8 de setembre del 2007

La Cinta s'acomiada solidària i musical

Tortosa acaba avui les festes amb actes en favor dels malalts de càncer, l'Ebre Terra de Vent i el concert de Lax'n'Busto

Una nova edició del Correfoc de les Terres de l'Ebre, el monumental castell de focs d'artifici, la desfilada dels grups participants al festival Ebre Terra de Vent i el concert de Lax'n'Busto, que es farà al pavelló firal de Remolins, posaran aquesta nit el punt final als nou dies de la Cinta 2007. El regidor de Festes, Jordi Folqué, va fer ahir un primer balanç molt positiu de les festes d'enguany, i va valorar especialment «l'extraordinària participació de la gent». Folqué, que també va destacar que el bon temps ha acabat afavorint l'èxit dels actes, va remarcar la implicació dels ciutadans i de les entitats en les diferents activitats esportives i lúdiques organitzades en favor de la Lliga Contra el Càncer. De la jornada d'avui, el regidor va recomanar l'Ebre Terra de Vent i els focs.

«La impressió que tenim de la Cinta d'enguany és molt favorable, i voldríem agrair que la gent s'hagi abocat al carrer i hagi participat en tots els actes», va afirmar ahir el regidor de Festes, Jordi Folqué. En aquest sentit, va assenyalar que el govern de Tortosa «no podia demanar més», ja que el bon temps també ha afavorit l'èxit de la majoria dels actes. Així, Folqué va destacar la gran afluència de públic al ball d'homenatge a les pubilles, tot i que va admetre que la pista del nou recinte firal és excessivament inclinada, i que caldrà millorar-la amb vista a noves edicions. De fet, Folqué també va dir que serà difícil adequar el pavelló de Remolins per organitzar-hi concerts o altres actes lúdics, ja que el nou equipament té problemes de mala acústica. En qualsevol cas, el recinte de Remolins serà aquesta nit l'escenari del concert gratuït del grup de rock Lax'n'Busto, una actuació que el regidor de Festes va recomanar. A més, Folqué també va animar els tortosins a participar en els actes benèfics que diferents entitats esportives han organitzat en benefici de la Lliga Contra el Càncer, i que també es faran durant tot el matí al recinte del pavelló firal i poliesportiu de Remolins. D'altra banda, el regidor va destacar el XXIII Correfoc de les Terres de l'Ebre, el tradicional castell de focs artificials, la desfilada dels grups participants al Festival Internacional de Música Ebre Terra de Vent, i el concert de Momo, un clònic de Freddy Mercuri que farà un tribut a la música de Queen. «Estem segurs que serà un final de festa espectacular», va concloure Folqué. Un adjectiu que el regidor també va utilitzar per descriure el concert de tarda que l'orquestra Maravella va fer dijous al parc municipal. «Al ball de la nit, vam ampliar la pista de ball i la vam encertar de ple», va afegir-hi Folqué.

Música al carrer

Una cercavila del grup Lovech Youth Wind Orchestra, de Bulgària [a la imatge], va obrir ahir al matí la cinquena edició del festival de música Ebre Terra de Vent. La banda de músics i majorettes va recórrer l'avinguda de la Generalitat i els principals carrers del centre de Tortosa, i va sorprendre els conductors i els vianants que en aquella hora es dirigien al mercat o a la feina. A la nit, la música mexicana va ser la gran protagonista a la plaça d'Alfons XII.
D'altra banda, la plaça de l'Ajuntament va ser ahir al matí l'escenari de diferents tallers infantils, en què els més menuts van aprendre a fer pinyates i papalotes, una espècie d'estels amb què juguen els nens mexicans. De fet, Mèxic és enguany el país convidat al festival Ebre Terra de Vent, que continuarà avui i demà.

El Punt (8-Setembre-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta