23 d’octubre del 2007

Tortosa culmina vuit anys de tràmits i ja pot aplicar el nou pla d'urbanisme

Els quatre plans parcials més importants continuaran en suspens fins al 2008 per la inundabilitat

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va celebrar ahir la publicació del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM), que serà executiu a partir d'avui, després de més de vuit anys de llargs i complexos tràmits. El nou planejament substitueix el pla general del 1986, i permetrà desenvolupar el creixement amb un miler d'hectàrees de sòl urbà, tot i que encara es mantenen en suspens els quatre plans parcials més importants. Bel va confirmar que els plans parcials Horta del Temple, Parc Nou, Horta del Pimpí i Horta de Sant Vicent seran executius el 2008, quan l'Ajuntament rebi el pla d'inundabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir el text refós del nou POUM de Tortosa, l'eina que permetrà ordenar el seu creixement urbanístic durant les properes dècades. Però al marge de la satisfacció per la culminació de més de vuit anys de tràmits, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va advertir que els quatre plans parcials més importants encara estaran en suspens, pendents d'un estudi de l'ACA. Bel va afegir-hi que el compromís del director de l'ACA és adjudicar la redacció del pla d'emergències en les properes setmanes, i que l'Ajuntament podrà desenvolupar els plans parcials pendents a partir del tercer trimestre del 2008.
«Hi ha alguns plans parcials, com el de la Farinera, Temple Sud o Camí de Roquetes, que ja són executius, i que ens permetran tenir més sòl urbà i també els terrenys d'equipaments que necessitem», va dir Bel. «Tenim el repte de tramitar tots els plans parcials possibles, i d'alguns ja n'hem fet l'aprovació inicial», va afegir-hi abans de recordar que al Temple Sud s'hi construirà la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra i el tercer institut. Però l'al calde va recordar que els plans parcials de les quatre hortes vertebren la major part del creixement previst en el POUM. De fet, l'Ajuntament va calcular que aquesta suspensió afecta la construcció del nou centre lúdic i comercial de Ferreries, com també d'uns 4.400 pisos dels 12.500 nous habitatges permesos en les versions anteriors del text refós del pla d'urbanisme.

> Modificacions puntuals i més informació per evitar sancions

Ferran Bel va anunciar ahir que facilitaran l'accés dels ciutadans al text refós del POUM, i va refermar el compromís del govern de fer «la màxima divulgació i donar tota la informació». Segons l'alcalde, durant la tramitació del pla van crear-se moltes expectatives que el text refós del POUM no recull. De fet, Bel va recomanar als veïns que abans de començar qualsevol obra s'informin bé per saber si la seua parcel·la passa a ser urbanitzable, ja que l'Ajuntament serà molt estricte en fer complir la legalitat urbanística. L'alcalde va advertir que les sancions són molt dures, i que està convençut que tindrà el suport de tots els regidors de l'Ajuntament per fer complir la llei. Bel també va avançar que el govern impulsarà diverses modificacions puntuals del pla.

El Punt (23-Octubre-2007)

Per saber més:
-Edicte del Departament de Política Territorial i Obres Públiques sobre el POUM de Tortosa
-El text refós del POUM de Tortosa, en PDF
-Altres articles a La Marfanta sobre el POUM de Tortosa

14 comentaris:

  1. Déu n'hi do, el DOGC d'ahir és una llista de faltes al POUM de Tortosa, que si cal això i allò i allò altre. Després de 8 anys de comèdies no hauria de fer falta res o gairebé res. Però en fi ja se veia venir. Lo millor és que les cases de davant se'n van a terra, agradi o no a alguns.

    ResponElimina
  2. Ahir vaig llegir l'edicte del conseller. Te n'adones ràpidament del nyap que representa el POUM de Tortosa. Crec que no hi ha cap cas tan vergonyós a tota Catalunya. La comissió territorial i el conseller l'han aprovat per vergonya aliena i s'han vist obligats a fer-hi constar tos els condicionants que té. Vuit anys per parir aquest monstruós nyap. Que no tornin més els que han demostrat que tan sols saben parir nyaps (Sabaté i sus "muchachos")

    ResponElimina
  3. Ho sento, peró tornarem. I de nyap, el temps ho dira, no tu.

    ResponElimina
  4. COM DIU EL PRIMER COMENTARI MALGRAT LES FALTES DEL POUM LO MILLOR ES QUE EFECTIVAMENT LES CASES DE DAVANT DE LA CATEDRAL TENEN ELS DIES COMPTATS. I DE PERMISOS D'OBRES EL QUE VA DONAR FAURA ALS BESALDUCH PER A FER TERRASSETES ÉS L'ÚLTIM.

    ResponElimina
  5. ja ja ja Tornareu? Com no sigui amb un cop d'estat? Ja sé que us agraden molt enviar la gent als "gulags". Dubto que torneu. I el millor que podieu fer ara mateix és plegar tots perquè deshonreu la paraula "socialista"

    ResponElimina
  6. De cop d'estat res, natros no som de dretes. Tornarem amb les armes que ens dona la democracia, els vots. I de plegar res, no os podeu quedar sols manant. Mai de la vida.
    Estem vigilant i treballant pel nostre electorat, que es molt nombrós.

    ResponElimina
  7. Encara hi ha algú que tingui dubtes ? Espereu i encara veureu mes coses...

    ResponElimina
  8. Actuacions que van generar espectatives en l'anterior govern municipal no queden reflectides en aquest POUM...Mare de Deu, i qué venuts anávem...! Cuidaoooooo que algú pot tenir algun disgust! Pareuuuuuuuuuuu les obres!! Pregunteu abans.

    ResponElimina
  9. Pareu les obres? Si tens llicencia avant i si no en tens, ves a parlar amb Bel-Xell que te ho arraglaran.

    ResponElimina
  10. Als que dieu que tornareu: mira, l'any 99 no vau arribar per mèrits propis, sinó perquè Franquet i el clan Fabra us van regalar l'alcaldia per fer fora CiU... i així li ha anat des de llavors al PP (i esperat). El 2003 vau seguir per l'aigua barreig de la resta en contra de CiU (però vosaltres, per mèrits propis, no vau pujar ni un regidor després de 4 anys governant). Heu tingut 8 anys que heu malbaratat amb la pitjor gestió municipal que recorda el llibre Guines. Així que per poc bé que ho facin Ferran i sus muchahos/as.... pot ser que torneu el segle que vé o pot ser el proper mil.leni (com diu aquell slogan: "jo no sóc tonto (i la gent, afegeixo jo, encara ho és menys)

    ResponElimina
  11. LLicència d'Obres en el govern Sabaté..??? Y ezo que é..??

    ResponElimina
  12. D'on ha tret tants de vots el Sr. Bel. Dels peperos del Sr. Fabra i de la cartera de votants del Sr. LLuesma. Ademés de molta gent que s'ha cregut que l'hi arreglaran "lo seu". No lo de "tots". El Sr. Bel no durarà. Dins de 4 anys hi hauran bofetades a CiU per ser el cap de llista.

    ResponElimina
  13. L'anònim de les 11,41 PM encara no s'ho acaba de creure...Í es que la evidència de vegades es un miratge per certs individus..

    ResponElimina
  14. Mireu, la alternança als governs municipals és bona.

    És bo per a les ciutats i ciutadans diferents maneres de veure les coses.

    I al final tornarem a tenir a Tortosa un altre govern progressista.

    I dic un altre per contestar a l'anònim de la 1,27 PM. Penso que no recorda com va accedir CiU a l'alcaldia de Tortosa i li recordaré. L'any 1979, quan les eleccions municipals havíen estat guanyades per UCD i el Sr. Peralta, es va signar un "pacte de progrés" entre CiU, PSUC i PSC-PSOE i va ser anomenat alcalde el Sr. Vicent Beguer.

    Creguim, de tontos en queden molt poquets, de desmemoriats, bastants.

    I no caldrà esperar al segle XXII...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta