25 de novembre del 2007

Tortosa suspèn la tramitació de la polèmica ordenança de civisme

El govern de Tortosa (CiU i ERC) ha decidit suspendre la tramitació de la polèmica ordenança de civisme, aprovada abans de les eleccions amb els vots del PSC, CiU, PP i els independents Josep Maria Franquet i Vicent Lluesma. L'encarregada de comunicar la decisió als diferents grups va ser la regidora de Governació, Rosa Cid, durant la comissió informativa que va tenir lloc divendres. El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va ser el primer en celebrar la suspensió, tenint en compte que va ser l'únic grup polític que va presentar al·legacions i que també va reclamar la derogació de l'ordenança. Però les al·legacions d'ICV, així com les del casal Panxampla o les de l'associació Skatosa, no s'han tingut en compte per la suspensió de la tramitació. «El text era jurídicament indefensable, i s'hauria pogut tombar amb un recurs», va valorar Forcadell. A més, va lamentar la «demagògia» amb què va aprovar-se l'ordenança, a només dues setmanes de les eleccions municipals i «jugant amb els sentiments dels ciutadans». Ara la previsió del govern és «ampliar l'àmbit d'aplicació de l'ordenança» i obrir un procés participatiu amb la resta de grups i amb les associacions.

Més informació:

4 comentaris:

  1. crec que és una bona notícia i dóna la raó als col·lectius que des d'un primer moment s'hi van mostrar desfavorables, sense ells l'ordenança hagués tirat avant.

    els col·lectius són bàsicament: Maulets, Panxampla, Associació Musical Blak Bly i Skatosa.

    Felicitats a tots ells i que continuen avant, per molt que mai es reconegue... sense moviments socials i col·lectius de base... la societat no avança.

    ResponElimina
  2. Jo també soc contrari a la Ordenança de Civisme perque el civisme no s'obté mai a cop d'ordenança sino de sensibilització i convenciment de la gent. De que serveix tenir una Llei contra la violencia de gènere si cada cop hi han mes dones assasinades? Aquestes Associacions esmentades pel meu predecesor,no crec que hagin estat promotores de cap paralització de l'esmentada Ordenança, simplement ha sigut per un defecte de forma.

    ResponElimina
  3. No no el primer anónim te tota la raó, son els colectius radicals de la nostra ciutat(Maulets, Panxampla i..) els que fan que el nou govern de Bel i de Fores es replantegin l'ordenança de civisme, i ara només queda felicitar a aquests colectius.

    ResponElimina
  4. Jo no sé si qualificaria a tots els grups com a radicals.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta