10 de juliol del 2007

Tortosa posa a la venda un solar per poder pagar el pavelló firal de Remolins

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir l'alienació d'un solar de 1.600 metres quadrats al sector nord de Ferreries, al costat del centre comercial Sabeco. L'alcalde va explicar que l'Ajuntament espera ingressar un mínim de 3,5 milions d'euros de la venda del solar, en què es podrà construir un edifici d'habitatges de quatre plantes. «L'objectiu principal de la venda del solar és poder pagar les obres del pavelló de Remolins», va afirmar Ferran Bel, que va precisar que encara faltarà vendre altres terrenys municipals, per poder finançar el sobrecost final del projecte. «Segons l'anterior govern, el finançament de les obres depenia de la venda de les antigues instal·lacions de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), però d'entrada el nou govern municipal no té intenció de vendre-les», va remarcar Bel. En aquest sentit, l'alcalde no va voler avançar una valoració de la situació financera de l'Ajuntament, però va admetre la possibilitat d'encarregar una auditoria externa. «Però si s'arriba a fer, no voldríem que l'auditoria fos un element de confrontació política, sinó una garantia que les coses s'han fet bé durant l'anterior etapa, per certificar quina és la situació financera i demanar les responsabilitats que calguin», va afegir-hi. Bel va afirmar que s'han trobat molts projectes «encallats» i que ara caldrà desbloquejar-los, com la cessió dels terrenys del nou palau de justícia.

El Punt (10-Juliol-2007)

19 comentaris:

  1. Em sembla molt encertada la decisió de l'actual equip de govern de Tortosa. Cal vendre solars per poder acabar de finançar el desgavell pressupostari del pavelló firal (més 3,5 milions d'euros d'excés d'obra).

    La determinació de mantenir l'edifici de l'antiga UIC també és una acció molt encertada. La ciutat està mancada d'equipaments, per tant, és un bon edifici a tenir en compte.

    ResponElimina
  2. Granera, avui no tinc el dia per contestarte però no et precupes que demà segur que tindré un millor dia que avui i discutirem, si és que tu ets capaç de discutir amb arguments.

    ResponElimina
  3. No comprenc la teva intervenció. Que no és veritat que el pavelló firal ha costat 3,5 milions d'euros més dels adjudicats?

    Que no es veritat que es ven el solar per tal d'ajudar a pagar la despesa del pavelló firal?

    Que no es veritat que el govern municipal de Tortosa ha decidit mantenir l'edifici de l'antiga UIC i no vendre'l per tal de destinar-lo com a futur edifici d'equipaments?

    Crec que no he dit cap disbarat no?

    ResponElimina
  4. Pot ser si que tens raó Granera, de que Tortosa te manca d'equipaments, però el que sobren son edificis buits, sense cap funcionalitat clara ni cap rendibilitat per al poble. Escorxador... Antiga Clinica Monegal, Mercadillo de Ferreries, Convent i Balneari del Porcar.. Avançades de Sant Joan, Castell de Tenaçes, Fortí del Bonet, Antic Seminari, etc.etc si mires el cataleg d'edificis que cal protegir de l'Ajuntament de Tortosa, et dones compte que hi han molts llocs infrautilitzats o bé deixats de la ma de deu, com per a afegir un altre que potser vendrel seria millor per omplir les arques de l'Ajuntament i destinar els diners en fer de veritat llocs per a utilitzar el poble i no solament arreglar l'exterior i deixar-los perdre.

    ResponElimina
  5. granera, tu, que tot el que fa ( i farà? ) F.Bel ho trobes tant bonic i digne de reverencial aplaudiment, ( la qual cosa pot ser fins i tot legitima), que en penses del fet que l'home de la regidora d'urbanisme es dedique a la construcció, no creus que te una lleugera incompatibilitat ètica?

    ResponElimina
  6. Jo personalment, ja que m'ho preguntes i deus pensar que la meva resposta és important, et diré que no hi veig cap mena de problema, tot això està més que regulat per la Llei.

    Si tens dubtes existencials, els fas la consulta als interessats.

    ResponElimina
  7. granera no sigues tan primmirat.... i, si no vols pols no vagis a l'era; et fots un fart d'opinar, i a mes a mes t'he u accepto explícitament en el meu comentari, sobre el que et dona la gana, i si et faig una pregunta, contestes en " mala sombra" . El que si em pica una mica es que em surtigues en que si tinc dubtes existencials els "faig la pregunta als interessats".......ai mano que t'ha traicionat el subconscient: sembla que et defenses d'algun atac.
    I per una altra part, que es l'important de la questio, jo et parlaba d'incompatibilitats etiques, no necesariament legals.

    ResponElimina
  8. pos a mi em sembla bastant demagogic dir que venen uns terrenys per pagar el pavelló firal,

    això és pur oportunisme, perque aquests diners aniran a les arques municipals i serviran per pagar les factures que estiguen vigents en el moment, algunes seran del pavelló i altres no,

    espero de totes maneres que la venta haigue estat al preu que toca i que no haiguen estat de rebaixes

    ResponElimina
  9. Es que es veu, Ximo, que el problema ètic i moral el deus de tenir tu, per tant, parla amb els interessats. No et puc dir res més.

    ja t'ho vaig dir, jo no hi veig cap mena de problema i et repeteixo, tots aquests neguits existencials que tens estan perfectament regulats i recollits en la Llei.

    ResponElimina
  10. Es tant evident el que t'hauria de contestar, que................. " a palabras humedas, oidos impermeables" .

    ResponElimina
  11. No t’amoïnes Ximo, aquesta gent entén poc d’ètica i molt de lleis, encara que no sempre les respecten. Per exemple, sembla que la llei els importa poc a la família del quart tinent d’alcalde de l’ajuntament de Tortosa i regidor, més de comerç que de cultura, o sigui el sinyor Caballol, i lo que sí realment els importa és el ‘pelotazo’ urbanístic sense cap tipus de mirament.
    Resulta que som un grup de veïns que ens hem posat d’acord que reordenar uns terrenys, entre els quals està l’hort dels Caballol a la sortida de Tortosa anant cap a l’Aldea. Aquesta reordenació ens comportarà un millora important a l’hora de poder construir o vendre els terrenys. Però segons la llei, això s’ha de fer d’una manera ordenada i s’ha de cedir una part dels terrenys a la ciutat per fer principalment els carrers i les aceres com part de la reordenació, així com pagar l'estudi de reordenació. Tot això també està regulat per llei, però aquesta llei no els hi agrada a alguns. I encara que a mi tampoc m’agradi massa, crec que es lògic que si nosaltres obtenim una millora i la conseqüent plusvàlua, aquesta reordenació la paguem els beneficiaris i no, com pretenen els Caballol, que ho pagui tot l’ajuntament, és dir tots els ciutadans de Tortosa.

    Els veïns estem molt emprenyats amb aquesta família perquè amb aquest tema portem molt temps aturats i pels interessos particulars d’uns pocs estem patint les conseqüències molts veïns i de retruc, tots els tortosins.

    Ximo, tot això a la granera l’importa molt poc. Segurament tampoc veurà aquí cap problema perquè tot està més que regulat per llei. La llei que ells no volen respectar.

    ResponElimina
  12. politiqueries apart
    ja se sap per a que servirà esta caixa buida?
    perquè jo la veig buida cada dia.
    i
    es continuaran fent polítiques faraòniques o s'actuarà en funció de necessitats específiques?
    i
    així per recordar ... estan cobertes les necessitats dels col·lectius que realment es mouen a Tortosa?

    crec que ens sobren visionaris inexperts en l'art endevinatori i ens manquen administradors eficients en contacte directe amb la realitat i el dia a dia
    i
    no entenc com ningú ho ha fet fins ara
    i
    portem 23 alcaldes!

    ResponElimina
  13. Veigues, “con la iglesia hemos topado”. Però que esperàveu de Caballol?
    Ara tornarem al “haced lo que digo pero no hagais lo que hago”.
    A l’ajuntament no hi ha diners per pagar el pavelló però si es trobaran per pagar la reordenació d’unes finques particulars.

    ResponElimina
  14. Excessos pressupostaris desorbitats, un pavelló firal "poster" sobredimensionat i per ara infrautilitzat... i mentrestant, el nostre transport públic és, directament, tercermundista... Caldria saber identificar prioritats...

    ResponElimina
  15. Ferran, que diràs quan ja no et quedin més excuses per anar culpant a l'antic govern? Ara es fàcil oi? Tot ho paga el que no està davant..... ja veurem com te'n sortiràs quan no puguis donar la culpa als altres.
    Per cert Gustau, l'"enfoque" del teu blog ha canviat bastant d'uns dies ensà. Ara veig molta més noticia social i d'entreteniment que no pas noticies sobre la vida politica. Perquè serà?

    ResponElimina
  16. Si tu ho dius, Pobre i honrat...
    Potser serà perquè les eleccions municipals ja han passat i no es genera tanta informació política?
    Si m'estàs dient algo, dis-m'ho clar...

    ResponElimina
  17. Gustau, serà per això que dius tu...o potser no.

    Abans es podia exagerar, mentir i vilipendiar a qui volguéssim. Allò si que era autèntica llibertat de premsa!!!

    També es veritat que ara ja no fa falta incendiar l’ambient perquè ja estem on volien, per tant millor deixar-ho així no sigui que ens puguin acusar de tendenciosos i col·laboracionistes.

    ResponElimina
  18. Si ho dius per mi, jo crec que mai he mentit, insultat, incendiat o vilipendiat. Exagerar potser sí, però no puc evitar-ho perquè ho porto al mapa genètic. De vegades reconec que també he estat tendenciós, perquè no puc evitar la meua opinió sobre les coses. Potser tu ja estàs on volies, però t'asseguro que jo no. Per tant, continuaré exagerant i fent coses tendencioses, encara que sense mentir, insultar, incendiar i vilipendiar.

    ResponElimina
  19. Tranquil Gustau, que lo de mentir, insultar i vilipendiar no ho deia per tu, encara que és significatiu que et donis per al·ludit.

    Ho deia per la cort d’anònims que des de que vas implantar el registre per participar en el teu blog, curiosament després de les eleccions, la majoria han desaparegut del mapa com per encanteri. Potser es que ara tenen molta feina a l’ajuntament.

    Lo de tendenciós no cal dir res, tens raó, tothom tenim la nostra opinió i per tant tothom som tendenciosos. Però implícitament en la teva resposta reconeixes cap a on apuntes.

    El que si que deia pensant especialment en tu era lo d’incendiar, perquè tan culpable és el que pren foc com el que deixa que cremi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta