15 de gener del 2007

El PP triga massa en proclamar el seu candidat a l'alcaldia de Tortosa

El temps passa i encara no sabem què farà el PP de Tortosa. La primera opció, almenys fins fa poc i de portes enfora, era que el jove David Caminero encapçalés la llista del PP a les properes eleccions municipals. Crec que aquesta renovació del PP era necessària, ja que després de la marxa de Joaquim Fabra les cares visibles del partit a l'Ajuntament han estat dos polítics veterans, Antonio Faura i Carlos Curto, que no han destacat per fer una oposició gaire brillant. Aquesta situació hauria pogut canviar si Faura o Curto haguessin renunciat al càrrec, i Caminero hagués ocupat un lloc al saló de sessions. Com a mínim, Caminero s'hauria donat a conèixer, ja que ara és segurament un dels possibles alcaldables més desconeguts, i el PP hauria afrontat l'oposició d'una altra manera. Durant tot el mandat, la nova aposta de la dreta tortosina, Ferran Bel (CiU), ha monopolitzat la gestió de l'oposició, amb algunes concessions de protagonisme puntual a ERC. En alguns moments s'ha intuït una tenalla CiU-ERC, i algunes enquestes internes ja han constatat que la suma per formar un nou govern és aritmèticament possible. En canvi, les mateixes enquestes no són gens bones per al PP. En vuit anys, i amb la convulsió política i social del transvasament pel mig, el PP tortosí podria passar de tenir sis regidors a quedar-se amb una presència purament testimonial. En aquest sentit, cal tenir en compte que el PP va celebrar ahir a Barcelona una reunió de coordinació territorial amb els quatre candidats populars a les alcaldies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en què es va començar a debatre el programa marc de la formació amb vista a les municipals. Abans el candidat del PP a Tortosa era una persona de pes al partit, però el PP encara no ha designat el seu alcaldable a Tortosa.

22 comentaris:

  1. Bueno, tots sabem que el PP de Tortosa té una crisis interna immensa, només comparables a les d'ICV i ERC locals, xo amb la única diferència que aquests partits en àmbit nacional estiren i el PP fa pena! És normal que ara que ve la patacada ningú vulgui ser el cap de llista!!!
    Ara bé, quan havien de ploure els milions amb el PIDE llavors tots es barallaven pels despatxos (i sous astronòmics!!!!)

    ResponElimina
  2. Sí sous astronòmics. De fet, els mateixos que va cobrar durant més d'un any la socialista Pepín Beltran, o els que cobrarà Joan Sabaté al Senat (segur que deu cobrar més que fent classes a l'insti). Ai, quanta misèria.

    ResponElimina
  3. Segons fons ben informades de CiU, en les darreres enquestes que han fet, la data que el surt a Tortosa es molt dolenta, això vol dir que si ara tenen 5 regidors i les dades el donen un resultat molt dolent vol dir que baixen d'aquest 5, es a dir 4 o 3.
    D'altra banda Gustau dius que Ciu+ERC podrien sumar per formar govern, ens vols dir que en la situació actual ERC pot treure entre 7 i 8 regidors a Tortosa.
    Com a acudit esta molt bé, pero avui per avui es irreal que CiU i ERC puguin formar govern a Tortosa.

    ResponElimina
  4. Este últim anònim és una miqueta "iluso". Les esquestes internes tant d'ERC com de CIU són més que favorables a un bon resultat de les forces nacionalistes. Et quedaràs parat a les properes eleccions locals. Pren bona nota i recorda-te'n d'aquesta informació que et facilito (EMMARCA-LA):

    CIU: 8/9 regidors
    PSC: 5/6 regidors
    ERC: 3 regidors
    IC: 2 regidors
    PP: 1/2 regidors
    IND: 1/2 regidors (si és Franquet)

    La forquilla CIU+ERC sempre sumarà majoria absoluta (11 regidors), per tant és una bona posibilitat de pacte, sempre que així ho tinguen present les respectives forces polítiques.

    ResponElimina
  5. La situació del PP tortosí és patètica. Jo els proposo que repesquen a Gaspar Ricart (jejeje) o que tornen afitxar a l'incombustible VICENTE LLUESMA!!!

    Bé, xiquets i xiquetes, és lo que hi ha.

    ResponElimina
  6. Soc "iluso" i et prometo que si aquest resultat que tu hem dius es produeix et destapare la meva identitat.

    Però l'enquesta que tu tens dista de molt de la informació que un destacat dirigent de CiU m'ha facilitat, i que hem diu tot el contrari.

    Anims i el 28 de Maig ens parlem

    ResponElimina
  7. Una enquesta interna d'ERC parla de 4 o 5 regidors.

    ResponElimina
  8. La meva porra és:

    PSC- 7
    CIU- 7
    IPE- 2
    IC- 2
    PP-2
    ERC-1

    ResponElimina
  9. La veritat de tot això, és que tots anirem a votar sense saber en quin altre partit polític mos casarem finalment. Perquè lo que està clar es que cap suma lo suficient com per a tindre majoria ell solet. Quina democràcia més ronyosa!!

    ResponElimina
  10. Visca Caminero!!!! Mecagon la mar, ja n'hi ha prou de dinosaurios!!!!!!

    ResponElimina
  11. Cadascu hem d'anar a votar en conciencia i després aceptar el resultat encara que no ens agrade.

    ResponElimina
  12. Al usuari anonim de les 12:45 PM, quan dius que "una enquesta interna de ERC parla de 4 o 5 regidors" a qui et refereixes a ERC o a CiU.

    Perque el comunicant anonim anterior parla de CiU.

    ResponElimina
  13. o.k, i gracies, son les dades que jo tinc, i que hem diuen que ERC pot passar davant a CiU ja que es mouen en una forquilla de 3-4.

    ResponElimina
  14. Sí, aquesta gent (CiU) no ho estan fent bé, i esquerra treballa amb seriositat, rigor i treurà dos regidors de CiU i un al PSC o ICV.

    ResponElimina
  15. Als d’ERC a Tortosa, els passarà el mateix que aquell acudit en que un amic parla en un altre i li diu tu quantes vegades a la setmana folles? i l’amic li contesta 4 o 5, i tu? Pos jo 0 o 1.

    Això vol dir que ERC traurà 0 o 1 regidor.

    ResponElimina
  16. Tot un raonament de lògica filosòfica, si sinyor!
    Traguen los que traguen, mos tenim de preguntar:
    Què faran en estos 1, 2, 3, 4,5,6,o 7? Perquè solets no es pensen quedar!
    Ans d'anar a votar vull saber... És demanar massa? I això també va pels demes partits polítics. CIU pensa pactar en lo PP? ERC pensa pactar en PSOE?
    Sinó me ho expliquen, me quedaré a casa!

    ResponElimina
  17. El PP de Tortosa en com una galera del romans que en lo seu dia va ser algo, pero que ara va completament a la deriva sense "remeros" que la puguen empenyer. Per favor, pel be de Tortosa, espero que la "Zodiac" Caminero done un aire de frescor a la politica ebrenca.

    ResponElimina
  18. Caminero = Gallardon.

    Si Caminero va de nº1 pronostico un augment del PP fins 4 regidors, en canvi, si continuent les "viejas glorias", que no son ni glorias, seguira en la dinàmica actual.

    Caminero te un saber fer comparable al de Gallardon.

    ResponElimina
  19. A l'usuari anònim de les 2:07, lo sinyor Gallardon és la vergonya del PP, perfavor no maltractes a Caminero!!!!!!!!!

    Auu besitos!!!!!A Caminero ( i a la jesusenca)

    ResponElimina
  20. Si Caminero es la salvació del PP i de les Terres de L'Ebre, on anirem a parar??

    ResponElimina
  21. Al paradís!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta