23 d’agost del 2007

Una plantació de pauma on abans hi havia un abocador de runes

Tres dones en situació d'atur han transformat un antic abocador de runa del Mas de Barberans en una plantació de margallons i altres fibres naturals. L'actuació s'ha emmarcat en el conveni de col·laboració signat per l'Ajuntament del Mas de Barberans amb la Diputació de Tarragona i l'Obra Social de «la Caixa», que tenen un pressupost global de 3 milions d'euros per conservar espais naturals de la demarcació. El projecte del Mas de Barberans ha regenerat la partida de La Planassa, de gran valor natural i paisatgístic, i ha consistit en la neteja i recuperació de la finca. A més, l'espai s'ha destinat a la plantació de margalló, l'única palmera autòctona d'Europa, per donar suport a l'Ajuntament del Mas de Barberans en el seu projecte per recuperar el conreu de la pauma i la seua artesania. De fet, el projecte ha tingut una vessant ocupacional i ha estat a càrrec de tres dones a l'atur, que prèviament havien estat formades en el procés de producció de la pauma i el seu treball artesanal. Els margallons plantats procedien del polígon de l'Oriola d'Amposta, i la plantació es completarà amb joncs, oliveres i palla de cego.


El Punt (23-Agost-2007)

2 comentaris:

  1. Com a dona, i part important de la societat, et dono les gracies per publicar una noticia tan bonica com aquesta. Desgraciadament les noticies positives solen passar desapercebudes.

    ResponElimina
  2. Un 10 per aquesta iniciativa, si senyor!!! S'han de potenciar més aquestes iniciatives culturals i ecològiques i deixar-nos de potenciar planters amb espècies al·lòctones que, creieu-me, fan més mal que bé al medi ambient.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta