19 d’octubre del 2007

Ruta guiada i més activitats per celebrar el centenari de la riuada a Tortosa

L'àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre han organitzat un seguit d’activitats per commemorar els fets de la riuada de 1907, l'ultima gran avinguda de l'Ebre que ha hagut de patir el territori. Les activitats començaran demà dissabte, 20 d’octubre, amb una visita guiada pels indrets inundats per la riuada. El recorregut es podrà tornar a fer el dissabte següent, dia 27. En ambdós ocasions, s’iniciarà la passejada des de la plaça del Paiolet a les 18.00 hores. Per un altre costat, el divendres 16 de novembre, a les 19.30 hores, i a la sala d’actes de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, el director de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre, Albert Curto, oferirà una conferència sobre la riuada i les seves conseqüències socials i econòmiques al territori. Finalment, el 30 de novembre s’inaugurarà una mostra a la sala d’exposicions de l’Arxiu Històric, la qual romandrà oberta fins el 31 de gener de 2008.

3 comentaris:

  1. Gustau,
    Puntualització: Al 37, en plena guerra civil, també vam patir una gran riuada.
    A la falta de queviures s'hi va afegir les moltes persones, dones i criatures, desplaçades que havien arribat a casa nostra fugint del terror dels franquistes.
    Los sets sempre han estat molt dolents.

    ResponElimina
  2. Si puntualiza patera amunt patera avall, i els sindicats darrera de les pateres per afiliarlos i donar lo que no han sapegut donar a les families pobres auctoctones de les nostres terres , es veu que es milor donar al de fora que al que naix i a nascut a estes terres desde fa molts anys.

    ResponElimina
  3. Potser no m'he explicat bé. Ara ho veig.
    La riuada del 37 va ser riuada de veritat. Lo riu se va tornar a sortir de mare. Les barques van tornar a anar pels carrers de Tortosa com al 1907.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta