1 de novembre del 2006

Acord institucional per construir el nou palau judicial de Tortosa

El conseller de Justícia, Josep Maria Vallès; l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i el president del Col·legi d'Advocats de Tortosa, David Domènech, van signar ahir un conveni que permet la construcció d'un nou edifici judicial a Tortosa. El conveni permetrà que Justícia puga ocupar uns terrenys d'uns 1.000 metres quadrats, en què es construirà un nou complex judicial que conviurà amb els actuals jutjats. El solar és el resultat de la cessió de dos més petits, l'un cedit gratuïtament per l'Ajuntament i l'altre que la Generalitat ha hagut de comprar al Col·legi d'Advocats.
Els nous jutjats tindran una superfície construïda de 3.345 metres quadrats, i estaran situats en ple centre del nucli històric de Tortosa, un dels prioritaris per a l'actual llei de barris. La façana principal de l'edifici donarà a la plaça dels Estudis, davant dels jutjats actuals, amb accessos pel carrer de la Mercè, davant de la nova biblioteca, i pel carrer Sant Felip Neri, que uneix la plaça de l'Absis de la catedral amb la pujada al castell de la Suda. A partir d'ara, el conveni estableix un termini màxim de cinc mesos per formalitzar l'escriptura de compravenda de la part propietat del Col·legi d'Advocats, davant la direcció general del Patrimoni de la Generalitat. D'altra banda, l'acord deixa sense efectes el conveni que havien signat al maig del 2002 el Departament de Justícia i el Col·legi d'Advocats, per mitjà del qual els advocats podrien llogar al departament una planta del nou edifici, amb l'objectiu d'instal·lar-hi la seua seu col·legial. Així, el nou palau judicial permetrà millorar i ampliar els serveis que Justícia prestarà a la futura vegueria de l'Ebre. Actualment, els jutjats de Tortosa tenen un sol edifici, que dóna cabuda a quatre jutjats de primera instància i instrucció, un jutjat penal i un jutjat social. A més, també hi ha les instal·lacions de la fiscalia, el registre civil, l'Institut de Medicina Legal, el deganat, el Servei d'Orientació Jurídica, els arxius i les dependències per a detinguts. Per la seua banda, Sabaté va manifestar ahir la seua satisfacció per l'acord assolit amb el Departament de Justícia i el Col·legi d'Advocats de Tortosa, i que representa la construcció del nou edifici judicial al cor del nucli antic. «És un pas important, ja que no només suposa un nou equipament per a la ciutat amb un edifici judicial més gran, per millorar el servei i l'atenció al ciutadà; sinó que és també una nova inversió i actuació al nucli antic, que reforçarà el treball de recuperació i dignificació de la ciutat històrica», va afirmar l'alcalde de Tortosa. De fet, amb la construcció del nou edifici judicial, l'Ajuntament ha previst l'ampliació i reurbanització de la plaça dels Estudis. Sabaté, que va remarcar que l'acord és «molt satisfactori» per a totes les parts, va afirmar que confia que la construcció del nou edifici judicial serveixi també per afavorir la implantació a Tortosa de l'Audiència Provincial.

El Punt (1-Novembre-2006)

FOTO: Departament de Justícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta