1 de novembre del 2006

Tortosa pot continuar l'expropiació forçosa de les cases de la catedral

El jutge rebutja la paralització cautelar del procés, que reclamaven els veïns

L'Ajuntament de Tortosa va informar ahir que el jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha resolt no paralitzar el procés expropiatori sobre les cases afectades per la construcció de la plaça de la Catedral. Segons l'Ajuntament, el jutge ha desestimat el recurs presentat per alguns propietaris. Amb tot, els veïns van aclarir que el jutge només ha declinat no paralitzar el procés com a mesura cautelar, ja que l'Ajuntament encara no ha iniciat l'ocupació forçosa de les cases abans d'enderrocar-les.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament informava ahir que el jutge havia desestimat el recurs presentat per alguns propietaris de les cases de davant de la catedral, que sol·licitaven la paralització del procés expropiatori com a mesura cautelar. Així, l'Ajuntament pot continuar amb el procés i continuar pactant acords amb alguns propietaris de les finques afectades per la construcció de la plaça de la Catedral, que inclou la reconstrucció de les escales de la façana principal. En total, hi ha vuit finques afectades, de les quals l'Ajuntament ja ha adquirit tres cases, els números 13, 15 i 17. Segons la nota, l'Ajuntament té a punt de tancar altres acords amb més propietaris per comprar més cases, i la resta es remetran al jurat d'expropiació, perquè resolgui el preu just. De fet, per evitar l'ocupació de les cases mentre es decideix el preu just, el contenciós administratiu dels veïns demanava la paralització cautelar del procés. «Però el jutge ens ha dit que només pot ordenar la paralització quan l'Ajuntament vulgui ocupar les nostres propietats», va dir un portaveu dels veïns afectats, Xavier Rollan.

> Conveni per construir l'edifici de les delegacions

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i la directora general de Patrimoni de la Generalitat, Immaculada Turu, van signar dilluns el conveni definitiu per construir l'edifici de les delegacions i tres plantes d'aparcament subterrani al solar del carrer Montcada. L'Ajuntament cedirà el solar de l'antic institut i una finca adjacent, amb una edificabilitat mínima de 5.500 metres quadrats. La Generalitat construirà l'edifici de les delegacions i tres plantes de pàrquing subterrani, dues de les quals seran d'ús públic.

El Punt (1-Novembre-2006)

2 comentaris:

  1. Cases de la catedral......PROMMMMMMMMMM!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Jeje... Em fa gracia les pancartes que hi ha als balcons de les cases de davant la catedral: "Volem restaurar!" Si tant ho volen, perquè no ho han fet abans? Sembla que ara se desperten..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta