21 de novembre del 2007

15-D, manifestació de plataformes a Tortosa

Les cinc plataformes ciutadanes de les Terres de l'Ebre van confirmar ahir que faran un front comú per rebutjar les «agressions» que amenacen el territori. La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), la Coordinadora Anticementiri Nuclear, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, la plataforma de la Terra Alta i la plataforma Salvem la Mar de l'Ebre han convocat una assemblea unitària, l'1 de desembre a Tortosa, per analitzar projectes com ara el Xerta-Sénia, el cementiri de residus nuclears, el dipòsit submarí de gas i l'allau de projectes eòlics. De fet, l'assemblea servirà per preparar la manifestació conjunta que es farà el 15 de desembre, també a Tortosa, amb el lema «Ja n'hi ha prou».
Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va explicar que la manifestació no vol ser una prova de força, sinó un toc d'atenció a les forces polítiques, que han ignorat les plataformes de l'Ebre quan han actuat separadament. «La unió fa la força», va remarcar Panisello, que també va lamentar que els canvis als governs municipals i també a la Generalitat no hagin afavorit ni el diàleg ni el reequilibri territorial. De fet, l'objectiu de la manifestació unitària és aconseguir un efecte semblant a la mobilització de Móra d'Ebre i Móra la Nova, el febrer del 2001, que va aplegar més de 25.000 persones contra el projecte de la central tèrmica d'Enron, el transvasament i l'antic mapa eòlic. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma de la Terra Alta, Xavier Fortuño, va recordar que diumenge hi ha una marxa a la Fatarella contra la massificació eòlica i la construcció de la línia d'evacuació. A més, va valorar que les novetats sobre el macroabocador de Tivissa justificarien la refundació de la plataforma de la Ribera d'Ebre, dissolta perquè la gent es va sentir traïda quan va entrar en funcionament.

El Punt (21-Novembre-2007)

14 comentaris:

  1. Ja, ja , ja …ara resulta que els antinuclears s’associen amb els antienergies renovables, suposo que la roda de premsa l’han feta amb la llum apagada. Hipòcrites...

    ResponElimina
  2. L'anònim anterior, veritablement repelent. Només dir que els de Campredó també hi prendrem part a la manifestació. Nosaltres també tenim una lluita forta amb la carretera que té previst de construir el ministeri de foment del PSOE que ens partiria el poble en dos.

    ResponElimina
  3. tot el territori unit més que mai diem prou! diem prou a se la font energetica de catalunya!, prou a ser el cul de Catalunya i d'Espanya!

    Tots el 15 de desembre!
    TOTS FEM LA FORÇA!!!!

    P.D. al anonim de les 9.35 li diria que no hi ha una plataforma contra les energies renovables, el que diuen es no a la massificació eolica (sino quants molins hi ha a la Terra Alta i quans a l'Emporda igual zona de vent).

    ResponElimina
  4. Lo dia de l'assemblea (1 de desembre) no és lo dia de la gran manifestació que es farà a Barcelona pel dret a decidir dels catalans?

    ResponElimina
  5. Ja t'ho vaig dir en una altra ocasio: ministeri de foment del govern d'Espanya ( amb perdo ) o central ( sense perdo ), no del PSOE.

    ResponElimina
  6. Emigdi, tens pesadilles amb les sigles P S O E. Pos, venen de fa molts anys i en duraran molts més.

    ResponElimina
  7. Un altre cop hem d'ensenyar que tenim dret a dir la nostra ja que no ens tenen en comte per a res.

    Tenim moltes sentències de mort a sobre nostre. D'alguna mig ens hem salvat, algunes ja s'estan executant, les altres esperen una petita ocasió nefasta per activar-se.

    1) Industria química de Flix: sentència de mort per enverinament químic.
    2) Embassaments de l'Ebre: sentencia de mort pel Delta per absència de sediments.
    3) " " " : sentencia de mort a l'unitat biològica del riu. Es trenca la possibilitat de comunicació de Flix cap amunt.
    4) Vandellòs I: sentència de mort per fallada nuclear i contaminació radioactiva(recordem txernobil)
    5) Ascó I: sentència de mort per fallada nuclear i contaminació radioactiva.
    6) Ascó II: sentència de mort per fallada nuclear i contaminació radioactiva.
    7) Vandellòs II: sentència de per fallada nuclear i contaminació radioactiva.
    8) Central tèrmica d'Andorra(Teruel) :sentència de mort per pluja àcida (els ports)
    i al s. XXI
    9) PHN Transvasament de l'Ebre: projecte de sentència de mort de l'Ebre per manca de cabals.
    10) Pacte de l'aigua a l'Aragó : projecte de sentència de mort de l'Ebre per manca de cabals
    11) Regadius de l'Ebre , Segarra-Garrigues, Xerta -Sènia:sentència de mort de l'Ebre per manca de cabals.
    12) Embassaments de l'Ebre: sentència de mort ecològica per l'introducció del musclo zebrat i conseqüències com les algues i la mosca negra.
    13) Tèrmica de Riba-roja : projecte de sentència de mort per contaminació ambiental.
    14) Tèrmica de Faió: projecte de sentència de mort per contaminació ambiental.
    15) Massificació eòlica a la Terra Alta: projecte de sentència de mort pel paisatge.
    16) Par eòlic marí del Delta: projecte de sentència de mort paisatgística i mediambiental.
    17) Magatzem transitori de residus nuclears: projecte de sentència de mort per contaminació radioactiva i fallada de reactor.
    18) Magatzem de gas litoral: projecte sentència de mort turística i mediambiental.
    19) Macroabocador de Tivissa, sentencia de mort de l'acuifer de les Mores.
    I més problemes encara, suficients com per tornar a trobar-nos tots al carrer per no callar la miseria!

    ResponElimina
  8. Vas fort, noi. T'has quedat a una sentencia per a vint; aqui la tens: es diu GRAN SCALA.
    De totes maneres, jo amb una sentencia en tinc prou, no tinc cap vocacio de gat.

    ResponElimina
  9. Trobo a faltar algunes plataformes, com la del macroabocador de Tivissa o la dels monos de Camarles.


    Algú em pot dir per a que realment es reuneixen? si està la PDE, ho farà pel transvas a Cantàbria i pel pacte de l'aigua de l'aragó, amb el megaprojecte de parc temàtic que volen fer? si no fós així no entendria aquesta convocatòria.

    Es manifestaran contra el psoe pel dipòsit ´de gas, o solament faran el paperina?

    exigiran tots mesures per aforntar els problemes de subsidiència i regressió del Delta, o solament faran demagogia?

    respostes please!

    ResponElimina
  10. Amb tot el respecte per a les plataformes, malament si s'ha de vertebrar el territori així mentre els polítics només es preocupen de tenir polígons industrials. Alguna cosa falla en el sistema. La gent que hi és i té capacitat de lideratge ha d'entrar en política, es viu molt bé contra els que han de prendre decisions.

    Per altra banda, les agressions al territori hi són, però també en altres zones: logística massiva al Baix Penedès o Alt Camp, urbanització de tota la franja litoral, línia de MAT, túnels sota Barcelona, afectació de l'AVE en general, centrals de cicle combinat també a BCN, etc. I els problemes de falta de transport públic, hospitals i similars tampoc no són exclusius d'aquí.

    Aquesta -la denúncia continuada de la tasca de l'administració- no pot ser la nostra imatge de marca a l'exterior. Jo treballo fora del territori i la gent se n'enfot de les TE com equivalent d'una Extremadura o Andalusia.

    ResponElimina
  11. Pot ser el plantejament de la planta de gas hauriem de provar de valorar-lo d'un altre punt de vista,

    A l'estat espanyol els recursos energetics estan socialitzats aixo que vol dir? vol dir que per l'elecricitat ES PAGA el mateix tant si ets a 1 km d'una central com a 100km, l'obligacio del govern de l'estat es crear les condicions necesàries per a que les electriques puguin oferir un servei de qualitat i a més, a espanya ( en contra d les recomanacions de la UE ) les tarifes electriques estan regulades, en alguns casos , l'usuari paga menys que el cost real de generació i transport de l'electricitat.

    Tot aixo son teories, a la practica les companyies electriques no fan les inversions necessàries i l'estat tampoc. Fins ara, ja que l'estat promou la instal.lacio de diposits de gas per a tenir el recurs mes a prop, i a mes per a utlitzarlo quan es necesiti, aquesta politica fa que puguem mantenir el servei socialitzat de l'energia.

    Ara posem el cas de que el govern es desenten i decideix lliberalitzar al 100% el sistema electric , que pasaria? les empreses donarien servei nomes alla on els sigues rentable i a més les factures de la llum, gas etc podrien multiplicarse per 4.

    Aquest arguments son donats amb una visio global i real de la questio energetica, a partir d'aqui ( que ho fiquen a un altre puesto ! tot mos ho porten aqui ) es pot dir el que es vulgui ( lo dels alfacs es molt bo...)
    podem repassar.

    Barcelona, terminal d'hidrocarburs al port, planta regasificadora al port, etc..

    Tarragona, complex petroquimic i refineries....

    Castello, refineries, industria ceramica etc..

    Andorra de teruel, central termica,

    A tots ells locs tenen la mateixa quota d'industria d'aquest tipus en la diferencia que el diposit de gas es aixo, un diposit res mes.

    ResponElimina
  12. Reductes d'immobilistes o defensors dels seus interesos personals, crec que avui aqusta gent que surt a la foto de la noticia representen aixó.
    A mi m'agradaria més veure la foto dels que lluiten per l'interes general i sobretot pel desenvolupament del nostre territori.
    I sobretot el que voldria es que el seu discurs fos més clar i així els defensors de lo personal o els immobilistes no tendrien tant marge per distorsionar i negativitzar els missatges dels que lluiten per l'interes de tots.

    ResponElimina
  13. No farem res si no passem de tots els polítics, abans era CiU i ara el tripartit. Ens venen per les seves cadires i si no tenen collons de defensar el territori que se'n vagin.

    ResponElimina
  14. I espera! Que l'altra agressió és la proposta de la Cambra de fer 3 assuts més al riu.
    Això de que l'aigua vagi corrent no els fa gràcia.
    Serà com si tinguéssim un llac, enlloc del riu: Això sí hi passaran barcos que hi aniran fent soroll i deixant restes de combustible....
    Benidorm a l'Ebre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta