5 de gener del 2007

Aubà visita avui la cambra de Tortosa per consensuar el traçat de l'autovia

L'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà, i el primer tinent d'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Baptista Montagut, tenen previst reunir-se avui al migdia amb el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora. L'objectiu de la trobada és tancar un acord per anar a Madrid amb una proposta unitària de traçat i aconseguir que el Ministeri de Foment accepti continuar l'autovia de l'Aragó (A-68) a través del desdoblament de l'actual carretera N-420, des d'Alcanyís i travessant la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat, fins a l'àrea de Reus i Tarragona. De fet, el front comú liderat pels alcaldes de Gandesa, Móra d'Ebre i Falset ja té el suport de les cambres de Reus i Tarragona, així com dels sindicats i entitats empresarials de la demarcació. A l'última reunió, la Cambra de Comerç de Tortosa no va assistir-hi per motius d'agenda, però la institució ha manifestat en diferents ocasions que també cal reclamar el desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12) i de la C-43.
Uns arguments que ahir va reiterar el president de la cambra de Tortosa amb motiu d'una entrevista a Ràdio Ebre (Cadena Ser). Així, Mora va garantir que donaran suport al desdoblament de l'N-420, però va advertir que una part de les Terres de l'Ebre poden quedar «aïllades» dins d'un triangle de grans infraestructures viàries, si no es milloren també l'eix de l'Ebre i la C-43. A més, Mora va recordar que la cambra de Tortosa voldria ampliar l'àrea cameral a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, però va afegir que ara la seua obligació encara és defensar prioritàriament els interessos del Baix Ebre i Montsià. En aquest mateix context, la Cambra de Comerç de Tortosa ha convocat per dimecres que ve una reunió de treball amb els presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre i amb els alcaldes de Gandesa, Móra d'Ebre, Tortosa i Amposta. Amb tot, l'alcalde de Gandesa va recordar que el mateix dia, el 10 de gener, ells ja tenien programada una reunió amb els responsables del port de Tarragona, l'aeroport de Reus, el parc Port Aventura i la indústria petroquímica. Així, Aubà va confirmar que aprofitarà la trobada d'avui amb Mora per «intentar coordinar millor les agendes i evitar més malentesos».


El Punt (5-Gener-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta