24 de gener del 2007

La plataforma presenta un contenciós per la línia d'evacuació de la Terra Alta

L'assemblea de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta va informar ahir que ha decidit presentar un recurs contenciós contra la decisió de l'administració de desestimar el recurs d'alçada contra l'autorització de la línia d'alta tensió d'Aerta, que servirà per evacuar l'electricitat produïda pels parcs eòlics que es construiran a la comarca. Segons el comunicat emès ahir per la plataforma, Aerta ha ignorat que una part del traçat de la línia d'evacuació travessa espais inclosos en la Xarxa Natura 2000, amb l'objectiu de protegir espècies protegides com l'àguila cuabarrada. El col·lectiu també recorda que encara no s'han complert tots els requisits previs a la construcció de la línia elèctrica, que requeria l'avaluació d'impacte ambiental. A més, la plataforma detalla que hi ha grans zones que encara no han estat prospectades en relació amb l'afectació sobre la fauna protegida, i reitera que els projectes eòlics no tenen en compte la sostenibilitat i el creixement econòmic del sector agrari, turístic i de serveis de la comarca. Finalment, la plataforma reclama que es revisin el pla energètic de Catalunya i els mapes d'implantació eòlica, per fomentar l'estalvi i l'autosuficiència. «No podem i no deixarem sacrificar tot el territori de la Terra Alta, per concentrar i massificar els centres productors d'una energia poc rendible, que es consumirà molt lluny de la nostra terra», diu el comunicat de la plataforma.

El Punt (24-Gener-2007)

1 comentari:

  1. Si entreu a la pàgina de la plataforma de la Terra Alta podreu veure fotos simulades de com quedaran Horta,Prat de comte i les serres que envolten la Fontcalda farcides de molins i ferralla eòlica.N'hi ha per plorar!http://www.plataformaterraalta.com/

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta