28 d’abril del 2007

Corbera d'Ebre millora la qualitat de l'aigua amb una planta pionera

L'empresa Aigües de Catalunya va posar ahir en funcionament la primera planta d'electrodiàlisi reversible del país, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aigua de Corbera d'Ebre. La construcció de la planta, en què Corbera d'Ebre ha invertit uns 300.000 euros, evitarà els talls en el subministrament per possibles episodis de contaminació de l'aqüífer per una acumulació de nitrats, com va passar fa uns anys. En una primera fase, la planta podrà millorar la qualitat de 160 metres cúbics diaris d'aigua, durant les vuit hores nocturnes en què estarà en funcionament. Amb tot, la capacitat potencial de producció està fixada en uns 500 metres cúbics diaris, ja que la instal·lació preveu un increment de la seua capacitat per la futura demanda de recursos hídrics. Aigües de Catalunya va estudiar diferents tecnologies, però finalment va decantar-se per l'electrodiàlisi reversible. El sistema només requereix la utilització de clor per a la desinfecció bacteriològica de l'aigua, però cap més component químic. Només un 8% de l'aigua no serà apta per al consum humà, per l'excessiva concentració de sals.

El Punt (28-Abril-2007)

2 comentaris:

  1. lo 6 de maig tots a corbera contra el cementiri nuclear

    ResponElimina
  2. Si estaría bé que la mani es concentres a La fatarella ja que aquest poble no ha fet la moció denegant el cementiri nuclear. Corbera si que ho ha fet el que us passa és que corbera és de CIU i la Fata No

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta