28 de novembre del 2006

La Diputació premia la feina ambiental del Consell del Montsià i de Tarragona, Cambrils i Mont-roig

El Consell Comarcal del Montsià, amb el projecte L'aposta del Montsià en gestió de residus: contenidors soterrats i comunicadores ambientals, ha estat l'entitat guanyadora del segon premi Iniciativa de Medi Ambient 2006, que concedeix la Diputació de Tarragona. De fet, l'objectiu del concurs és reconèixer els projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible dels municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. El lliurament del premi va fer-se ahir al matí, coincidint amb l'acte de cloenda d'una jornada de formació sobre el nou reglament de la llei d'urbanisme. El premi a la millor iniciativa de Medi Ambient està dotat amb 8.000 euros, però el jurat va decidir lliurar tres accèssits de 1.000 euros, i és per això que el Consell Comarcal del Montsià finalment rebrà 5.000 euros. Així, el jurat ha fet una distinció especial per al projecte de millora de la gestió de residus a Cambrils, que havia presentat l'Ajuntament cambrilenc; per al projecte del pla d'ordenació urbanística municipal 2006, presentat per l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, i també per a l'Ajuntament de Tarragona, pel projecte Protecció del litoral de Tarragona, patrimoni de la Mediterrània.
Els premis van ser recollits pel president del Consell Comarcal del Montsià, Alfons Montserrat; pel regidor de Medi Ambient de Tarragona, Agustí Mallol; pel regidor de Medi Ambient de Cambrils, Salvador Matas, i per l'alcalde de Mont-roig del Camp, Miquel Anguera. A l'edició d'enguany s'havien presentat un total de vuit ajuntaments i dos consells comarcals. Les iniciatives presentades tractaven temes diversos, com la pràctica del planejament sostenible, la protecció del paisatge urbà i els residus.

> Fòrum de sostenibilitat

El president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, presentarà dijous a Tortosa el Fòrum de la Sostenibilitat, una nova eina de treball que lidera la Diputació, per donar veu pròpia al territori del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Així, es preveu tractar dels temes clau que afecten els municipis a l'hora d'avançar cap a la sostenibilitat, tot fent-ho «des del territori i amb el territori», amb la participació del món educatiu i universitari, les entitats locals, la societat civil i les empreses compromeses amb la responsabilitat social i corporativa. L'acte tindrà lloc a la sala d'actes del conservatori de la Diputació. Aregio ja va presentar el fòrum a Tarragona, en un acte al qual van assistir els diputats que integren el ple de la Diputació, els mitjans de comunicació i també els portaveus de tots els grups polítics.

El Punt (28-Novembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta