25 d’octubre del 2007

Tortosa aplica un pla de xoc amb 150 actuacions de millora a tots els barris

El govern afirma que ha estat consensuat amb els veïns i que ja s'ha executat un 40% del document

El govern de Tortosa va presentar ahir el pla de xoc de millora de la via pública, amb 150 actuacions d'execució immediata en tots els barris i pedanies del municipi. De fet, l'alcalde va remarcar que algunes actuacions ja s'han fet durant els primers mesos del mandat i que altres ja estan en marxa, amb l'objectiu que el pla puga aplicar-se en només sis mesos. Ferran Bel va dir que el govern hauria volgut anar més enllà i incloure més obres, però va advertir que el pla és «molt ambiciós», i que està consensuat amb les associacions de veïns. De fet, l'alcalde va recordar que la majoria d'obres pendents figuraran en el pla d'acció municipal (PAM).

«Algunes de les actuacions ja s'han fet o estan en marxa, i la resta es faran durant els pròxims sis mesos», va confirmar l'alcalde de Tortosa. Ferran Bel va remarcar que el pla de xoc és un document «molt ambiciós», i que moltes de les obres van més enllà de les millores puntuals a la via pública. Amb tot, l'alcalde va admetre que enllestir el pla de xoc ha estat difícil, ja que la majoria de les partides del pressupost municipal d'enguany ja estaven compromeses o exhaurides. «No és exactament el pla que hauríem volgut fer, ni tampoc tot allò que ens havien demanat les associacions de veïns, però és un pla consensuat amb les entitats i en què també hem incorporat demandes de veïns particulars», va concloure. En aquesta línia, Bel va destacar que es tracta d'un pla de xoc equilibrat, amb una desena d'actuacions en cada barri o poble del municipi. De fet, tot i que el govern ha fet un càlcul del que costarà aplicar el pla de xoc, va preferir no donar xifres per evitar comparacions. «No hem quantificat la despesa, ja que una part de les actuacions es faran amb personal propi, i només podem quantificar les obres que ens facturen», va justificar Bel.
El pla està dividit per barris i pedanies, però no inclou les actuacions a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, que té competències pròpies en aquest àmbit. Segons va explicar el portaveu d'ERC, Ricard Forés, l'objectiu ha estat prendre una sèrie de mesures immediates per «millorar el dia a dia dels barris i la qualitat de vida dels veïns». «Amb això no ho arreglarem tot, però són unes accions que en el seu conjunt comportaran un canvi important en la vida quotidiana dels ciutadans», va insistir Forés. Per la seua banda, la portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va remarcar que el pla de xoc s'ha fet, i després s'ha refet, tenint en compte l'opinió de les associacions de veïns, i també a partir de la feina dels nous regidors de barri. A més, Roigé va assenyalar que hi ha actuacions que ja s'han fet i que afecten el conjunt de la ciutat, com ara la senyalització del campus de la URV i de les instal·lacions de la UOC. De fet, l'alcalde va precisar que ja s'han executat més d'un 40% de les actuacions previstes en el pla de xoc, com ara l'habilitació d'un pàrquing al costat del CEIP Ferreries. Bel va afegir-hi que la resta d'obres consensuades amb les associacions de veïns quedaran incloses en el nou PAM, que el govern de Tortosa presentarà les properes setmanes. «El PAM serà un compromís amb obres i inversions per als propers quatre anys, però no estarà estructurat per barris com ara el pla de xoc, sinó per àrees», va avançar Bel.

> Algunes obres estan previstes en el Pincat

La majoria d'actuacions incloses en el pla de xoc afecten directament la via pública, com ara la millora de passos de vianants, senyals de trànsit, enllumenat públic, parcs infantils, trams de carrers i voreres. També habilitaran zones d'aparcament, implantaran la policia de barri, netejaran solars i es farà un control de plagues. Al centre i al nucli antic, el pla també inclou obres més importants, com ara la reforma dels carrers Mercaders, Gil de Frederic i del Carme, que són projectes amb finançament del pla integral del nucli antic (Pincat). A més, es millorarà l'enllumenat dels carrers Sant Blai, d'En Carbó i plaça de l'Àngel, on també s'instal·larà un sistema de protecció per als arbres. En els altres barris, destaquen la neteja de les places Pius XII i Joaquín Bau, i l'enjardinament de les zones verdes de l'avinguda Colom, a Ferreries; la instal·lació de plafons informatius al Rastre, Santa Clara i la Simpàtica; les obres al Portal del Rastre i del carrer Censal Sacosta; i la millora de la plaça del Carrilet i de trams de voreres en carrers com ara Barcelona, rambla de Catalunya i Major de Remolins.

El Punt (25-Octubre-2007)

6 comentaris:

  1. Bé, no sé si serà per aquest Pla de Xoc, però a Bítem des de fa un parell de dies que han començat unes obres. En concret el carrer Hereus d'en Gasol es farà: es canviaran els desaigües i els col·lectos, s'eixamplarà una vorera i s'hi posarà asfalt nou. Sens dubte penso que és una gran notícia, tractant-se d'un dels principals carrers del poble, i tenint en compte l'estat de degradació absoluta que presentava l'asfalt. Les coses aquí s'han fet bé.

    I parlant d'asfalts i terres: en aquest pla de xoc s'inclourà la millora dels sots (nous i encara més profunds), del passeig de les bicicletes? Aquí les coses s'han fet molt malament, un nyap i sense previsió ni planificació. Es va arranjar la zona a l'agost, abans de la Cinta... però és clar, suposo que ningú va pensar que allà hi anava la fira, amb grans camions, instal·lació de les parades i atraccions... que han fet malbé en menys d'una setmana la reparació que es va dur a terme. Francament, lamentable. El que deiem: s'inclourà això en el pla de xoc? La suspensió dels nostres cotxes ho agrairan.

    ResponElimina
  2. Pos, encara hi ha trams, i llargs, de la vorera de C/Bcn on no es pot passar ni amb cotxet de crios, ni molt menys una persona amb discapacitats - especialment quan fiquen els senyals de transit i/o pals de la llum/Telefo al mig......avui no parlarem dels cotxes aparcats a la vorera, "nomes un minut mentres vaig a la farmacia...".

    ResponElimina
  3. Només voldria aclarir-li una cosa al Sr. Daniel Gil, l’arranjament del Carrer d’en Gasol de Bitem esta previst des de fa quatre anys al PUOS i va a càrrec de la Generalitat Si es mira el Pla de Xoc que ha presentat l’actual govern de Tortosa veurà el que tenen previst fer a Bítem.

    ResponElimina
  4. A veure, aquest pla de xoc que mos han presentat incorpora la majoria de les actuacins programades per l'anterior govern. Dir que mos arreglen lo carrer Hereus de Gasol,previst al PUOSC, o sigui amb finançament de la Generalitat, ara, és una mica agosarat. Era una obra pressupostada per l'anterior govern, amb una part que ha d'aportgar l'Ajuntament, i que ja se sabia que s'iniciaria al 2007. Per tant, cadascú que face anar l'aigua com vulgui al seu molít, però Hereus de Gasol és una de les obres incloses per l'anterior govern al PUOSC i una de les prioritats del pedani anterior per al poble i també del govern Sabaté.

    ResponElimina
  5. Perdoneu la confusió pel tema del carrer Hereus Gasol... Desconec per complet el contingut del pla de xoc, i esta obra s'hi inclou o no, però m'agradaria saber quines actuacions es faran a Bítem. Senzillament me va sobtar la coincidència de l'anunci d'aquest pla amb l'inici de les obres. Res més que això.

    ResponElimina
  6. pos la veritat es que el carrer hereus gasol de bitem es el que esta en mes bon estat de tots!!
    els altres es tindrien que arreglar!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta