8 de gener del 2007

La cambra de Tortosa dóna suport al pas de l'autovia per Gandesa i Móra

El front d'alcaldes també farà força perquè la Generalitat desdobli l'eix de l'Ebre i millori la C-43

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, va garantir que la institució donarà suport «al 100%» a la proposta que els alcaldes de Gandesa, Móra d'Ebre i Falset han fet al Ministeri de Foment. El front d'alcaldes reclama que l'autovia de l'Aragó (A-68), que arribarà des d'Alcanyís, continuï fins al mar amb el desdoblament de la carretera N-420, i travessant la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. Per la seua banda, el front d'alcaldes es va comprometre a donar suport a la cambra de Tortosa a l'hora de sol·licitar a la Generalitat que acceleri el desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12) i de la carretera C-43.

Els encarregats d'aconseguir el suport de la Cambra de Comerç de Tortosa a la proposta unitària de traçat van ser l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà, i el primer tinent d'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Baptista Montagut. El president de la cambra tortosina, José Luis Mora, els va atendre durant mitja hora, i just després de la reunió van detallar conjuntament el contingut de l'acord. Així, Mora va confirmar que el suport a la continuació de l'autovia amb el desdoblament de l'actual N-420 és «total, al 100%». A més, Mora va garantir que la cambra se sumarà a la proposta unitària que el front d'alcaldes faci arribar al Ministeri de Foment. En aquest context, Mora va recordar que l'àrea cameral de Tortosa només inclou encara dos municipis de la Ribera d'Ebre, però va destacar que «sempre» defensaran aquelles propostes que beneficiïn «la totalitat o una part de les Terres de l'Ebre». De fet, el suport de la cambra de Tortosa s'afegeix al que ja van manifestar fa uns dies les cambres de comerç de Tarragona i Reus.
Per la seua banda, Aubà i Montagut van garantir a la Cambra de Tortosa la col·laboració del front d'alcaldes per reclamar el desdoblament de l'eix de l'Ebre i la millora de la carretera C-43. En aquest sentit, l'alcalde de Gandesa va recordar que la Generalitat ja preveu el desdoblament de l'eix de l'Ebre al seu pla d'autovies, però que ara és vital aconseguir un calendari concret sobre els terminis d'execució del projecte. Finalment, Aubà també va afirmar que com a mínim caldria un tercer carril per a vehicles lents i altres millores a la C-43, que uneix Gandesa i l'eix de l'Ebre a l'altura de Benifallet.

> Agendes sincronitzades

La trobada d'ahir també va servir per acabar de sincronitzar les agendes del front d'alcaldes i de la Cambra de Comerç. Així, el compromís va ser avançar i retardar l'hora d'inici de dues reunions que havien convocat, per dimecres que ve, l'alcalde de Móra d'Ebre i el president de la cambra de Tortosa. A Tortosa, José Luis Mora es reunirà amb els presidents comarcals i els alcaldes de Tortosa, Amposta, Móra d'Ebre i Gandesa; mentre que a Reus ho faran els alcaldes amb representants de l'aeroport, el port de Tarragona, Port Aventura i la indústria petroquímica.

El Punt (6-Gener-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta