16 de novembre del 2006

La URV presenta a Tortosa el projecte del campus de les Terres de l'Ebre

El rector marca l'inici de les obres el 2007 i proposa fer un front comú per aconseguir el tercer pont

El campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a les Terres de l'Ebre ja té projecte. El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, van aprofitar l'acte d'obertura del curs acadèmic per presentar ahir la proposta guanyadora, obra dels arquitectes Joan Revellat, Carme Ribas i Josep Ferrando. Les obres del campus, que podrien començar durant el 2007, afectaran una superfície d'uns 10.000 metres quadrats, i l'objectiu és donar cabuda a un miler d'alumnes. Grau va afirmar que el calendari d'execució del projecte depèn del contracte programa que la URV haurà de signar amb el nou govern català.

El director de l'Escola Tècnica d'Arquitectura de la URV, Josep Bertran, va ser l'encarregat de presentar la proposta més valorada pel jurat, que va haver d'escollir el millor projecte d'un total de cinc finalistes. Bertran va explicar que abans va ser necessari comunicar als arquitectes algunes modificacions que la URV i l'Ajuntament havien introduït al projecte inicial, per evitar que l'edifici del nou campus fos una «barrera visual» per als edificis de l'avinguda de Remolins, i per respectar la silueta del nou pavelló que ja s'està construint al recinte firal. Segons Bertran, el projecte dels arquitectes Revellat, Ribas i Ferrando ha incorporat els nous criteris i ha conservat la «funcionalitat» de l'edifici. Així, el portaveu del jurat va destacar que l'edifici tindrà forma d'estrella, amb quatre braços que permetran identificar els diferents estudis i les instal·lacions annexes. A més, Bertran va remarcar que la biblioteca estarà a la planta baixa, fet que permetrà que també puga donar servei durant els dies festius.
D'altra banda, el portaveu del jurat i un dels autors del projecte, Joan Revellat, van insistir que el nou edifici del campus es relacionarà d'una manera «agradable» amb l'entorn del parc de Remolins, el pavelló firal, la façana fluvial i el mateix riu Ebre. «L'edifici serà una peça més del parc», va sentenciar Bertran poc abans que Revellat agraís l'oportunitat de fer un projecte per a Tortosa. «És un lloc molt interessant per la proximitat amb el parc, el riu i el pavelló firal, i és per això que hem projectat un edifici amb diferents escales», va afegir-hi. «Volem que siga un edifici integrat, i de tothom», va concloure.

> Compromís d'ús dels Josepets

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va afirmar que ahir era un dia «molt important per a la URV i també per a les Terres de l'Ebre», i va remarcar que la construcció del campus ajudarà a equilibrar el nucli urbà. De fet, Sabaté va agrair que la URV haja tingut en compte les opinions de l'Ajuntament. Per la seua banda, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, va afirmar que la ubicació escollida finalment per al campus té «molt de futur», i va fer una crida per formar un front comú i aconseguir la construcció del tercer pont de Tortosa, «que serà una peça clau per acabar de comunicar el campus amb les Terres de l'Ebre». «Ara la nostra feina és fer que el campus de Remolins quedi petit», va afegir Grau per agrair que l'Ajuntament continuï oferint el complex dels Josepets, al barri del Rastre, per instal·lar-hi serveis docents o d'investigació. «Mantenim els contactes amb l'orde dels Operaris, i els Josepets continua obert a les necessitats de la URV», va garantir Sabaté.

El Punt (16-Novembre-2006)

3 comentaris:

  1. Així que per estar en la planta baixa, la biblioteca podrà oferir servei en dies festius??? I la dotaran del personal suficient per poder obrir en festius? I els sous seran els correctes?? En fi... m'estalvio comentaris més crítics.

    ResponElimina
  2. Ja sé per on vas, Daniel...
    ;D

    ResponElimina
  3. Fer aquesta mena de comentaris queda molt de cara a la galeria, saps, però desprès al darrera hi ha tota una sèria de conseqüències que se'n deriven, i que també s'han de tenir ben presents. La realitat del dia a dia que els "polítics" i jefazos no saben o no volen veure. No pots tenir 2 o 3 persones treballant 50 hores o més a la setmana, i a més fer que treballin en festiu. Jo també penso que les biblioteques han d'estar obertes com més hores millors, però és clar, amb dotacions suficients.

    Si, suposo que saps per on vaig, arran d'una visita que vam fer a una altra biblioteca de la ciutat ;-D. Ho sento, però és que això m'encrespa molt!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta