25 de novembre del 2007

Campanya anònima per reclamar la vegueria de l'Ebre

Aquest matí, mentre buscava el meu cotxe pels carrers de Ferreries [veure post següent] m'he trobat amb desenes d'octavetes com aquesta, en què algú reclama la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre. El futllet està imprès, com podeu veure, a dues tintes i també per les dues cares, però amb el mateix missatge. A més, en cap lloc de l'octaveta figura l'autor de la campanya. De fet, el missatge de l'anònim és tan genèric que qualsevol podria assumir la reivindicació, fins i tot jo mateix. Estic d'acord amb el fet de suprimir les polítiques centralistes, per tenir en compte la nostra història, el fet diferencial de les nostres comarques i per garantir el nostre futur. També estic a favor de la creació de la vegueria de l'Ebre. I també m'agrada que a l'octaveta hagin dibuixat les quatre barres, per deixar clara la catalanitat del territori. Llàstima que no se'n sàpigue l'autoria. M'agradaria poder donar-los les gràcies per haver iniciat aquesta campanya, però també recordar-los que el llançament d'octavetes és un mètode de reivindicació desfassat, que a més a més embruta els carrers.

21 comentaris:

  1. la trobo correcta, i ojalà no només els anònims, sinó els polítics (TOTS els partits) ajudessen a fer-la possible, però no a llarg termini, si no ARA MATEIX.

    TERRES de l'EBRE independent ARA, JA!

    PD: no he vist que quan aixequem la veu per reclamar-la la diputació no para de bombardejar-mos en publicitat de les magnificències que fa al nostre territori? (encara que siguen engrunes, sinó mireu el patronat de la marca TE de turisme)

    PD2: tampoc sóc el que ha motivat la campanya aquesta, xDD

    ResponElimina
  2. D'acord amb els fons.....pero, voleu dir que un cop tenir la vegueria, no hi haurien veus de, per exemple, Alcanar, L'Ametla, Caseres, flix, per citar els extrems, que tambe acusarien de centralisme?.
    I si decas, el que em sobra dels eslogans es l'apel·lacio a la historia.

    ResponElimina
  3. tens en part raó, hi ha moltes veus que voldrien ajuntar ribera d'ebre, terra alta i priorat en una diferent, ... molts que conec de la ribera no veuen massa familiaritat amb els d'aquí baix (baix ebre montsià ens diuen els de l'arròs), preferixen alguns estar amb tarragona-reus. Els de la terra alta no ho sé.

    El cas d'alcanar no ho entenc, sempre serà millor que estigue aprop una capital que no pas haver d'anar a tarragona, o es que proposes que s'ajunte amb vinaròs-benicarló?

    El cas de l'ametlla és també especial, tenen el coll de balaguer com a frontera natural amb el camp, però suposo que els queda més prop i amb més serveis prop, anar al camp, això ho haurien de dir ells,... mai ningú en divisions territorials estarà content, però prefereixo tenir un "centralisme" o una capital més propera, que potser coneix més el meu cas particular per la proximitat que no un prou més lluny...
    si no encara hauríem de fer una llei com proposava el PP per passar directament de l'Estat als municipis, gairebé obviant altres divisions territorials entre aquestes, així cadascú és amo de lo seu i punto...

    bé.. tot són opinions.

    ResponElimina
  4. la marca Terres de l'Ebre depen de la Generalitat, no de la diputació, si no estic equivocat, i aqui estariem parlant de l'idece, que no té ni un duro a causa de la nefasta i sospitosa actuació dels dirigents actuals.

    per cert, la vegueria no estava feta ja? no era una de les primeres coses que van prometre el tripartit primer?

    ResponElimina
  5. la marca turística TERRES de l'EBRE (catalunya sud) depenia de l'IDECE, tens raó, però va passar a ser de la diputació juntament amb costa daurada...

    la gestió nosé com van estes coses...

    i si, ... se va dir que se faria però només de cara a la galeria de les eleccions, la semana després com sempre hi ha gent que té amnesia, alzheimer o nosé quantes coses més..

    ResponElimina
  6. http://www.20minutos.es/noticia/311801/0/rajoy/acuerdo/agua/

    ResponElimina
  7. Sí, clar, si mai hi ha vegueries sortiran els "listillos" de determinats pobles denunciant a la seva conveniència "el centralisme" de Tortosa. És lo de sempre per a figurar a la palestra política o per mantenir la cadira a algún. Però que voleu que us digui no es veu ni llei de divisió territorial ni llei electoral per enlloc i compte amb els borradors que no ens agafi un atac de cor per una minsa represerntació al Parlament que senyors, no hauria de baixar de 7 diputats

    ResponElimina
  8. També podriem anar a les hemeroteques i recordar les promeses que mos van fer tots los sabaters socialistes i tots los que mos van demanar lo sí a l'estatutet dient-mos que la vegueria ja la teniem coll avall.
    En aquell moment jo ja vaig dir que això era una latra mentida electoral i axií s'ha demostrat.
    La vegueria ara, amb lo nou estatutet l'han de decidir des de Madrid i no estan disposats a fer-ho per això lo que mos aniria més bé és que des del constitucional tombessen d'una l'estatutet i allavons natros demanessem directament la independència de Catalunya per a poguer decidir sobre la nostra pròpia divisió territorial.

    ResponElimina
  9. I per a mi, si pot ser, 3000eures/mes.....mos tombaran l'estatut i ens donaran l'independencia.
    somiatruites!! ( i per a mi,tambe si pot ser, sense seba)

    ResponElimina
  10. La comedianta sempre parlant d'oïdes i sense cap argument consistent, bé sempre que no sigui una conversa de "tabernucho" .

    ResponElimina
  11. Oblideu la Veguería...Al menys en un lustre....

    ResponElimina
  12. Lo de la vegueria és un cuento. Si ens han de donar vegueria i ens han de reduir els diputats que ens representen al Parlament, estem arreglats.
    Estic segur que els panfletos els han degut tirar els criets estos d'ERC que no saben com fer-se veure.

    ResponElimina
  13. Nomes et demanaria que reflexionesis un moment sobre aixo que dius d' "els diputats que ens representen al Parlament" , representaran als partits, pero al territori?.
    Quantes vegades han votat tots plegats i contrariament al vot del respectiu partit?

    ResponElimina
  14. Qui es el guapet que s'atreveix a canviar la Llei electoral ..? I la Constitució?

    ResponElimina
  15. Prefereixo ser una sommiatruites que una llepaculs.

    ResponElimina
  16. XIQUETS El que han de fer els nostres polítics (que no són de primera línia per desgràcia), els periodistes ebrencs, els blocaires i la ciutadania es obrir el tema, que sembla congelat, i parlar-ne sense parar. Temps enrera se va parlar d'assignar 3 o 4 diputats per Vegueria i la resta en coses rares de llista a tot Catalunya i no hi va haver comentari periodístic ni polític a l'Ebre. Cal aprovar la llei de divisió territorial (prou d'excuses de que fem en el Penedès, ni els follons artificials de capital Puigcerdà-la Seu d'Úrgell-Tremp), 7 vegueries ja! en les seves capitals ben clares!, 7 diputats per la circumscripció de les Terres de l'Ebre (cambra de 135), a "rajar" de la Diputació que se reventa els nostres diners al Camp de Tarragona (exemple 10 milions d'EUR per a la plaça de bous) i que encara no ha obert registre a Tortosa ... VISCA LA VEGUERIA!NO AL TRANSVASAMENT!ABAIX LA PROVINCIA!

    ResponElimina
  17. comedianta, considerat insultada.

    ResponElimina
  18. D'acord amb tot, anonim de les 12:55, sobre tot amb els eslogans finals. Ara be, aprofitaria la "cojuntura" per a convidar-vos a visitar les webs dels 16 pobles de la terra alta, veureu com Bot, Caseres, Corbera i Prat de Compte, pertanyen a les " comarques de Tarragona" i els altres 12, a les "Terres de L'Ebre"....si mes no, curios.

    ResponElimina
  19. Perdó, me podeu explicar això d'aquest darrer anònim? No puc reconèixer que cap poble de la Terra Alta, ni de la Ribera d'Ebre, pertanyi al Camp de Tarragona. Això no vol dir que des de Tortosa se faci la punyeta als veïns d'aquests municipis. En això vull dir que si els va millor anar a Reus o Tarragona per alguna cosa que hi poden anar sense problema (hospitals, serveis territorials ...) VISCA LA VEGUERIA!

    ResponElimina
  20. No se si l'explicasio me la demanes a mi o als responsables; per part meua, dir-te que vull pensar que es una questio mes aviat de l'autor de la pagina i que ningu ha parat conte o no li ha donat la importancia que per a mi si que te; No obstant, tambe vull rectificar-te en el sentit de que el que possa es " comarques de Tarragona" ( que si m'apures, tecnicament no es incorrecte ) que no Camp de Tarragona com dius.

    Nomes en el cas de Prat de Compte, se m'acut que sigue per una questio de servitut de l'alcalde ( Malras) per cadira " diputacional"

    ResponElimina
  21. La Ribera -i en part la Terra Alta-han de tenir flexibilitat per buscar els serveis allà on els vagi millor.

    La vegueria ha de ser una eina de desenvolupament, no un àmbit tronat d'administratius, xupatintes i polítics mediocres.

    Per cert, millor regió que vegueria. Els temps medievals ja han passat, i a sobre no vol dir el mateix que era llavors.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta