23 d’octubre del 2007

La polèmica per l'autovia, a la Festa de la Bicicleta entre Tortosa i Campredó

Ara al migdia he estat mirant Tortosa Televisió, perquè he vist que repetien l'entrega de premis de la 55a Festa de la Bicicleta, que enguany s'ha fet entre Tortosa i Campredó. Pel que he pogut saber, la convocatòria va ser un èxit, per la participació d'unes 500 persones (els organitzadors esperaven que unes 300 persones s'animessin a fer el recorregut). Però el que més m'ha sorprès ha estat veure a l'alcalde, Ferran Bel, i el regidor d'Esports, Pere Panisello, amb la camiseta de la campanya Entre Campredó i Font de Quinto, ni parlar-ne, amb què els veïns i les entitats de Campredó volen evitar que el traçat de la nova autovia de l'interior separi el nucli de Campredó i la seua barriada. Que quedi clar que no els critico per vestir-se amb una samarreta que jo també em posaria. De fet, ni tan sols el critico; això només pretèn ser un comentari sobre un fet que segur que ha passat molt desapercebut, informativament. En realitat, al ple de l'altre dia, el regidor de CiU i alcalde pedani de Campredó, Joan Sanahuja, ja va posar-se la camiseta que reclama un altre traçat de l'autovia. Durant la polèmica pel transvasament, vam veure els regidors amb el pin de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), però no recordo a cap membre del consistori assistint al ple amb una camiseta anti-PHN. Tot i així, set anys després, la dinàmica dels moviments socials ha acabat impregnant la política local, i les coses es veuen molt diferents...

25 comentaris:

  1. també vestia la samarreta el regidor Emili Lehmann...

    ResponElimina
  2. És cert que el fi no justifica els mitjants, però penseu que 500 persones són la meitat del nostre poble!
    Per cert, aprofito per donar les gràcies a tots els que publiqueu amb tota llibertat les notícies. Per peitit que sigui un territori tenim dret a estar informats sobre allò que li afecta.
    Gràcies,
    Jordi Caballé, membre de Campredó Jove

    ResponElimina
  3. ei, gustau, què vas veure a mister sobrassada en bicicleta i al regidor de medi ambient??? Pos jo hi vaig anar i aquests no estaven. Si que vaig veure a l'exregidor Peiró però dels nous, res de res. Visca l'ecologisme d'ERC.

    ResponElimina
  4. Raons a banda (ho dic perque a mi tampoc m'agrada el traçat de la autovia que es proposa), em semblen patétics el populisme barat i l'oportunisme que gasten certs politics, en aquest cas, els que gasten els nostres actuals governants. Menys samarretes i mes feina!!!

    ResponElimina
  5. Si però a la gent de poble, el que els nostres governants porten la mateixa samarreta que tu et reconforta i et dona més seguretat saben que estan al teu costat. Per cert, el Sr. Sabaté no la portava, o be perquè no en té (cosa que dubto, ja que se'ls va donar una a cada portaveu) o no li entra (fet més probable i segur, ja que no hi havia talles com la seua...i no és conya).

    ResponElimina
  6. ni els d'ERC ni els d'IC. Lo sisco sí que hi era.

    ResponElimina
  7. Benvolgut Sr. anònim de les 9:10AM,
    Això del blog del Sr. Moreno, és més divertit del que m'ìmaginava. Mire jo no necessito samarreta com alguns per demostrar que estic al costat de la nostra gent, ho vaig fer amb la lluïta contra el PHN i ho faig per millorar el traçat de l'A-7 al seu pas per campredó, sempre al costat i en defensa dels veïns de Campredó.
    Per cert, és evident que gasto una talla força gran( no és conya), ara bé és bo que es preocupe per la seva talla corporal, però creguim és força més important la talla cerebral( de veritat, no és conya!!!). I només a efectes de que en quedi constància, a mi mai ningú no m'ha facilitat cap samarreta, però jo hi era, pedalejant com sempre, des de fa molts anys i ho saben els organitzadors, el repto a que descobreixi qui era, entre els responsables polítics presents, qui hi anava pedalejant per primera vegada.
    Ben cordialment(i creguim no és conya).

    ResponElimina
  8. Us recordo que aquest cap de setmana, ERC ha celebrat la "Conferència Nacional d'Esquerra" a Barcelona. A més, diumenge, al Palau Sant Jordi, és celebrava l'acte per reclamar els papers de Salamanca. La ideologia va per davant del populisme.

    ResponElimina
  9. El populisme i la demagògia ja s'han convertit en les principals característiques d'aquesta nova manera de governar Tortosa. Crec que es pensen que l'encerten i que això és el que agrada als tortosins. Però jo em resisteixo a pensar que és així, perquè som una societat crítica i a la vegada formada que ens agrada que la política tingui un altre nivell. Això sense entrar a valorar algunes desqualificacions personals. Per cert, allí estava com sempre la televisió de CiU, la que censura la resta de forces polítiques, per mostrar tota la patum. Ah! i per cert, que no vulguin confondre ningú. Els primers a defensar Campredó no han estat els que ara es posen samarretes, sinó altres que continuen lluitant per obtenir el millor per Campredó i Tortosa, encara que no els donin samarretes per posar-se.

    ResponElimina
  10. Sr. Sabaté, les samarretes no és donen, es venen. Que aquí no es regala res a ningú. I si algú la porta és perquè l'ha comprat i perquè es sent identificat amb la causa. I ja voldria saber jo que ha fet vostè per la gent de Campredó en els 8 anys que va estar apoltronat a l'ajuntament.

    ResponElimina
  11. Si algú té algun dubte ja vos diré jo que ha fet Sabaté i els seus homònims anteriors pel meu poble: RES!!! Bé, encara que res hauria estat el millor. A vegades sí que han fet, tocar la fava.
    Encara recordo l'any aquell en què el dia d'inici de les festes no teniem ni banderes penjades, i ni parlar-ne del finançament de la comissió, que esta sí que treballa desinteressadament, no com la d'altres llocs i un llarg etc.
    Això sí, i repeteixo, no ho va fer més malament que els anteriors, crec.
    Jordi Caballé, membre de Campredó Jove

    ResponElimina
  12. Benvolgut Sr. anònim de les 12:39 PM,
    Mai no he esperat que ningú em regale cap samarreta, m'he limitat a senyalar que ningú no me la va facilitar(cito textualment), davant l'afirmació d'un col.laborador d'aquest blog que afirmava que ens n'havien donat una a cada portaveu, la veritat es que no se qui les ven i ja li dic que ningú no me les ha oferit.
    Respecte a que he fet per Campredó, li he de dir que tot el que s'ha fet en els vuit anys que he tingut l'incommensurable honor de ser alcalde de la meva ciutat, Tortosa, tot el que s'ha fet és merit d'un equip i en el cas de Campredó molt especialment dels dos alcaldes pedanis que hi ha hagut, els senyors Eduardo Gas i Rafel Lluís. A tall d'exemple li apunto, la construcció del casal Francesc Llop, la cessió dels terrenys per construir les noves escoles tan de temps reclamades i que durant l'anterior mandat va construir el govern del Sr. Pasqual Maragall, la compra de la Torre de Campredó per que la pugui restaurar el Departament de Cultura de la Generelitat de Catalunya, signar amb ADIF la devolució al municipi i per tant al poble de Campredó de l'edifici de l'estació per fer-hi un nou equipament i arranjar bona part dels camins rurals i dels carrers del poble de Campredó, entre altres actuacions que no cal ara detallar. Així mateix varem formular des de l'ajuntament, l'octubre del 2005, al.legacions demanant que l'A-7 passés més avall de Font de Quinto, entre el Raval del Pom i el Mas de la Missa.
    Amb tot no es preocupant que no reconegui la feina feta, el que es preocupant és el profund menyspreu antidemocràtic que destil.la la paraula apoltronat per referir-se a un alcalde el.legit democraticament. Jo assumeixo les meves actuacions fins i tot quant m'equivoco i dono la cara, sempre l'he donat, vosté s'amaga darrera l'anonimat, com tots els que actuen com vosté i comparteixen la mateixa visió de les institucions democràtiques i dels seus representants electes.
    Ben cordialment(no és conya, però si només una formalitat).

    ResponElimina
  13. I tampoc hi eren a la "conferència nacional" d'ERC ni a l'acte dels papers.

    ResponElimina
  14. Dir que a Campredó no s'havia fet res és lamentable. Només la comparació amb el que havia fet convergència en 20 anys ja dóna fe de la bona voluntat del govern Sabaté respecte al poble. Pràcticament tots els carrers arreglats, bona part dels camins rurals, un casal nou, un col·legi nou, reivindicat històricament i moltes més coses. Així que si es vol atacar a una opció política que no sigui la nostra cal fer-ho amb més rigor.

    ResponElimina
  15. Les samarretes les hem fetes a Campredó i les tenim a la venda al preu de 6 euros. No sé si hi ha hagut gent a la qual se li ha regalat, jo me l'he comprada. Es poden adquirir a la llibreria de Campredó. D'altra banda, el tema del desdoblament de la nacional 340 està per damunt de les baralles de partit. Per a nosaltres, és la fi. No podríem tenir un futur digne amb aquesta infraestructura, tal com ens la vol construir el PSOE. Seríem dos clots entre polígons i carreteres. Ja tenim la mala sort de no ser municipi, i a banda enclotats "pel bé del territori" com ens vénen alguns. El Ministeri de Foment ens fa una "putada" com una catedral, si no rectifica. Campredó ja hem sofert governs nefastos durant els darrers 25 anys (durant Franco els sofriren tothom). Se'ns va impedir ser municipi (per ous), hem tingut els pitjors col·legis del país fins l'any passat (no entraré a discutir qui els va fer, com fan altres, sé que diré que em va causar fàstic que els inauguressin 4 dies abans de les eleccions nacionals catalanes, qüestió de progressisme, quan estaven inacabats), tenim un patrimoni històric en fase ruïnosa (manca total de voluntat d'haver-lo restaurat abans). Els alcaldes pedanis han estat incapaços de dinamitzar el poble, i quan des d'algunes entitats hem organitzat activitats culturals importantíssimes se'ns ha boicotejat sistemàticament. Podria fer el resum però seria massa extens. Campredó sempre sofrirà per no ser municipi, perquè no ens ho han deixat ser...per raons polítiques.

    ResponElimina
  16. ohhhhhhhhhh..... bravooooooo........ torero torero!!!!

    Este Sabaté ara ja mos adelanta tots,per la dreta, per l'esquerra, pel centre... És un ser superior, magnat de Tortosa i rodalies ... ohhhhhhh si n'ha fet de cosetes i cosotes a campredo, sobretot lo sinyor dels frigorifics!!!

    Vuit anys i este és lo trist balanç que presenta per a Campredó sinyor Sabaté?. Així li han anat les eleccions al poble. I ENCARA TE LA CARETA, MUAAAAA, DE INTENTAR-HO VESTIR!!!!!

    ResponElimina
  17. Tornant a la bici - i no fa llastima que els 500 bicis no es veuen per Tortosa dia a dia, sino només un dia a l'any? Són com els compradors de llibres del dia de San Jordi ...sobretot en una ciutat com a Tortosa, perfecte per la bicicleta (i la lectura!).

    ResponElimina
  18. Manel pos si consideres que este és un trist balanç, què devies pensar del que s'havia fet abans. Si vols, pots fer-nos saber les teues sensacions del que s'havia fet abans. Perquè de moure la boca ne sabem molt però s'han de dir coses per poder parlar.

    ResponElimina
  19. Només repetixo: AIXI LI HAN ANAT LES COSES SINYOR SABATÉ A LES ELECCIONS MUNICIPALS A CAMPREDO, sobren comentaris, lo pobla ha parlat!!!!!!

    ResponElimina
  20. Manel: et repeteixes més que l'allioli. No sé si es que gastes sempre el "cortar-pegar" o es que no saps dir res més. Ja ho sabem que el poble va parlar home!!!! Pero això no lleva que el mateix poble parli també dels que ara estan a les poltrones. O es que ens voldries fer callar ara que manen els teus? Els temps camvien per a tots amic meu. També per als que avans feien oposició i ara governen. I, ves per on, ara toca vigilar i criticar, i també aplaudir quan s'ho mereixin, als teus amiguets de CiU i ERC.

    ResponElimina
  21. QUINA INJUSTICIA!!! QUI ENS HA TRET LES PANCARTES, ON ESTA EL NOSTRE DRET D'EXPRESSIO??????
    "ENTRE CAMPREDO I FONT DE QUINTO NI PARLAR-NE"

    ResponElimina
  22. Emigdi, pos si jo em creia que erets de jesus tu?.
    Per cert, t'apresures a culpar al PSOE del traçat de la 340. Jo hauria jurat que aquests projectes els encarrega el ministeri i per tant el govern. En canvi (ves per on)quan parles de la teva aspiracio a ser municipi i la posibilitat perduda, ho fas en abstracte i sense nomenar cap sigla, pos be ja t'ho recordo jo: a Catalunya quan hi havien posibilitats, governaba qui tu tan els balles l'aigua: CIU.

    ResponElimina
  23. Sigui el partit que sigui, Campredó sempre ha estat per a tots, aquell terrenet en 4 personetes on serveix, als tortosins, de comodí perquè a que recaigui tota la merda. I els guanys de tota aquesta merda per al Renaixement, entre d'altres coses. Si si la planta de gas que donarà milers de llocs de feina, però on? a Campredó evidentement, igual que l'abocador, igual que les fàbriques més perilloses...En canvi els concessionaris i el que fa guaoet i no embruta a l'entrada de Tortosa. Si heu de seguir així: OBLIDEU-MOS JA!! Ja fa anys, que ens teniu oblidats per al bo, per al que es positiu per a nosaltres, oblideu-mos també per al que a vosaltres us beneficia. PROU

    ResponElimina
  24. Si no ho he entes malament...els beneficis que genera el poligon baix ebre... per a Campredo, pero les empreses.... a l'entrada de Tortosa, i a l'entrada de Campredo (entre riu i canal)les annomenades d'aparador, que per si no ho sabs, es diuen d'aquesta manera entres altres coses per la seva estrategica ubicacio. Nomes cal recordar les protestes que va ocasionar la construccio de la rotonda de l'autovia i el seu corresponent eixecament de nivell en alguna que altra empresa de la vora.
    En quant a la proposta ( ja caducada) de la planta gasificadora, que vols, que la possesin al costat del Sabeco? be hauria d'anar al Catalunya Sud no? , o vols que hi possesim els concesionaris de cotxes alli?
    Pel demes, si de mi depengues, la independencia vos la donaria dema mateix, aixo si, nomes recordar-te que els de Ferreries, Rastre, Temple, Remolins, Vinallop, Reguers etc. tenen si fa o no fa la mateixa sensacio de discriminacio, per si et serveix de consol, i si d'ecas dir-te que no et pensis que se'n independents, aixo seris "jauja" una altra cosa es si es tracta nomes per sentiment, pero el plantejament que has fet nomes era pel tracte rebut.

    ResponElimina
  25. Doncs si altres barris, pedanies tenen la mateixa sensació de discriminació ens ho hem de fer mirar, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta