13 d’abril del 2007

Una ciutat per a les persones










Fa temps, vaig proposar des d'aquest bloc la instal·lació d'un parc infantil i més mobiliari urbà a la plaça d'Alfons XII de Tortosa. Poc després, van dir-me que un grup de pares i mares feien una recollida de signatures per les botigues de roba infantil de la ciutat, precisament per demanar també la instal·lació de gronxadors en aquest espai tan cèntric. Abans d'ahir, vaig fer aquesta foto per demostrar com han de passar les tardes els pares, les mares i els xiquets que baixen a la plaça Alfonso, l'única zona gran d'esgambi que hi ha a l'Eixample tortosí. Els bancs de la plaça estaven buits, mentre que la gent estava asseguda a la part més agradable de la plaça, al petit mur que voreja la zona enjardinada. Els més menuts, com és d'esperar, entraven dintre de la part enjardinada (que fa uns dies acabaven d'arranjar uns operaris municipals) per jugar amb la terra i les plantes. Això no passaria si la plaça tingués un altre disseny, més pensada perquè puguessin gaudir-la les persones, i no per fer de terrat al pàrquing subterrani. Una altre tema són els xiquets que diàriament juguen a futbol a la mateixa plaça, fent servir les faroles de porteria i provocant alguna situació de perill quan la pilota els cau al carrer. Entenc que seria difícil fer alguna pista de futbol sala en aquesta part de Tortosa, però no estaria gens malament negociar amb algun col·legi de la zona, perquè obrís les seues instal·lacions per les tardes. Ara que ve la campanya electoral, els polítics de Tortosa haurien de començar a resoldre qüestions com aquesta, si volen que tinguem una ciutat per a les persones.

2 comentaris:

  1. i evidentment que xiquets i xiquetes juguen per dins les jardineres deu ser incívic... però tenen alguna alternativa? és la seua manera innocent de demanar un lloc.

    a la propaganda de l'ajuntament això és incívic, ho serà també a l'ordenança? els multaran?

    ho sabrem properament

    ResponElimina
  2. ...I de passo podrien traure la bandera de Tarragona de les rajoles de la plaça. ;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta