6 de desembre del 2006

L'estalvi d'aigua i la regidoria de Medi Ambient

Ja he rebut la carta que com a ciutadà m'informa de l'arribada a Tortosa de la campanya Gota a gota s'esgota, que l'Ajuntament posarà en marxa a partir de l'11 de desembre, a partir d'una iniciativa de la Diputació de Tarragona i del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Podríem discutir i iniciar un agre debat sobre si l'Ajuntament hauria de col·laborar amb l'organisme que gestiona el minitransvasament, però no ho farem... Només direm que la campanya s'adreça a tots els ciutadans, "amb la finalitat d'incorporar criteris d'eficiència i responsabilitat en l'ús de l'aigua des que surt de l'aixeta fins que s'aboca per l'aigüera". Això és el que diu la carta, que va signada per l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i pel regidor d'Ensenyament, Sisco Lahosa. Entenc que la campanya té un component didàctic i pedagògic -de fet, hi haurà informadors i es repartiran quits d'estalvi als col·legis públics-, però trobo a faltar la implicació de l'àrea de Medi Ambient. Desconec com s'ha desenvolupat la campanya en altres municipis, però l'absència de la signatura de la regidora Jana Muñoz em resulta desconcertant... Tampoc sé trobar el web sobre Medi Ambient que estava preparant l'Ajuntament tortosí, i que es trobava penjat a internet en fase de proves.
D'altra banda, ahir a EBREMEDIA us vaig parlar d'un sistema que permet estalviar aigua del consum domèstic. Es tracta d'una rentadora sense aigua d'aspecte impol·lut, que ha presentat Electrolux. Crec que, de moment, és millor deixar-nos d'experiments futuristes i optar per l'estalvi tradicional, no? Encara que siga col·laborant amb el minitransvasament...

Per saber més:
-Tortosa se suma a la campanya d'estalvi gota a gota s'esgota
-Rentar sense aigua és possible
-Tortosa prepara un web de Medi Ambient

5 comentaris:

  1. Lo que ningú no diu és quina proporció representa l'estalvi domèstic d'aigua front a la concessió que farà falta per abastir lo camp de Golf i urbanització projectats a Vinallop. Tampoc veig per enlloc campanyes d'estalvi d'aigua per a ús industrial o recreatiu. Compte amb les menjades de tarro, i los ulls sempre ben oberts...

    ResponElimina
  2. Mireu, la cosa clara. Jo estalvio el que puc, faig meravelles i m'apunto al bombardeig.
    Però, quanta aigua es perd a Tortosa per les conduccions?
    Quantes empreses, municipals o no, gasten lo que volen i més?
    Seguiria.
    Fa 12 anys una agrupació ecologista tortosina ja li va suggerir a l'ajuntament fer aquest tipus de campanyes.
    Han tardat prou en fer algo!
    I el que els queda!

    ResponElimina
  3. A Amposta també va demanar-se a l'ajuntament d'adherir-se a la campanya i el súper-alcalde va dir que ja estaven en converses amb la Diputació. D'això fa mig anys i des de llavors res de res. "Aigua cap a Ronda" deu de pensar!

    ResponElimina
  4. lahosa és un geta de cuidado. Jana no s'entera i li estan clavant fins el mànec.

    ResponElimina
  5. "Gota a gota fa forat"...Soc una mica reiteratiu...Ho sé!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta