23 de maig del 2007

CDC expulsa l'alcalde de Ginestar per la difusió d'un vídeo en què s'oferia com a agent immobiliari

Bru rebutja deixar el càrrec i es defensa de les acusacions d'un empresari

El vicesecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Lluís Coromines, va anunciar ahir a Tortosa que han iniciat l'expulsió de l'alcalde de Ginestar, Josep Bru. Coromines va explicar que havien pres la decisió després que Televisió de Catalunya difongués al migdia un vídeo enregistrat amb càmera oculta a l'alcaldia per un gabinet de detectius, en què Bru s'hauria ofert com a intermediari immobiliari en la venda d'uns terrenys a Ginestar, a canvi de diners.

Tot i que l'existència de la filmació va ser avançada diumenge pel Diari de Tarragona, i que dilluns alguns càrrecs de CiU havien donat suport a l'alcalde de Ginestar, la difusió del vídeo per televisió va provocar que CDC reclamés la dimissió de Bru. Coromines va dir que, «davant de l'evidència», també van exigir que renunciés al segon lloc que ocupa a la llista de CiU. «Com que s'hi ha negat, hem iniciat el procés per expulsar Bru com a militant del partit», va afegir-hi llegint un comunicat. De fet, en el cas que Bru no renunciés abans de les eleccions de diumenge, Coromines va aclarir que el partit forçaria la seua expulsió del futur grup municipal de CiU. A més, va assegurar que CDC hauria actuat «igual» si el cas hagués transcendit en un context no electoral. Finalment, va animar els altres partits a actuar «amb la mateixa contundència i celeritat davant de casos que posin en dubte el comportament de càrrecs públics i el funcionament de les institucions».
L'origen del vídeo és l'enfrontament entre Bru i l'empresari Gilbert Gil, que durant els darrers mesos havia acusat reiteradament l'alcalde de permetre irregularitats urbanístiques en terrenys agrícoles. Per demostrar les seues acusacions, Gil va contractar un gabinet d'advocats, que van fer-se passar pels compradors d'uns terrenys a Ginestar. Segons la filmació, que Gil ja ha fet arribar als jutjats de Tortosa, Bru s'hauria ofert a fer d'intermediari immobiliari a canvi d'una comissió. L'alcalde de Ginestar va limitar-se ahir a emetre un comunicat per negar les acusacions de corrupció urbanística realitzades per Gil. Segons Bru, es tracta de «manipulacions interessades i tretes de context», després que l'alcalde «informés» sobre la normativa i vengués una finca de la seua propietat. «Tot plegat són acusacions malicioses, malintencionades i tergiversades amb un clar interès electoral», va afegir-hi. Bru va concloure que havia posat el cas en mans d'advocats, per querellar-se amb Gil per un presumpte intent de xantatge.

El Punt (23-Maig-2007)

8 comentaris:

  1. Bru és del sector de Sabanza, amb això està tot dit.

    ResponElimina
  2. Bé per CIU, hi han dubtes sobre l'alcalde, per tant TARGETA ROJA I EXPULSIÓ.

    ResponElimina
  3. Preguntes a fer sobre el tema:

    Perque CDC no va actuar immediatament i ha esperat a que la noticia es conegues a tot Catalunya, al sortir per TV3?

    Si el fet hagues passat a les comarques gironines, TV3 no hu hagues donat el mateix dia que va sortir publicat a Diari de Tarragona ? ( diumenge )

    I el pitjor de tot: No es logic que estan en plena campanya electoral els altres partits hu aprofitesin i intentesin treure un benefici electoral?. Allavors, La pregunta seria: Perque no ho fan?
    posibilitats:
    - " Ferplay "
    - Por a que et contesten amb: .."i
    tu que"
    - Acord tacit entre partits
    - Acord explicit
    - Tots tenen la camisa tacada.

    Triar la opcio mes adient.

    Encara resultara que s'ha de felicitar a Convergencia per l'expulsio tan encertada com tardana. I si no estesim en periode electoral, estariem amb vuits i nous.

    ResponElimina
  4. Bru,Roig,Sabanza,Sancho,Pallarés,Campos,Jardí.... són tot figues de la mateixa panera,unes ja han caigut de massa madures i aviat la figuera quedarà seca i sense figues.

    ResponElimina
  5. És curiós, perquè n'acabes d'esmentar alguns que tornaran a guanyar diumenge per golejada.

    ResponElimina
  6. al de la figuera li dirè que de sociates també hi han a munts de madurets eh i sobre el cas de aquest alcalde, tots son iguals, o sociates, no recordeu a un tal Roig que no era alcalde pero tenia un càrrec important?

    ResponElimina
  7. de quin roig parles ,del dels ous?

    ResponElimina
  8. El ke keda klar:
    CiU corruptes.
    Sense esmenar altres partits que també ho son, però, CiU corruptes
    Per si no keda klar
    CiU corruptes
    CiU corruptes
    CiU corruptes
    CiU corruptes
    ....
    tan taran tan!!!!!
    Au contesteu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta