31 d’octubre del 2007

CiU i el franquisme (cartes dels lectors)

Algú s’imagina un nucli de població d’un municipi que es digués Adolf Hitler? Algú pensa que es podria dedicar a personatges com Goebels, Himmler o Mussolini el nom d’un carrer? Dons no cal que s’ho imaginin. Poden venir a Amposta i comprovaran com CiU durant vint anys de govern amb majoria no ha tingut la voluntat, malgrat les reiterades demandes dels grups d’esquerra, de canviar el nom de Villafranco del Delta pel de Poble Nou del Delta, ni tampoc els noms dels carrers Ruiz de Alda (fundador de Falange) i Garcia Morato (aviador feixista). El més frívol però és que durant el mateix Ple municipal on CiU es negava al canvi de noms argumentant que abans s’havia de consultar als veïns, votava a favor de donar suport a la Comissió de la Dignitat pel retorn dels documents ampostins confiscats a Salamanca. Confiscats curiosament per aquells que s’honora portant el nom de carrers i nuclis de població a Amposta. Quanta hipocresia i indignitat. I quanta connivència per part de CiU a l’hora de seguir mantenint aquests noms feixistes. Ni Amposta, ni el bon nom de la democràcia, ni tampoc el d’aquells catalanistes que van fundar CiU es mereixen això. Es de suposar que l’impuls al catalanisme del senyor Mas no es fonamentarà amb les actituds de l’equip de govern municipal de CiU a Amposta.

Pere Ferré i Panisello (Amposta)

Si voleu participar en aquesta nova secció, els lectors de La Marfanta teniu la paraula. Podeu fer-nos arribar les vostres cartes, signades amb nom i cognom, població, DNI i número telefònic de contacte, al correu electrònic gustaumoreno@gmail.com. No es publicaran cartes signades amb pseudònims ni amb inicials. Tindran prioritat els escrits que no excedeixin de 20 ratlles i les cartes que siguin d'actualitat. Aquest bloc es reserva el dret de seleccionar-les, corregir-les i resumir-les quan siga necessari.

1 comentari:

  1. I què és, doncs, CiU des de fa una pila d'anys? Sobretot a les Terres de l'Ebre, lo recer de tothom qui va estar bé a la dictadura, la gent de dretes de tota la vida. Per què el PP, aquí, està sota mínims quan era una força potent? Perquè los "fatxes" de sempre estan a CiU.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta