1 de novembre del 2006

El poble valencià de Cullera aprova una urbanització de 35 gratacels sense tenir l'aigua

L'Ajuntament de Cullera, amb 23.200 habitants i governat per una coalició que lidera el PP, va aprovar ahir a la nit el pla urbanístic conegut com el Manhattan valencià, que permetrà construir al costat del mar 33 gratacels d'habitatges de 25 altures i dues torres més de 40 pisos. Amb tot, el projecte -que impuslen la Generalitat valenciana i l'Ajuntament-, té informes desfavorables dels ministeris de Medi Ambient -per no tenir l'aigua garantida- i de Foment, per la falta d'accessos. Segons llegim avui a El País, el govern de l'Estat recorrerà als tribunals per aturar el pla, que ocuparà 610.000 metres quadrats a la vora de la desembocadura del riu Xúquer. La urbanització de gratacels inclou hotels amb 2.200 places i un port esportiu amb 800 amarratges.
A primera vista, el projecte sembla una salvatjada, sobretot si tenim en compte que l'Ajuntament està tramitant dos plans més a l'altra banda del riu, que ocuparan 10 milions de metres quadrats amb 13.000 nous habitatges, quatre camps de golf i un altre port esportiu, amb un miler d'amarratges. Quan era menut i anàvem de viatge a Andalusia, recordo haver passat pel costat de Cullera i impressionar-me amb els seus gratacels a la vora del mar. A les Terres de l'Ebre, alguns voldrien copiar el model de desenvolupament urbanístic del litoral valencià, ja que nosaltres sí tenim garantida l'aigua. Els més conservacionistes, opinen que es comença autoritzant urbanitzacions i camps de golf, i s'acaba construint gratacels com els de Cullera o Benidorm. Per tant, ens trobem davant d'un debat complex i sempre llarg, perquè els uns sempre voldran convèncer els altres...

FOTO: www.uv.es

19 comentaris:

  1. També deuen tenir llicència d'obres veritat...?

    ResponElimina
  2. No estic en desacord ni soc contrari a un creixement intel.ligent .Peró hi han llocs on ja han tocat sostre... Els nostres veïns no es mereixen aixó. La Comisio Europea ja va fer un toc d'advertència a la Comunitat Valenciana en matèria d'Urbanisme..Els partits dominants continuen fent la seva...Peñíscola la tenim ben propera....Quin disbarat..!! Es practica molt sovin la politica de fets conssumats..i després que??

    ResponElimina
  3. els del PP es per fer aquestes vejanades que volien fer el PHN, be aquesta i moltes d'altres, els pagesos honrats de la zona poc a poc veuran com els estaben utilitzan, però ara les lleis es tindran que posar en practica.

    ResponElimina
  4. que no tindran aigua????..., ja veureu com si que en tindran!!!!
    PERILL A LA VISTA

    ResponElimina
  5. La despesa que generen els ajuntaments cada cop es mes elevada..Cada vegada es parla mes d'urbanisme "sostenible" Aquest tipus d'urbanisme volen que sigui sostenible,( pero pels ajuntaments...) No per raons d'altra mena! Es per aixo , que a la foto veiem aquests monstres d'edificis "sostenibles" que fan que les despeses dels ajuntaments siguin menors...Pero els impostos mai baixen...i el edificis cada cop son més alts.La contenció de la despesa cada cop es més urgent, perque al final ens trobarem que cada barri s'haurá de pagar la seguritat, l'enllumenat,la jardineria (amb el seu cas) etc..Pero els ajuntaments mai desglosarán els impostos per conceptes...Es llimiten a pujarlos..Fins quan..?
    "Pan para hoy ; hambre para mañana.."

    ResponElimina
  6. pos estes són les conseqüències.
    Ara siguem inteligents i diguem no al camp de golf i la seva macro urbanització.
    i serenitat sobretot

    ResponElimina
  7. Eiiiiiiiiiiii!! Les coses també es poden fer bé, si es vol...Jo no he dit de parar res...! Serenitat!!

    ResponElimina
  8. los pous estan al costat del barranc de Sant Antoni.
    Mira que be. Al costat mateix del camp de golf. Ja no caldrà depuradora!

    ResponElimina
  9. I qué llesta ets!! Sols que no has atinat que hi ha un llibre blanc del Golf que determina que els camps de golf a Catalunya . s'han de regar amb aigües depurades..

    ResponElimina
  10. Pos a mi m.'han dit que actualment ja hi han camps de golf que es reguen directament de pous.
    Per cert, al llibre blanc diu alguna cosa de si poden pendre-mos aigua dels pous per a fer camps de golf o el que fasse falta a un altre lloc?
    Me penso que el llibre blanc este que tan nombres se el passen per un puesto que jo me se.

    ResponElimina
  11. A Catalunya es com ja t'acabo de dir...A Valéncia ja sabem qui mana...

    ResponElimina
  12. A mí m'havien parlat del Camp de Tarragona. Algun residencial que no havia acabat la faena i mentrestant....ja se sap, tenen de viure.j
    En sap alguna cosa?

    ResponElimina
  13. mc calan, no és així a la realitat.
    tu mateix, investiga.
    No hi ha res net als camps de Golf.
    Crec que ja ho deus saber.

    ResponElimina
  14. Mario: Aquesta afirmació teva, podría èsser aplicable a moltes activitats i a molts col.lectius. Arrivo a la conclusió de que hi ha un cert esnobisme "progre" en oposar-se sistemáticament a quelcom que , no necessariament ha de éssser negatiu pel territori..Cada cop , el turisme reclama més diversificació i mes qualitat..Perqué ; nosaltres que tenim aquests recursos; no els hi podem oferir..??

    ResponElimina
  15. els investigadors que investigen i que no digen coses que no son que aixó te nom, lo del llibre blanc es veritat, i que pregunten a, l'Aldea sobre que els sembla el camp de golf de Vinallop? vinga a investigar i despres digueu la veritat, eh?
    pd i aquesta vegada estic d'acord en mc, els "progres" els ha agarrart una falera reivindicativa, en lo docils que eren alguns abans de tenir feina?.

    ResponElimina
  16. Jo també estic d'acord amb mc calan. Ens queixem que els molins eòlics són dolents pel turisme, però no volem camps de golf que sí que en portarien. Una mica de coherència per favor...

    ResponElimina
  17. ejem, quin model de societat voleu?
    aquell en el que els mafiosos ens governen?
    jo ja em canso.
    no hi ha cap sostenibilitat en un camp de golf al mediterrani.
    no hi ha cap credibilitat en el de Vinallop.
    no expliquen res de la depuradora terciària necessària, ni de la canonada que s'hauria de fer creuant el riu.
    i les requalificacions, no solen ser bombassos urbanístics declarats?
    em nego a que es gaste un duro dels que pago en estos mafiosos.
    a un fill de puta navarrés, o gallego, se li acudeix, amb ajudes locals, augmentar el seu imperi opusdeista o mafiós a les TE, i m'he de xuclar lo dit?
    No a les màfies!
    No a les especulacions!

    ResponElimina
  18. Penso que el teu punt de vista hauria d'excloure qualificatius tanta envergadura...Si mes no; ningú et demana que paguis cap "duro" teu...Gràcies

    ResponElimina
  19. los pago mc calan, cada any religiosament, los imposts.
    los qualificatius només son fruit de la realitat, no els vols, no els llegeixes, estan al diccionari i si algú vol em pot fotre una querella.
    que no puc dir fills de puta o cabrons als especuladors?
    au va home!
    o és que no saps a quin pais vius?
    que els li dius tu als que et destrossen la casa o te tiren la merda dins?
    no m'ho faces més això!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta