12 d’abril del 2007

Bicicletes al terrat

L'Ajuntament de Tortosa considera que estendre la roba als balcons o utilitzar-los com a trasters són dues accions que constitueixen una actitud incívica, que dificulten la convivència entre els veïns. Per tant, podem intuir que podem posar una planta a la terrassa de casa, però no una bicicleta (que és el que jo posaria en un traster, si en tingués...). Si algun dia entra en vigor la nova ordenança de civisme, potser també voldran limitar la instal·lació d'antenes parabòliques als balcons i façanes (jo mateix en tinc una, i al nucli històric també han proliferat com rovellons, amb l'arribada de població immigrant, que vol continuar veient la televisió dels seus països d'origen). Però no he trobat enlloc que estigui prohibit que les teulades siguin utilitzades com a trasters, i per tant és de suposar que serà perfectament normal deixar la bicicleta al terrat de casa. L'altre dia vaig poder captar aquesta imatge curiosa en un terrat del nucli antic, on es pot veure una bicicleta coronant un edifici. Això sí que és optimització de l'espai, podríem pensar, i fins i tot fer alguna broma fàcil amb els carrils bici que proposen alguns partits, o amb el futur del velòdrom. Però mirat fredament, la realitat és que hi ha gent que viu com pot, i que potser no té més remei que utilitzar el terrat per guardar la bicicleta. De fet, qui deixaria avui en dia una bicicleta al carrer, lligada a una farola?

7 comentaris:

  1. Realment, la llista de coses incíviques que ha fet l'ajuntament va des de l'obvietat a la subjectivitat més subjectiva...

    Al debat que se va fer algú va comentar que fa uns anys vore una parella besant-se pel carrer podia ser considerat incívic (immoral, pecaminós i ves a saber què més... ja no parlem si eren dos hòmens o dos dones...). Avui ho considerem (o ho hauríem de considerar) normal i fins i tot bonic.

    Malgrat que a la gent més rància li continue semblant igual d'inadmisible que fa uns anys.

    Ja podeu comprar assecadores i pàrquings en trasters per a deixar la bicicleta...

    ResponElimina
  2. Kaciquisme pur i dur dels PSC Tortosi , ara comencen a enseñar qui son en realitat.

    ResponElimina
  3. I l'Elefant on el deixo?

    ResponElimina
  4. La veritat, Gustau, jo crec que per dixar la bicicleta al balcó no te diran res.
    En això no és que vulgue defensar l'ajuntament ni la seua manera d'actuar. Però centrar-se en una deducció de una normativa per a fer un titular...
    Tu que hi tens oportunitat, pregunta'ls hi, si et dixaran guardar la bicicleta al balcó, i després mos ho contes.

    ResponElimina
  5. comedianta,

    Hi ha 3 fets objectius:

    a)Hi ha una propaganda pública feta per l'ajuntament on hi ha diverses accions que figuren com a incíviques.

    b)L'ajuntament vol fer una ordenança, per a sancionar allò que és incívic.

    c)Altres ajuntaments catalans han posat com a sancionable allò que l'ajuntament de Tortosa considera incívic. (ordenances de Barcelona, Mataró, Vic...)

    A+B+C= algunes persones podem pensar que gran part de les actituds "incíviques" que hi ha al pamflet de l'ajuntament seran sancionables per via administrativa. I suposo que el que estan fent és avisar.

    Quines seran i quines no seran sancionables? pos no ho sabem

    ResponElimina
  6. Pos molt bé, Josep, això pot explicar que tingues la mosca detras de l'orella.Però fins
    queno ho sabessem, no mos hi podem posar encara en contra, no?
    I si resulta que al final, t'agrada i tot lo que fa l'ajuntament?

    ResponElimina
  7. Fa més d'un mes (com a mínim!!) q stan allí!! fins i tot pareix q stiguen en la mateixa posició!! les vaig vore kuan vaig anar a la resi!! i tb me van cridar l'atenció!!!!
    Home!! jo crec q hi han actes molt més incívics i situacions q se mereixen molt més atenció i actuació q no lo d'anar traient bicis de les teulades!! a lo millor li va caure al Pare Nöel i algú se va kedar sense regal de Nadal ;)!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta