14 de març del 2007

Els transformadors dels molins del parc eòlic de Tortosa ja s'han de canviar

Els transformadors dels 23 aerogeneradors del parc eòlic del coll de l'Alba, que ara és propietat de l'empresa Acciona Energia, s'hauran de canviar en els propers dies. Tot i que va començar a funcionar a l'abril de l'any passat, el parc eòlic construït per Terranova ha detectat alguns problemes en el funcionament dels molins, ja que els transformadors instal·lats a les torres han sortit defectuosos. Un dels responsables del manteniment del parc va explicar ahir, amb motiu d'una visita per a periodistes organitzada per la patronal Eoliccat, que cada transformador pesa uns 3.500 quilos, i que canviar cadascuna de les peces defectuoses per una altra de nova pot arribar a costar unes 12 hores. «Sent molt optimistes i si tot va bé, podrem canviar un transformador per dia», va afegir-hi. El responsable del manteniment va detallar que normalment la bobina porta un doble sistema d'aïllament, mentre que les màquines instal·lades al coll de l'Alba només portaven una sola capa. Aquesta circumstància provocava un reescalfament del sistema i problemes en el funcionament dels molins.
Al parc eòlic del coll de l'Alba, on ja s'ha demanat una ampliació per instal·lar-hi nou molins més, hi ha 1.300 quilowatts de potència activa. Quatre persones treballen diàriament en el manteniment del parc, tot i que la plantilla de l'empresa Energea s'incrementarà amb dos tècnics més en els properes dies, per participar en el canvi dels transformadors.

El Punt (14-Març-2007)

4 comentaris:

  1. L'atra nit un pastor em contava que quan recollia les ovelles d'aprop del Mas de Cuello, ara de Pegueroles,(lo famós corredor de finques), va notar com uns sorolls estranys y una mena d'ombra que es movia camí dels molins, com si vingués de la cova de'n Rubí.
    Alguna força tel·lúrica? Un fantasma?
    Jo m'atreveixo a suposar que era la nostra cucafera. I molt em temo que els molins no la deixen dormir.
    Per això no se'm fa estrany que los transformadors estiguen socarrats.
    I que els pastor veiguen ombres estranyes.
    Totes les malediccions tirades contra els molins, sembla que ja fan efecte.
    Tant de bo tots los fardatxos es revolten i es mingen los molins de la vergonya.
    Un 10 per a la Cucafera!
    Fora pesseteros del Coll de l'Alba!
    Prou de deixalles industrials a les carenes!
    No volem ser esclaus de Florentino Perez!

    ResponElimina
  2. Res de molinets. Volem centrals termiques com la d'Andorra(Terol) que mata els pins dels Ports. I si no pot ser, mes nuclears, amb anys i anys i més anys de perill nuclear........ Aixó volem.
    L'impacte visual es el menys nociu de tots els impactes, peró es el que es veu més.
    Visca els molinets, de cara al vent......al vent del mon.....

    ResponElimina
  3. no sigues facha!
    i fotet les nuclears i les tèrmiques al cul sociata nouvingut....
    la especulació eòlica la fan les mateixes empreses que la nuclear, tèrmica i totes les altres
    darrera només esta la pela per als florentinos i natros a carregar la merda.
    A tu també tan fet tragar la píndola de l'acontentament i t'han tret el somriure amb babes
    llegeix una mica!

    ResponElimina
  4. facha, ton pare. He sortit al carrer per tancar les nuclears i ara tinc que dir que no als molinets. Au. Els poders economics arriven a tots els llocs. Pero els dona molts mes diners les nuclears i les termiques que els molinets. I la merda d'un molinet quand es vulgui es trau. Les de les nuclears i termiques alli duren molt més anys.
    Visca els molinets, de cara al vent.... al vent de Caro.
    I al anónim tant viu, pregunto :
    Com vols que es faci l'energia?
    Qui la te que fer? Ho critiqueu tot i no sabeu lo que voleu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta