31 d’octubre del 2007

El cor de Maria Cinta

Acabo de sentir a Ràdio Ebre l'entrevista que la companya Sílvia Tejedor li ha fet a Maria Cinta Barberà, la veïna dels Reguers que avui rebrà l'alta mèdica després d'haver superat un càncer i l'implant del primer cor mecànic. Els periodistes estem poc acostumats a donar bones notícies, i sens dubte la recuperació d'aquesta dona tan forta és una de les millors notícies de l'any. Per culpa del seu estat després del tractament contra el càncer, però també per una insuficiència cardíaca terminal, era inviable fer-li un trasplantament de cor, i els metges van recomanar-li la implantació d'un dispositiu d'assitència ventricular, que li ha permès mantenir-se amb vida. Fa només dues setmanes que li han retirat aquest cor mecànic que, segons els cardiòlegs de l'hospital de Bellvitge, ha fet que el seu cor es regeneri completament. El cas de Maria Cinta, que té 43 anys i és mare de dos bessons, és un indubtable exemple de superació personal i confiança en la ciència, però també una demostració de la qualitat de la nostra sanitat pública. També una prova que cal incrementar la inversió de l'Estat i de la Generalitat en matèria de Salut, i que la tasca que fan entitats com la Lliga contra el Càncer de les Terres de l'Ebre (que va ajudar Maria Cinta a llogar un pis perquè la seua família pogués acompanyar-la a Barcelona) també és molt important. El cor de Maria Cinta ha reaprès a bategar tot sol. Benvinguda a casa.

Foto: ADN (Agència EFE)

2 comentaris:

  1. Gustau, ja ser que el comentari no s’ajusta a l’entrada però no s’havia com dir-ho.
    Només era dir-te que podries fer una enquesta per saber quina es la principal preocupació dels ciutadans, com se fan a vegades a àmbit espanyol. Els temes ja o s’has millor que jo immigració, seguretat, habitatge, ....
    Per cert parlant la immigració, que en pensa la gent que ni ha molta, poca, o ja esta bé.
    Res més, o deixo a les teves mans.

    ResponElimina
  2. Totes les persones dels Reguers estem molt satisfetes de la recuperació de MARISIN.

    Tothom coneixem la seua fortaleça. Tothom coneixíem les seus ganes de viure.
    Avui celebrem l'encert de les seues paraules, que ens va adressar a tots els reguerencs amb motiu de les Festes Majors de Juny, quan feia pocs dies que li havien implantat el cor artificial. Ens donava ànims a tots natros i ens deia que hi havia MARISIN "per a rato".

    MARISIN, sempre has estat, estàs i estaràs entre natros, encara que et toqui residir un parell més de mesos a l'Hospitalet de Llobregat.
    Als Reguers t'esperem amb els braços oberts, com et mereixes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta