7 de febrer del 2007

Els veïns del Canalet avalen la moció popular amb més de 600 signatures

La plataforma repeteix avui el tràmit perquè l'Ajuntament tortosí havia detectat defectes de forma

La plataforma veïnal Salvem Lo Canalet té previst presentar avui la seua moció popular, acompanyada amb l'aval de més de 600 signatures, perquè l'Ajuntament de Tortosa reclami a la Generalitat un altre traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12). Fa just una setmana, els afectats per l'estudi de traçat de Carreteres ja van fer el mateix tràmit, però l'Ajuntament va detectar defectes de forma en algunes signatures, i la moció no va ser incorporada a l'ordre del dia del ple ordinari de dilluns. A més, la plataforma va lamentar que ara l'alcalde vulga culpar els veïns del Canalet pel retard del pla nou d'ordenació urbana municipal (POUM).

Algunes de les signatures presentades per la plataforma del Canalet no tenien el número de DNI o l'adreça, i també els calia presentar els avals originals. Però els veïns han acceptat les raons de l'Ajuntament sense problemes, i avui tornaran a presentar la moció popular amb les còpies compulsades de totes les signatures que han pogut recollir i refer. «Tenim la sensació que ens han mirat les signatures amb lupa, però no ens importa perquè així hem pogut guanyar més temps per acabar de lligar més suports polítics», va explicar un portaveu de la plataforma, que va avançar que enviaran una carta personalitzada a tots els regidors. De fet, l'objectiu de Salvem Lo Canalet és aconseguir un pronunciament del ple sobre el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre, i evitar que l'Ajuntament accepti el traçat de Carreteres, ja que el nou vial travessaria la popular zona de xalets de Tortosa.
El portaveu de Salvem Lo Canalet va remarcar que ni les finques ni les cases afectades pel traçat són il·legals, i va reiterar que l'únic que demana la plataforma és que Carreteres estudiï altres traçats alternatius. En aquesta línia, va lamentar que l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, els advertís que l'Ajuntament necessita acceptar el traçat de Carreteres per poder aprovar el text refós del POUM. «Ara voldran fer veure que l'aprovació s'està retardant per culpa nostra, quan en realitat el POUM té 200 problemes més», va valorar. De fet, el portaveu va recordar que els veïns només reclamen que l'Ajuntament defensi allò que ja va aprovar durant tota la tramitació del POUM, i que era que la variant de l'eix de l'Ebre es fes de manera paral·lela al canal Xerta-Sénia. Finalment, va advertir que Carreteres vol aplicar el traçat previst al pla territorial, encara que el document està en procés de revisió.

El Punt (7-Febrer-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta