2 de novembre del 2006

Les noves voreres de l'avinguda Generalitat no són prou amples i els carrils són massa estrets

Ahir vaig aprofitar el dia festiu i la jornada electoral per moure'm per Tortosa amb cotxe, cosa que no faig sempre que puc. Per primera vegada, vaig provar sobre el terreny com han quedat els dos carrils a la baixada del pont de l'Estat, en què Carreteres i l'Ajuntament han dissenyat un eixamplament de les voreres de l'avinguda Generalitat. Com a vianant habitual, diré que l'eixamplament de les voreres en aquest punt era absolutament necessari, i que estic d'acord. Però crec que conservar els dos carrils i el doble sentit potser no ha estat la millor opció. Els conductors encara no s'han acostumat a l'estretiment dels carrils, i has d'anar amb molt de compte per entrar i sortir del centre de Tortosa, si no vols fregar amb el cotxe que et ve de cara. L'Ajuntament i Carreteres han fet proves i asseguren que dos autobusos de la Hife passen sense tocar-se, però reduint la velocitat i tenint molt de compte per no trencar-se els retrovisors. Penso que el millor hauria estat fer unes bones voreres, encara més amples, i deixar-hi un únic carril, donant-hi pas alternatiu amb els semàfors que ja funcionen a la baixada del pont i a la cantonada del mercat. Potser s'haurien produït embussos en un primer moment, però a la llarga potser hauríem aconseguit que molta més gent utilitzés el pont del Mil·lenari per evitar-los. D'aquesta manera, podríem sortir guanyant perquè el trànsit en aquesta zona del centre també es veuria reduït.

3 comentaris:

  1. Jo crec que el que proposes tindria els mateixos resultats que el que s'està fent ara: en un principi ens costarà adaptar-nos, però amb el temps i la pràctica ja ho trobarem la mar de normal. De totes formes, qualsevol solució implicava dificultats pel trànsit, perquè el carrer és realment massa estret i això no es pot canviar.

    ResponElimina
  2. jajaajaj, jiijijij, jojojojo. aiiiiiiiiii.... sempre xapuses.

    ResponElimina
  3. No sé jo si xapusses... Amb el poc espai que hi ha, no hi ha massa opcions tampoc.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta