30 de novembre del 2007

Naix Teveon, la primera televisió per internet de l'Ebre i el Baix Maestrat

La sala d'actes de la Cambra de Comerç de Tortosa va ser ahir al vespre l'escenari de la presentació de Teveon, la primera televisió per internet de les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat. Com ja us vaig comentar [veure aquí], es tracta d'un projecte realment innovador de l'empresa Doble Columna, editora del mensual gratuït Cop d'Ull. Però els seus responsables, al marge de fer una versió digital de la revista, van voler anar més enllà, i finalment han sabut aprofitar les possibilitats que s'han obert amb l'expansió social de l'ADSL i dels diversos recursos que ofereix la internet 2.0. Així, Teveon està pensat com un un diari en línia, però també com un canal de televisió IP, amb un portal de vídeos sota demanda que es poden veure (amb una qualitat molt alta, i també a pantalla completa) en qualsevol moment, i en què els espectadors poden deixar els seus comentaris, aprofitant l'exemple dels blocs. La primera impressió que vaig emportar-me és molt bona, ja que Teveon ha fet un producte modern, innovador i d'una indubtable qualitat, tant des del punt de vista tecnològic, com des del disseny, però també quant als diferents continguts que ofereix. En aquest sentit, perquè això siga possible és necessari comptar amb un bon equip de professionals, cosa que no sempre passa, i massa sovint s'estan desaprofitant eines tecnològiques molt potents. Així, he de felicitar la responsable de continguts de Teveon, Cinta Bonet, que fins fa molt poc ha estat companya meua, perquè ha sabut posar en marxar un producte que no té res que envejar a d'altres més ambiciosos. La televisió per internet és la televisió d'un futur que cada vegada tenim més a prop, i també una opció per a les empreses privades i els ajuntaments que vulguin impulsar mitjans de comunicació de proximitat, sense els enormes costos i el problema de llicències que existeix amb la transició a la televisió digital terrestre (TDT).

13 comentaris:

  1. He de reconèixer la qualitat i lo bé que pinta TEVEON....MOLTES FELICITATS..!! Ara bé; voldria fer un suggeriment al Ajuntament de Tortosa, en el sentit de que facilitessin una millor qualitat de so pels mitjans que retransmeten els Plens.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Gustau. Comentaris així donen realment ànims per continuar treballant. Esperem poder complir en les vostres expectatives.

    ResponElimina
  3. TTV - la tele de CIU

    Teveon - la tele del PSC

    ResponElimina
  4. Si es així anònim, podem escollir.
    Moltes felicitats Teveon i ànims Cinta.

    ResponElimina
  5. Ahhh... I també moltes gràcies a Gustau per aquest blog. Fantàstic.
    Molt bona feina.

    ResponElimina
  6. 4:05, si es aixi com dius, jo, si fos de CIU, me'n donaria vergonya que ho diguesin.
    Tal com los ho he dit a la seua web, ja era hora que aparegues alguna cosa que no fos "cutresaltxixera" sigue del PSC o del sunsuncorda.
    Impresionant la qualitat dels videos ( imatge).
    Llarga vida.

    ResponElimina
  7. Suposo que a TEVEON trauran la darrera notícia sobre la baixada de pantalons d'ERC a Deltebre, però per si a un cas, podeu clicar aquí.
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/
    Gervasi Aspa contra la manifestació de demà. Lo que faltava per al duro!

    ResponElimina
  8. ...mira que fa rato que clico, tu, i res de res.

    ResponElimina
  9. http://lacomediantatortosina.blogspot.com/

    ResponElimina
  10. No has entes la brometa, company/a,
    clicar crec que vol dir pitjar sobre l'adreça.

    ResponElimina
  11. Corroboro la Marfanta, de la gran qualitat professional que desprèn.
    Televisió per internet al més pur estil Vilaweb TV. Enhorabona, les nostres comarques necessitaven este aire fresc!

    ResponElimina
  12. ejem
    vilaweb és una altra galaxia
    d'entrada no hi massa "alternativitat"

    ResponElimina
  13. A l'anònim de les 4:05, no es pot comparar el que és un mitjà de comunicació plural, com és Teveon, que recull totes les opinions de qualsevol color polític i aposta per una programació àmplia i diversa recollint la realitat del nostre territori, com ho pot comprovar qualsevol que entri al seu web, amb aquesta altra televisió monocolor (CiU), que censura sense contemplacions qualsevol altra opció i més si aquesta té alguna cosa a veure amb el PSC. Teveon d'entrada sembla un mitjà rigurós fet per professionals, amb molta qualitat, i, el més important, plural. Per tant, crec lamentable qualsevol comparació. Felicitats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta