12 d’abril del 2007

El servei de grua de Tortosa retira més de 1.300 vehicles de la via pública en un any

L'Ajuntament renegocia amb l'empresa Hife la renovació del dipòsit de curta estada a l'antiga estació d'autobusos

El servei de grua municipal de l'Ajuntament de Tortosa va retirar 1.356 vehicles mal estacionats durant l'any 2006, segons va explicar la regidora de Governació, Consol Cordero. La xifra representa un increment de més de 250 vehicles retirats en relació amb l'any anterior, ja que l'Ajuntament ha incrementat la pressió sobre els cotxes mal estacionats, per aconseguir una major disciplina viària. «Quan la gent estaciona el cotxe de manera incorrecta, ja sap que corre el risc que se l'emporti la grua», va afirmar Cordero, que va detallar que els sectors de la ciutat amb més activitat de la grua són Ferreries, el Temple i la zona del centre. D'altra banda, l'Ajuntament també va tramitar l'any passat la baixa i el reciclatge d'uns 200 vehicles abandonats o fora d'ús.

Els cotxes mal estacionats i la falta de places d'aparcament són dos dels punts negres del trànsit a Tortosa. Fa més d'un any, la regidora de Governació, Consol Cordero, ja va advertir que l'Ajuntament havia decidit que calia endurir les sancions per als conductors que cometen infraccions de trànsit, i que faria treballar la grua, «sobretot per emportar-se els cotxes estacionats damunt de les voreres». Cordero va matisar que no es tractava de fer una campanya concreta de multes, sinó d'aplicar la normativa amb rigor. Ara s'ha sabut que el servei de grua municipal va retirar 1.356 vehicles dels carrers de Tortosa el 2006, més de 250 cotxes més que l'any anterior.
«Hem incidit més a l'hora d'aplicar sancions, amb una pressió més important de la policia local als carrers», va confirmar la regidora, que també va negar l'afany recaptatori de la mesura. «Simplement, ens limitem a fer complir la normativa, perquè la gent ja sap quin és el risc que corre, quan deixa el cotxe mal aparcat», va concloure. Cordero va assenyalar que els punts negres són el barri de Ferreries, el Temple i la zona del centre. «Fins ara, aquestes eren les zones de la ciutat en què hi havia més dèficit de places d'aparcament, i això també provocava que la gent estacionés de manera incorrecta», va admetre. Amb tot, l'Ajuntament ha impulsat fa poc una campanya per fomentar el civisme, en què ha inclòs la indisciplina viària dintre de les «accions que dificulten la convivència». Així, és previsible que la nova ordenança de civisme prevegi sancions més dures per a l'estacionament damunt de la vorera, en un pas de vianants, davant d'un gual o en una zona reservada per a minusvàlids.


El Punt (12-Abril-2007)

6 comentaris:

  1. SRA. CORDERO O XAI EN CATALA, SEGONS AQUET ARTICLE BOSTE DIU: Amb tot, l'Ajuntament ha impulsat fa poc una campanya per fomentar el civisme, en què ha inclòs la indisciplina viària dintre de les «accions que dificulten la convivència». Així, és previsible que la nova ordenança de civisme prevegi sancions més dures per a l'estacionament damunt de la vorera, en un pas de vianants, davant d'un gual o en una zona reservada per a minusvàlids.
    AQUET CIUDADA LI RECORDA QUE EL SEU CAP EN FUNCIONS DE ALCALDE , PQ NO SAPS SI ES ALCALDE O QUE, UNA MICA DE HUMOR XIFARDITA SEMPRE ES BO , ENTRE MUSTAFAS NO MOS VARALLAREM, AÑO DIT, DOMES MOS PREOCUPA LA EXPO I PERDEM EL CUL PER DONAR ESATCIONAMENTS I LO QUE FASI FALTA , I LA RESTA DEL ANY QUE FEM.....?
    VOL QUE LI DIGUE PERSEGUIR AL CIUTADA PER FALTA DE ESATCIONAMENTS.
    PER SER LI POSO LO QUE EL SEU HOMOLEG AVANS NOMBRAT LO QUE LA PRENSA A DIT QUE DIU.
    L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va presentar ahir el pla especial de trànsit i seguretat d'Expoebre, que també s'aplicarà abans i després de la fira, del 24 d'abril al 4 de maig. El trasllat d'Expoebre al recinte de Remolins, amb la posada en funcionament del nou pavelló, ha obligat el consistori a preveure noves zones d'aparcament i una línia gratuïta de bus. D'altra banda, Tortosa està enllestint la coberta enjardinada del pavelló, que millorarà la seua climatització i la seua integració a l'entorn.

    Sabaté va remarcar que el trasllat d'Expoebre al nou recinte firal de Remolins evitarà el col•lapse de trànsit que es produïa al centre de Tortosa durant tres setmanes, ja que sempre calia tallar l'avinguda Felip Pedrell per muntar i desmuntar la fira. «En canvi, ara hi haurà més densitat de trànsit, però només durant els quatre dies d'Expoebre», va precisar l'alcalde, que va garantir que la situació serà millor que quan Tortosa feia la fira al parc municipal. De fet, la regidora de Governació i Trànsit, Consol Cordero, va detallar que la policia local regularà «el coll de botella» de la plaça del Paiolet, i que facilitaran l'accés dels vianants i del transport públic al recinte firal de Remolins. De fet, el pàrquing del pavelló tindrà unes 250 places, i al recinte firal hi haurà 200 places més per als expositors, que no tenien cap pàrquing reservat quan Expoebre es feia al parc. A més, hi haurà més de 1.200 places disponibles al pàrquing del Carrefour Express, a la plaça del Bimil•lenari, al camí del Mig i en altres espais del barri del Temple; i es mantindran els aparcaments del passeig de les Bicicletes i de la plaça de l'Auditori, que abans també es perdien durant Expoebre. Tots els pàrquings habilitats al Temple, que estaran senyalitzats, tindran parades d'autobús per facilitar l'ús del transport públic. De fet, l'Ajuntament i l'empresa Hife han acordat ampliar l'horari de la línia L-3 i la creació d'una línia específica que unirà la plaça de la Unió, al raval de Sant Llàtzer, amb el recinte de Remolins. A Ferreries hi haurà 550 places més, a l'avinguda Diputació i als pàrquing del Sabeco i del Caprabo, que també estaran connectades amb transport públic.

    ResponElimina
  2. Me solidariso en el anonim de les 3:52 , si senyor on estaran els estacionaments la resta del any continuaran sen els que deixaran a la Expo o continuaran perseguin al ciudata, donanli escuses volatils com en alguns temps es venien trocets de Cel.

    ResponElimina
  3. ¡¡¡ESTO CON FRANCO NO PASABA!!!

    ResponElimina
  4. Lleigexo a la noticia: "Així, és previsible que la nova ordenança de civisme prevegi sancions més dures per a l'estacionament damunt de la vorera, en un pas de vianants, davant d'un gual o en una zona reservada per a minusvàlids".
    Jo afegiria un altre punt que es motiu d'infraccio continua: els aparcaments en zona de carga i descarrega. No vos pode-ho imaginar l'emprenyament que supossa anar a aparcar a una d'aquestes zones i trobar-la ocupada per un turisme, peró es clar a aquest ajuntament son tant socialistes i pensen tant amb els treballadors que, per exemple, ens guanyem la vida fen repartiments....que passen olimpicament.
    Es mes, en un moment donat, poc perjudicar mes, la incorrecta ocupacio d'una zona reservada, que un cotxe damunt d'una vorera sense interrompir el pas a ningu.

    ResponElimina
  5. Tothom sap que Tortosa es un caos. Com es logic la part antiga no la podem canviar, ara bé, tota la zona nova, diguem-ne Temple, Ferreries, Quatre Camins,... no s'ha previst que hi hagin més aparcaments. I no parlessim si has d'anar als dos CAPS que hi tenim, o als col.legis, o inclús a l'Hospital Verge de la Cinta. No es preveuen zones d'estacionaments prop de llocs publics on hi ha d'anar molta gent, tant d'aquí com de fora. Així es va !!

    ResponElimina
  6. cremem los cotxes i contribuirem a mitigar lo canvi climàtic!
    igual salvem un sudanés o bangladi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta