10 de juliol del 2007

La PDE reclama a la Generalitat la paralització urgent del Xerta-Sénia pel risc d'un nou transvasament

El col·lectiu diu que posa «la mel a la boca» del PP i dels socialistes valencians

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha decidit demanar formalment a la Generalitat de Catalunya la paralització del projecte de regadiu Xerta-Sénia. El col·lectiu creu que les últimes declaracions dels líders del PP i PSPV al País Valencià han incrementat l'amenaça perquè el canal puga ser la porta d'un transvasament d'aigua de l'Ebre al nord de Castelló. Segons la PDE, seria una «imprudència» tirar endavant el projecte actual del Xerta-Sénia, per la proximitat de les eleccions estatals.

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va explicar que el moviment social demanarà formalment la paralització del rec Xerta-Sénia al govern català. El detonant de la decisió ha estat la polèmica per les declaracions amb què el secretari general del PSPV, Joan Ignasi Pla, ha ofert reiteradament al PP un front comú al País Valencià, per fer un transvasament «raonable» i que puga ser acceptat pels governs aragonès i català. Panisello va detallar que la PDE ja es va reunir divendres a Barcelona amb el titular de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i amb el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manuel Hernández. En aquesta trobada, en què van participar Panisello i els també portaveus Manolo Tomàs i Susanna Abella, la PDE va manifestar al conseller Baltasar la «gran preocupació» del moviment antitransvasament. «Per separat, els membres del tripartit ja han donat suport a la PDE en aquesta qüestió, però després el mateix govern ha continuat impulsant el Xerta-Sénia, que és com posar la mel a la boca dels valencians que vulguin agafar l'aigua de l'Ebre, perquè es quedarà a les portes de Castelló», va assenyalar.


>
«Encara podem refer el projecte»

La PDE demanarà a la Generalitat la paralització del Xerta-Sénia, però també que refaci el projecte actual, per limitar l'aprofitament de l'aigua a usos agrícoles. «El nou projecte hauria de fer-se amb la complicitat del govern català, els sindicats agraris, la comunitat de regants i també la PDE, que vam quedar fora de la redacció de l'anterior projecte», va dir Joan Antoni Panisello. «Sempre vam advertir que el Xerta-Sénia era un transvasament encobert, però per la situació actual és més que una amenaça», va afirmar el portaveu abans d'insistir que seria una «imprudència» tirar endavant el projecte actual. Panisello va tornar a lamentar la falta de transparència amb què Agricultura està tramitant el projecte per regar unes 16.500 hectàrees del Baix Ebre i el Montsià. Al febrer d'enguany van començar les primeres obres, un tram de 2,3 quilòmetres que connecta l'estació de bombament del riu, la canonada d'impulsió i el canal existent. «Però encara som a temps de parar el Xerta-Sénia i refer el projecte, per tenir més garanties», va dir Panisello.

El Punt (10-Juliol-2007)

4 comentaris:

  1. Si això arriba a passar manant Convergència, hi hauria manifestacions de milions de persones a Barcelona, Bruseles, Madrid i al més enllà, la fi del món estaria aprop.
    Però com que ara manen els seus, doncs a callar com putes.
    PDE = Colla d'hipòcrites filosociates anticonvergents!

    ResponElimina
  2. Kanopus no saps res de res

    ResponElimina
  3. oh... mira les esquerres tot ho saben, tot ho fan pel nostre bé, són millors persones.
    Repereixo, si això arriba a passar manant convergència, hi hauria 400 manifestacions cagant-se amb el govern de la Generalitat.
    Això de la PDE és un cau de ressentits anticonvergents i filosociates.

    ResponElimina
  4. continues ancorat en les polítiques de segles passats, estel del sud que no surts per l'horitzó.
    desgràciadament he llegit el teu blog (pel damunt, no cal més) i veig que no tinc res a dir-te que tu vulgues escoltar.
    si fos cristià posaria una espelmeta a la Verge de la Cinta per la teva ànima.
    eic, que et vagi molt bé la vida a tu i a tots els que tens a la vora.
    encantat i allò

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta