16 de gener del 2007

Panxampla ja té un cau a Tortosa

El col·lectiu espera que el nou casal puga ser un «viver de moviments socials»

El casal popular Panxampla té el nom d'un bandoler llegendari de les Terres de l'Ebre, però el més important és que dissabte té previst inaugurar el nou local del col·lectiu. En realitat, l'obertura del nou casal al cor del nucli històric pretén dinamitzar el barri i també esdevenir «un viver de moviments socials», en què qualsevol col·lectiu que ho necessiti puga reunir-se i fer les seues activitats. La inauguració del cau de la gent de Panxampla inclourà jotes, jocs populars, una xerrada i un concert.

Després d'un any buscant locals per Tortosa i d'un altre any més d'obres amb la col·laboració d'una trentena de voluntaris, el casal popular Panxampla obrirà les portes dissabte amb l'objectiu de convertir-se en un «viver de moviments socials». El local està situat al carrer Gil de Frederich, al cor del nucli històric, i té una gran sala polivalent, una sala de reunions, un servei de barra, una petita cuina, serveis i una biblioteca, amb llibres sobre política i moviments socials, i una col·lecció de revistes. Un dels portaveus de Panxampla, Josep Sabaté, va remarcar que no volen que el casal siga un lloc tancat «sinó una eina útil per a qualsevol persona o qualsevol col·lectiu, que tinguin ganes de treballar per un altre model de societat». De fet, al casal Panxampla hi ha gent provinent d'altres moviments socials i ja han donat suport a campanyes en favor de l'alliberament gai i lèsbic i del Correllengua, però també estan en contra de la Constitució Europea, de la violència de gènere i de l'especulació immobiliària. De fet, en l'àmbit local, el casal Panxampla també ha presentat al·legacions al projecte que va aprovar l'Ajuntament de Tortosa per construir a Vinallop un complex turístic amb un camp de golf. A més, dóna suport a la coordinadora contra el cementiri nuclear.
D'altra banda, Laura Chipre va explicar que el casal naix amb la voluntat d'autogestionar-se amb les aportacions dels socis i del servei de barra, que estarà obert cada divendres i dissabte, des de les sis de la tarda fins a les dotze de la nit. El servei ja funcionarà durant la festa d'inauguració de dissabte. La festa tindrà la música dels Grallers de Jesús i del grup Pepet i Marieta.

> Contra les agressions al territori

Al casal popular Panxampla hi ha diferents membres d'altres col·lectius, com ara activistes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i de la Plataforma per la Implantació Racional de l'Energia Eòlica al Baix Ebre i al Montsià. Un dels portaveus, Jordi Curto, va lamentar que l'empresa Terranova Energy haja sol·licitat una ampliació del parc eòlic que té al coll de l'Alba, però va afirmar que la petició no els sorprèn. «Els tècnics ja ens ho van dir perquè la intenció que l'empresa tenia des del principi era instal·lar els molins per fases», va detallar. Curto va precisar que l'ampliació del parc eòlic podria acabar de tancar l'àrea de campeig de la parella d'àguiles cuabarrades que fan el seu niu a la zona, i va recordar que fa dies que ningú no ha vist el mascle. A més, una altra de les portaveus de Panxampla, Ester Baiges, va advertir que s'està consolidant un model energètic que concentra totes les formes de producció a les Terres de l'Ebre, lluny dels centres de consum. «Hem de defensar el territori de les diferents agressions que ens arriben», va concloure Baiges.

El Punt (16-Gener-2007)

12 comentaris:

  1. www.panxampla.org
    panxampla@tinet.org

    ResponElimina
  2. Sort que encar queda gent com la del Panxampla!

    moltes felicitats i que tingueu sort. i compte en los polítics, segur que a cap d'ells els agrada massa la idea que la gent s'organitze i segur que us voldran fotre!

    ResponElimina
  3. Ui, ui, ui! Quina temor!
    Felicitats Panxampla

    ResponElimina
  4. Esperem k vaja tot molt b, penso k és un gran pas x a la gent k se mou a tortosa poder disposar d'un casal popular.

    ara no + fa falta k vaigue b. salut i sort

    ResponElimina
  5. VAJA MERDA DE CASAL

    ResponElimina
  6. Ja pot ser tot el merda que tu trobes, anònim de les 7.01 pm, però això no treu que ell ho hagin fet amb tot el seu esforç i sigui vàlid per a ells. Produeïx més satisfacció a un col·lectiu el fet d'haver-se fet ells mateixos el seu pròpi cau de rates a que l'ajuntament et doni el Taj Mahal com a seu (o l'equivalent a Tortosa, que cadascú pensi algun exemple). Ara tot rau en créixer amb anys i esforç. A veure si me passo a veure-ho un dia d'estos. Ànims.

    ResponElimina
  7. Per cert, per si no queda clar, sóc aliè al Casal Panxampla i a les associacions que hi pugui haver per dins.

    ResponElimina
  8. Millor no encetem baralles entre associacions. M'alegra que existeixi el casal, només demanar-vos que sigueu constants, crítics i tolerants amb la gent que no pensa com vatros (tolerant no vol dir sotmetres!!).

    Ànims i sort, la gent jove s'ho mereix, ja que a Tortosa ningú ha fer res per ells i menys que ningú els partits que han controlat i controlen l'area de joventut( ERC i ICV)fd

    ResponElimina
  9. molta sort!
    felicitats per la valentia i la constància que teniu!

    ResponElimina
  10. vaiga arguments més convincents este anòmin de les 7:0i pm.....

    La veritat és k ja li agradaria a ell muntar tantes coses com munten la gent del panxampla,, i a lhora tan crítiques i convincents.

    adèu, k vos vaigue b

    ResponElimina
  11. Quan puc venir a jugar a "birles" ??

    ResponElimina
  12. vosté i jo algun dia farem una partideta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta