20 de gener del 2007

El cel és a Jesús, o Jesús és al cel?

Els veïns de l'EMD de Jesús fa dies que comenten, uns amb sorpresa i altres amb malestar, la colorista decoració de la façana que acaben de pintar els propietaris d'una acadèmia d'idiomes. L'edifici, com podeu observar a la fotografia, es troba en un dels carrers principals del poble, just al costat de la parada de l'autobús. L'altre dia, aprofitant que havia d'anar a Jesús per fer unes altres fotos, vaig prendre aquesta imatge, en què es pot veure la façana repintada, amb tota la seua magnitud. Com a mínim, podem admetre que la façana de l'acadèmia està molt ben pintada, i que la casa del costat també necessitaria una maneta de pintura... A més, com a estratègia de màrqueting també funciona molt bé. Si jos fos un xiquet i mons pares m'haguessin d'apuntar a anglès, els demanaria que ho fessin a l'acadèmia que té el cel blau i globus de colors a les parets. Però hem de tenir en compte que les administracions han de fer complir als particulars una certa disciplina cromàtica, perquè si tothom comencés a pintar la façana com volgués, en lloc de les Terres de l'Ebre semblaríem els països del Carib. Més encara: una república bananera! No sé si això, en aquest cas, seria competència de l'Ajuntament de Tortosa o de l'EMD de Jesús, si és que és competència d'algú...

21 comentaris:

  1. Decoració francament estrident i kitsch. En aquestes latituds anem d'un extrem a l'altre. Perquè també queda molt antiestètic les cases rebossades sense pintar o el poc gust del gremi d'arquitectes en els acabats exteriors dels seus edificis.

    ResponElimina
  2. S'ha de fomentar més la creativitat, si s'ha de "cartigar" a algú, ha de ser a aquells que no fan un manteniment óptim de les seves vivendes. Felicitats per ser originals.

    ResponElimina
  3. Ara en los globets i los núvols encara ha kedat prou b!! pro al principi només blau era algo molt estrident i xillon!! ara és un tema més de conversa als bars del poble!! pro com a màrketing funciona!!! ja és famosa abans d'inicar les classes!!!
    A mi personalmnt m'agrada!!

    ResponElimina
  4. Gustau, la foto és molt bona, però a mi em sobta més la casa del costat, abandonada i amb un estat semirruïnós, que representa un perill per a la seguretat dels veïns de Jesús. Molts cops aquesta casa ha estat envoltada de tanques que ha posat l'Ajuntament de Tortosa per despreniments de la façana, i a la Fira de l'Oli, l'organització, la cobreix amb una lona verda per tapar les vergonyes als visitants. Això si que ha de preocupar als veïns de Jesús. I més, sabent qui és l'actual propietari. Us invito a que ho mireu al registre de la propietat, curiós, molt curiós...

    ResponElimina
  5. La vritat, passo molt sovint x davant i mai m'he preocupat!!! ja fa temps q stà així!! lo de la lona verda penso (no ho sé del cert!!) q és més x si cau alguna terreta, més q x tapar les vergonyes!! potser haurien de fer lo mateix al REnaixment!??? xq hia molts cases q stan pitjor!! i lo de les valles, les posa l'Ajuntmnt de Tortosa o el de Jesús?!?!? i molt cops!??? no recordo!! x cert, qui és lo propietari!??!? tanta intriga...sé ki era lo d'abans!! no sé si ara ha canviaT!!

    ResponElimina
  6. Que jo sàpigue Jesús només té un Ajuntament, que és el de tot el municipi de Tortosa, amb l'existència d'una figura jurídica que és l'EMD, organ descentralitzador de funcions de l'Ajuntament, i així ho determina el TSJC en la seva jurisprudència.

    ResponElimina
  7. Au va, que està de conya!
    En lo "muermos" que som a n'este poble ... Visca lo Color!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies anònim per explicar-nos el que els Jesusencs no sabiem, que tenim una EMD!!!! Uff!!! i jo que pensava que era una Entitat Municipal Descentralitzada jejejeeje. Q per una casa blava acabes explicant-nos qui ens governa jejejejeej.

    Agur.

    PD: q ningu s'ofengue en stes paraules.

    ResponElimina
  9. És cert!!! som uns muermos!!! és un poble mort!! sns esperit!! sns ànima!!! on mai se fa cap tipus d'acte, ni celebracions!! ni res de res!!! Hauria de ser engolit per la lava del CAro a l'estil Pompeia!!!

    ResponElimina
  10. Pataqueta, pataqueta!!!! no pateixis, que el trono pataquista esstà asegurat!!!! Tat que si??? ja ho sabeu be vatros!

    ResponElimina
  11. Jeje!! Per alguna cosa serà....pro no t'equivokes!! no és un trono com lo q té lo Rei imposat!! sinó q akí la gent va a votar!! i tots estos anys ja se podien fer totes les combinacions possibles q no havia manera!!!

    ResponElimina
  12. A si, la gent, los abuelos el hospital! ai si no anessen a votar los iaiets!!! mareta meua!!! que faria Pataketa!!!

    ResponElimina
  13. AI!! AI!! Deu meu!!! kina poca saviesa jesusenc renegat, o poca memòria!!! en fin.....te recordo últimes eleccions municipals: vots "pataketa": 994, vots Albert Codorniu (al cel descanse): 389, vots Ramon Pujol (lo teu amic??): 306!!! Suma de tots los vots "no Pataketa": 938!!!
    Tenim una població molt envellida i plena de iaiets!! q x altra banda, és q no poden votar!?!?? potser ells saben més de la vida q natros!! Per favor no fessem demagògia!!! q nhi ha molts q en saben de llarg!!!

    ResponElimina
  14. Ja fa anys que vaig deixa de viure a Jesus i veig que les coses no han canviat. Quants dius? 994 comprats? Lo sistema pataketa és digital, escollits a dit!!!!

    ResponElimina
  15. SI! VALE!! BUENO!! si tu ho dius....

    ResponElimina
  16. Krusty, diuen que ets el fill de Pere. Pot ser aixo? ...pos quina gracia no?

    ResponElimina
  17. No tinc cap inconvenient en dir ki sóc o dixo de ser!! pro realmnt no crec q sigue important!! tinc la meua opinió com la té qualsevol pro donant la cara i no detràs de "anonymous", q llavons és molt fàcil dir les coses!!

    ResponElimina
  18. En primer lloc es molt fàcil criticar sense donar la cara, com és el teu cas “anònim” o “jesusenc renegat” que suposo que ets la mateixa persona.

    En segon lloc les urnes parlen amb els seus números, t’agradi o no, és un poble democràtic.

    En tercer lloc, gràcies a gent com ells aquest poble es mou, t’agradi o no, hi ha poques EMD per no dir cap, que tinguin una identitat de poble tant marcada com la nostra.

    Els que hem coneixen i si vols em presentaré, sabran que no soc ni dels set cervells (ni graellers ni dimonis), ni estic dins del patronat de festes, ni al pessebre, ni al futbol, ni a les catifes, ni carnaval, ni als reis ni el pare noël, ni a la fira de l’oli, ni a cap d’any, ni a St. Joan..., però estic orgullós de ser JESUSENC i de tindre l’alcalde que tinc.

    Agur.

    ResponElimina
  19. Axi vols dir que estas orgullos de tindre d'alcalde a Joan Sabate? O volies dir del president de L'EMD?...
    Hai,hai... que no tenim clar el nom dels carrecs.

    ResponElimina
  20. Tinc bastant clar que és un president i que és un batlle, aquest episodi de BARRIO SESAMO no me’l vaig perdre (el de izquerda y deracha, si). El que passa és que com soc del poble de JESÚS, per mi, tinc un alcalde i no pas un president.

    Però si et fa il•lusió que li digui president, pos bueno vale li diré PRESIDENT, ja estàs content?

    ResponElimina
  21. A mi, "como si te la pica un pollo"
    però... el rigor es el rigor.
    Jo prefereixo dirli Pere Panisello,en lloc del diminutiu de pataca,i president de L'EMD, altres per lo vist prefereixen una altra cosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta