28 de juny del 2007

La paràlisi urbanística pel retard del nou pla preocupa el govern de Tortosa

Les altres prioritats de Bel són les instal·lacions esportives, el pla de xoc i el Pincat

«Si tenim una mica de sort, el nou pla d'ordenació urbana (POUM) de Tortosa podrà ser efectiu a l'agost», va afirmar la nova regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé. De fet, el nou equip de govern s'ha fixat com a prioritària la publicació del text refós del POUM, i durant les properes setmanes l'alcalde Ferran Bel intensificarà els contactes amb la Generalitat perquè s'accelerin els tràmits. Roigé va confirmar una certa «paràlisi» en determinats sectors de la ciutat, així com una allau de peticions de particulars i promotors, que volen desenvolupar els plans parcials. «S'ha generat la falsa expectativa que el POUM ja era efectiu», va dir.

L'Ajuntament tortosí va aprovar la verificació del text refós del nou POUM a finals de març, poc abans de la campanya electoral. La previsió del govern de Joan Sabaté era que el nou planejament entrés en vigor a principi de maig, i això va generar una gran expectativa entre particulars i promotors. Però la realitat és que encara falta molta documentació tècnica per poder tramitar el text refós, i que l'Ajuntament ara no pot donar cap llicència més, «ni amb el pla nou, ni segons el pla del 1986». Així ho va explicar la nova regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, que va confirmar que la intenció del nou equip de govern és accelerar els tràmits amb la Generalitat, perquè el POUM siga publicat als diaris oficials i puga entrar en vigor durant l'agost. «Ja m'he reunit amb l'arquitecte municipal i he pogut constatar que encara tenim molts de temes pendents, i que encara no es pot tramitar res», va lamentar. Roigé, que va remarcar que també caldrà desencallar alguns projectes de la societat de gestió urbanística (Gutsam) i del pla integral del nucli antic (Pincat), va afegir-hi que durant l'última setmana molta gent ha volgut concertar entrevistes amb Urbanisme. «Alguns es pensaven que ja podien demanar llicències d'obres, i altres volien saber en quina situació es troba el POUM», va dir Roigé. D'altra banda, el nou consistori també haurà de tancar definitivament la cessió dels terrenys del parc de la Fira en què s'ha de construir el futur campus de la URV i la redacció del pla d'emergències, per aixecar la suspensió sobre els quatre plans parcials que van quedar en suspens perquè estaven en zona inundable.

El Punt (28-Juny-2007)

35 comentaris:

  1. L'anterior govern ha fet molt de mal a Tortosa en la lenta i nefasta tramitació tècnica, administrativa i política del POUM. Ara els tortosins patim aquest irresponsable retard. Mentre altres ciutats del territori han aprofitat el bon moment urbanístic, a Tortosa els promotors i els particulars no han pogut fer pràcticament res.
    El greu de tot això és que no es poden demanar responsabilitats, algú hauria de ficar diners de la butxaca.
    Només ens queda la satisfacció de que aquesta situació ja ha passat a la història i que, a partir d'ara, esperem millors formes de govern i molta més eficàcia en la gestió dels interessos de la ciutat.

    ResponElimina
  2. Si, és clar. El cara dura que ho ha provocat encara es va atrevir a dir que controlarà la política urbanística de l'actual consistori. Ens ha deixat en la missèria. Tortosa fa pena. Vagis per on vagis ho veus. Tortosa l'han deixat en els óssos. Que no tornin mai més!!!

    ResponElimina
  3. La política d'urbanisme de l'ajuntament de tortosa ha sigut patetica, nefasta, fosca, irresponsable, descoordinada, paxanguera, retrograda i clarament pejudicial per a tortosa. Nomes hi ha un culpable en majuscules: JOSE MARTIN, alias lo de salamanca. I un corresponsable i encobridor: JOAN SABATE, alias Juanito Societe.

    ResponElimina
  4. dieu moltes coses però poc argumentades. molt hooliganisme. teniu carnet? potser us donen algun "enchufe"?

    m'ho miro des de fora i des de la distància, i aquest estil de comentaris tipus Martínez Pujalte us dóna poca credibilitat.

    i poc senyorio i elegància.

    ResponElimina
  5. Au noi, que amb el sou de 60.000 € a temps parcial ja podràs fer coses... o al menys motivació...

    ResponElimina
  6. Granera, ets mes pesat que porta un tocino baix el braç

    ResponElimina
  7. Mes que Martinez Pujalte jo diria Jimenez Losantos

    ResponElimina
  8. La claca...

    ResponElimina
  9. No veieu que si les fotem tant grosses (tots) perdem credibilitat.
    perquè jo puc dir que Sabate ha estat el millor Alcalde que ha tingut mai Tortosa, i em quedo mes tranquil que un " ocho"
    Apa nois... "ahora vas y la cascas"

    ResponElimina
  10. Però l'arquitecte municipal no ha sigut, es i serà ek mateix? Jo no entec res

    ResponElimina
  11. Si clar ja podeu buscar justificacions alguns anònims, però la veritat és que la tramitació del POUM (tema totalment objectibable) ha estat un desastre i ha perjudicat els interessos de molts empresaris i molts ciutadans. Ara encara no està resolta i haurem d'esperar fins al setembre per poder començar (i ja ho veurem) a tramitar llicències d'obres.

    ja se que a alguns no us agrada sentir que Sabaté ha estat el principal culpable de tot plegat, que hi farem, però és la trista realitat.

    ResponElimina
  12. A partir d'ara el culpable serà una altre...

    ResponElimina
  13. No faig cap descobriment, quan el regidor d'Urbanisme anterior i davant de la impossibilitat de donar cap llicència d'obres ( lo qual ell sabía , perfectament) ; l'Ajuntament emitía un paperet denominat "Proposta de Llicència d'Obres"...Amb aquest "paperet" molta obra en curs , está amb el cul al aire!!Es que sinó no podíen fer calaix, sabeu? Mare meva , quins disbarats!!

    ResponElimina
  14. Jo tinc un paperet d'aquets...Es veritat!

    ResponElimina
  15. Desprès de l'abandó del casc antic durant anys i panys pels ancaldes de la plasa Anfonso, ara venen los salvapàtries de la Simpàtica a fermos vore animalades.
    Me n'alegro molt que els convergents us haguesseu trobat aquest poum i el pincat, menjeu-lo i paiu-lo perque vatros no haguesseu fet res pels veins del rastre com jo, que sé de quin peu calcen els poders factics del barri... en espardenyes adoren als sinyorets

    ResponElimina
  16. Lo del rastre es droga!!!!!

    Me pots dir que han fet los socialistes al casc antic?

    Ja t'ho diré jo: zero patatero.

    Pareix mentira que defenses una gent que no ha fotut ni xapa en 8 anys i dien que eren los salvadors del casc antic.

    ResponElimina
  17. Jo visc a la Simpàtica! Sóc un salvapàtries? ... cony que bé, i jo sense saber-ho.

    les forces progressistes i d'esquerres que han governat Tortosa durant els últims anys van asfaltar la Simpàtica i s'han gastat 900.000 euros en una rotonda. JAJA, toma socialistes. Segurament volien comprar el vot dels empresaris... JAJA. Salvapàtries!!!!!

    ResponElimina
  18. Aquest tortosinot, fa una pudor d'incordio.

    ResponElimina
  19. Per cert, com pot tenir la caradura de posar-se algú amb els anonims, quan ell porta ja dos pseudonims. "Cinto i Granera" sense saber qui és.

    Si tens el que s'ha de tenir, treute la careta. Sapatra.

    ResponElimina
  20. BEL , Tarragona i Reus ,creixen cada dia més i mes, amb l´aigua nostra , porta INDUSTRIA a les TERRES DEL EBRE I AIXI ELS NOSTRES FILLS NO TINDRAN QUE MARXAR.

    L´aigua per NATROS.

    saps qui mana a Tarragona i Reus ?

    ResponElimina
  21. ui, la granera diu que no pot començar a tramitar llicencies d'obra. a vore si serà veritat que és qui diuen que és?... i la dona regidora d'urbanisme

    ResponElimina
  22. Estimats granera, Mc clan, Manel, i Tortosinot: quan vulgueu paseu pel despatx a recullir els fulls de solicitut.
    J.C.

    ResponElimina
  23. Fa molt temps, que us dic que darrera de la granera o cinto, s'amaga un regidor de CiU. Potser ex-regidor.

    Si, parlo de Simó.

    ResponElimina
  24. Pos semblaba mes capellanet no?

    ResponElimina
  25. Estic impresssionat del vostre nivell d'investigació. Ja vos proposaré per a donar classes d'algun master de la CIA.
    Només hi ha un petit problema, no estic casat, però bé si vos va bé identificar-me com a regidor de l'Ajuntament de Tortosa o exregidor o excàrrec de confiança o com a adicte a CIU o ... jo que se. Ànims. Per mi no quedarà, tot el contrari.

    ResponElimina
  26. Com pot haver gent que en estos moments encara defense el poc treball dels socialistes en referencia a l'urbanisme. Que no veeu que salta a la vista que tenim la ciutat parada per culpa de no desarrolar lo pla urbanistic quan tocava?
    Cal que seiguem mes objectius tots.
    Si algo han fet malament los socialistes a Tortosa es tot lo tema de l'urbanisme i les obres.

    ResponElimina
  27. Si pares una mica de conte, amic meu,
    veuràs que, mes que defenses a ultrança de Sabate, el que hi ha es una reacció a tantes barbaritats i ensanyament que per aquí hi ha, de gent vengativa que pareix que no ha paït la victorià.
    Que també s'ha de saber guanyar.

    ResponElimina
  28. Qui contribuix a tot aixo es lo mal saber perdre de Sabaté. les seua declaraciosn estan sent de molt baix perfil politic. Ell no sap perdre.

    ResponElimina
  29. OOOOUAAAAHHH... quina son...

    ResponElimina
  30. quans diners deu l'ajuntament per les obres mal fetes?

    ResponElimina
  31. Granera: No cal estar casat per èsser parella de qui diuen que ets...O no?

    ResponElimina
  32. Vols dir que en trobaries a molts d'unio democratica que visquen amb parella?

    ResponElimina
  33. Los socialistes estan nerviosos, tocats i descolocats. Pobres, ara sense dedicacions ni enxufes. Que faran!!!
    L'urbanisme a tortosa tots sabem el desastre que ha sigut. Clientalisme potser?

    ResponElimina
  34. Ara, funcionarà l'Urbanisme ?

    Pos que arreglen ràpid el POUM de la pedania dels Reguers........

    I totes les altres "malifetes" dels socialistes, oi, Manel ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta