6 de juliol del 2007

L'EMD de Jesús dedica un carrer a l'intel·lectual Joan Cid i Mulet

L'EMD de Jesús aprofitarà la festa major, diumenge que ve a la una del migdia, per realitzar la inauguració i descobriment de la placa del carrer Joan Cid i Mulet. La junta veïnal va decidir dedicar un carrer a Cid i Mulet el 15 de febrer, i va substituir la denominació de l'antic passeig del Canal. De fet, enguany es commemora el centenari de Cid i Mulet, intel·lectual, polític i activista cultural de la catalanitat a l'exili de Mèxic.

El Punt (6-Juliol-2007)

7 comentaris:

  1. Gustau: hagués estat bo que, igual que publiques que l'EMD de Jesús dedica un carrer a Joan Cid i Mulet, cosa de la qual me'n alegro, haguesis publicat que no fa molt la mateixa EMD va dedicar un carrer a l'ultim pedàni franquiste. Es qüestió de donar una informació d'allò mes complerta i que la gent tregui les seves conclussions, no creus?

    ResponElimina
  2. Tota la raó!

    ResponElimina
  3. Opinió molt ridícula!!!!

    ResponElimina
  4. Més ridícula es la teva que no opines més que de les opinions dels altres.
    Bona tarde xiquet.

    ResponElimina
  5. José Luis Pérez Díez, al que algunos llaman Carod Rovira.

    El seu pare fou el número de la guàrdia civil JOSÉ LUIS PEREZ ALMECIJA i la seva mare la senyora ELVIRA DIEZ ROVIRA.
    Son naturals de la provincia de Saragossa, pero les seves arrels familiars s´estenen per totes les contrades d´Espanya doncs la saga militar dels PEREZ ALMECIJA es remonta a vàries generacions.
    El lloc de neixament dels fills JOSÉ LUIS PEREZ DÍEZ (avui conegut com a JOSEP-LLUIS CAROD-ROVIRA) i de JUAN DE DIOS PEREZ DIEZ (avui conegut com APEL.LES CAROD-ROVIRA) es desconeix, així com dels seus germans, pero es molt probable que neixessin aen alguna casa cuartel de la provincia de Terol.
    El que es cert es que de molt petit els PEREZ DIEZ s´instalen a Cambrils, doncs el pare es destinat com a guàrdia civil a fer tasques de vigilància al prot de Tarragona. Els fills estudien i creixen en ambients espanyolistes (les casernes), pero de cop entren en contacte amb sectors independentistes gràcies a que JOSE LUIS entrar en el seminari de Tarragona per tal de fer-se capellà.
    JOSE-LUIS abandonà la sotana, començar a estudiar filologia catalana, festejà amb una neta de Rovira i Virgili (el que va dir que HI HA UNA RAÇA CATALANA) i s´afilià al PSAN (Partit Socialista d´Alliberament Nacional, al BEAN i desprès a Nacionalistes d´Esquerra). Es aleshores que es decideix a canviar de cognoms.
    El ROVIRA en honor del abi de la seva promesa i el CAROD per honorar l´unica part de sang catalana que corrien per part del cantó de la seva mare.
    El seu pare es retirà i es dedicà a pescar a Tarragona, el Juan de Dios va seguir el mestratge del seu germà i borrar el seu nom de pila pel de APEL.LES (en honor al poeta i escriptor APEL.LES MESTRE) i fins aqui la part que s´està coneguent d´aquests individus.
    Hi han més coses sobre la familia, pero un altre dia.

    RECORDEN:

    JOSÉ LUIS PEREZ ALMECIJA + ELVIRA DIEZ ROVIRA es igual a

    José Luis Pérez Diéz Almecija Rovira.

    Cuando una región necesita héroes es que algo va mal. cuando además uno se avergüenza de sus padres es que va peor.

    ResponElimina
  6. 1:47, perquè es ridícula l'opinió del primer anònim?
    Jo estic completament d'acord amb ell.
    Si no tinc mal entès, la iniciativa de posar el nom de l'ultim alcalde pedani franquista a un carrer de Jesus, va sorgir de l'antic membre del PP a la Junta veïnal, i es clar fins i tot en aixo, Pere Panisello no es deixa xafar la guitarra i havia de recolzar-ho i tirar-ho endavant.
    I torno a repetir el que ja vaig escriure en alguna altra entrada:
    Ja es pot preparar el Sr. Bel per a dedicar-li un carrer, plaça o avinguda al Sr. Felipe Tallada.

    ResponElimina
  7. A l'anònim de les 10.38
    Tindries raó si aquest bloc no fos un bloc, sinó un diari electrònic convencional. A La Marfanta, com ja he explicat altres vegades, hi penjo les notícies que publico diàriament a El Punt, que és el diari en què treballo. També hi penjo altres articles d'opinió o reflexions personals, com ja sabràs. Aquesta notícia del carrer Joan Cid i Mulet es correspon a un breu publicat a l'edició d'avui d'El Punt, a partir d'una nota de premsa enviada per l'EMD de Jesús. No recordo si l'EMD de Jesús va enviar alguna nota de premsa per informar de la inauguració del carrer a l'últim pedani franquista (t'ho hauria de mirar), però el que sí recordo és que no he fet cap notícia sobre el tema, i per això no l'he penjat al bloc.
    En qualsevol cas, gràcies per la teua opinió. Per això està l'opció de deixar comentaris: perquè els lectors pugueu opinar lliurament les notícies i les meues opinions, i fer entre tots una informació més plural.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta