26 de març del 2007

Augmenten la pressió contra el musclo zebrat i la mosca negra de l'Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha tret a concurs públic el contracte per desenvolupar la segona campanya de control de l'estat larvari del musclo zebrat a tota la conca. L'objectiu del projecte, que té un pressupost de 221.000 euros, és fer mostrejos i anàlisis de la població de larves en un total de 120 punts, 70 embassaments i 50 afluents de tota la conca de l'Ebre –25 rius més que en la campanya de l'any passat–. La nova bateria de mostrejos es desenvoluparà entre els mesos de juliol i setembre, que és quan es produeix la reproducció d'aquesta espècie invasora. Des del 2004, la CHE ha portat a terme diferents estudis sobre el musclo zebrat i la seva evolució, però va intensificar la lluita contra el mol·lusc a partir de l'estiu de l'any passat, quan van detectar-se les primeres larves a l'altura de Saragossa i en embassaments i afluents de tota la conca.
D'altra banda, la setmana passada va saber-se que la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics col·laborarà amb la delegació de la Generalitat a Lleida, ja que la mosca negra ha aparegut a la part baixa del riu Segre i s'està estenent cap a la capital lleidatana. Tot i que no hi ha res concretat, és possible que els tractaments antilarvaris que es fan a l'Ebre també s'ampliïn als rius Segre i Cinca. A l'Ebre, el pròxim tractament contra la mosca negra, amb el producte biològic BTI, podria fer-se al llarg d'aquesta setmana.

Foto: Abraham Sebastià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta