25 de novembre del 2007

Dol a Sant Jaume d'Enveja per la mort d'un caçador de 23 anys

El caçador Francisco Javier Fumador, de 23 anys i veí de Sant Jaume d'Enveja, va morir mentre caçava ànecs amb un grup d'amics, a causa del tret d'un company de cacera que hi participava com a convidat, la nit de divendres a dissabte. La notítica ha commocionat la població del Delta, ja que el noi era molt conegut i tenia força experiència en el món de la caça, segons llegim avui al diari El Punt. El jove, a qui van haver de fer-li l'autòpsia, serà enterrat avui mateix, a primera hora de la tarda. Els fets van ocórrer en una finca propera a la Gola de Migjorn. L'autor del dispar fatal, veí de Riudecanyes, estava amagat en un forat a l'espera de tenir a tret alguna presa quan, després de sentir un soroll, va disparar l'escopeta creient-se que es tractava d'un ànec. Però el tret va ferir per l'esquena Fumador, que estava parlant pel telèfon amb el seu pare, que també participava en la mateixa cacera. La mort d'un jove en qualsevol poble, i més en aquestes tràgiques circumstàncies, sempre afecta molt les persones, fins i tot quan no coneixes directament la víctima. Però tot plegat (és la segona mort durant una cacera a Catalunya en només dos dies) ens hauria de fer pensar també en la responsabilitat tan gran que agafa qualsevol persona que agafa una arma, així com en la preparació i les mesures de seguretat que prenen els caçadors. I això, sense deixar de donar el condol als amics i familiars del jove, i sense entrar a debatre en la necessitat de permetre o prohibir qualsevol art cinegètica.

1 comentari:

  1. No és un primer mort, sinó un més de la mala gestió de les caceres i les poques "instruccions" de precaució que coneixen.
    Ho sento pel mort, però la comunitat de caçadors hauria de meditar molt bé el tema. Crec que és poden fer coses per evitar estos accidents.

    Recordem...inevitablement.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta