14 d’abril del 2007

La Generalitat es compromet a reforçar el pla del nucli antic de Tortosa amb tallers ocupacionals

L'Ajuntament edita un CD-ROM amb les receptes dels cursos de cuina

El director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Josep Berbel, va garantir ahir el suport de la Generalitat als programes socials del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), amb nous tallers de formació ocupacional que facilitin la inserció laboral dels col·lectius que tenen més dificultats. A més, la convocatòria per adjudicar nous tallers encara no és oficial, però Tortosa ja hauria garantit la continuïtat del taller de cuina i de l'escola taller per restaurar el conjunt emmurallat.

Segons Berbel, Tortosa és un dels municipis catalans en què millor han funcionat els plans de formació ocupacional. Així, el director del SOC va garantir la continuïtat de bona part dels projectes que ha impulsat l'Ajuntament tortosí, i va afirmar que ho tindran en compte quan convoquin els nous ajuts. Amb tot, Berbel va afegir-hi que intentaran aprofundir en aquelles iniciatives, com el taller de cuina de Tortosa, que siguin innovadores i que adaptin els programes d'ocupació a la realitat social, cultural i econòmica del territori. En aquest sentit, Berbel va garantir la continuïtat del taller de cuina del Centre de Formació Ocupacional de Tortosa, que durant els tres últims cursos ha ocupat vuit alumnes majors de 25 anys i en situació d'atur.
Per la seua banda, l'alcalde tortosí, Joan Sabaté, va agrair l'oferiment de Berbel per impulsar conjuntament polítiques actives d'ocupació, finançades amb els fons que administra el SOC però lligades als programes socials de la llei de barris. Sabaté va recordar que el Pincat representa una «actuació urbanística molt important» en una zona central del nucli històric, però que també té un vessant clarament social. «Ara se'ns ha obert una oportunitat important, per fer polítiques d'ocupació i també programes d'inserció laboral i social», va insistir Sabaté, que va destacar que els nous tallers serviran per reforçar els programes socials del Pincat. «El pla de la llei de barris ja té un finançament reservat per a projectes socials, i això serà una injecció amb més recursos, que ens permetrà fer més accions per millorar la qualitat de vida al nucli antic», va aclarir l'alcalde. Sabaté va avançar que els nous programes socials estaran destinats als col·lectius que tenen més dificultats, com les persones majors de 25 anys, col·lectius d'immigrats i els joves que necessitin millorar la seua formació professional.

> Presenten la versió digital del receptari tradicional

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va presidir ahir la presentació del receptari Amb els cinc sentits, un CD-ROM que han elaborat els alumnes dels últims tres cursos dels tallers d'ocupació de cuina. El director del taller, Juanjo Roda, va explicar que la gent podrà aconseguir el receptari a la biblioteca, al Centre de Recursos Pedagògics i als col·legis, però també a través del web municipal (www.tortosa.cat), en què el receptari ja és operatiu. El receptari està dividit en aperitius, primers i segons plats, i postres, amb menús tradicionals, festius i adaptats als nous temps, com les miniclotxes, els canelons cruixents, les coquetes de Sant Blai o l'abadejo confitat amb botifarra i allioli.

El Punt (14-Abril-2007)

Foto: Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. Serà un bon lloc per a treballar el Sr. Sabaté, E.E., el super nº3 i tots estos esbirros ara quan perdin les eleccions

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta