26 de novembre del 2007

Tortosa encara hauria d'instal·lar molts més pilons

En poc més de vint metres, al centre de Tortosa, us podreu trobar amb aquestes dues imatges. En primer lloc, un semàfor que portava un temps tort ha estat redreçat i fixat amb una bona dosi de ciment. Una solució una mica rudimentària i que alguns diran que és antiestètica, però que sens dubte és d'allò més efectiva. Ara hauran de topar amb el cotxe molt més fort, o bé utilitzar molta força, si volen tornar a vinclar el semàfor. En canvi, just una mica més endavant tenim tres pilons, instal·lats fa poc més d'una setmana a l'entrada del carrer de la Sang, un dels quals només va durar tres dies en bones condicions. Si camineu sovint per l'avinguda de la Generalitat, haureu vist que moltes vegades hi havia cotxes estacionats a la vorera, i en especial damunt de l'entrada d'aquest carrer. Algunes vegades és de gent que va a la farmàcia, però també altres cops són vehicles d'alguns comerços de la zona, que l'utilitzen com a àrea de càrrega i descàrrega. Els pilons havien representat una millora parcial per als vianants, però suposo que van deixar un tram sense perquè puguessin passar, en cas de necessitat, els vehicles d'emergències. Un espai que els cotxes (bé, els conductors) segueixen aprofitant per continuar aparcant. I algú, fent marxa enrera, no devia recordar que ara tenia uns pilons, i va deixar la seua marca personal. Penso que els pilons haurien de ser molt més resistents i estar millor fixats. Però sobretot, considero que haurien d'haver-hi molts més pilons, ja que s'ha demostrat que la mobilitat dels vianants ha millorat molt. Per exemple, jo en posaria uns quants a la pujada de la travessera del carrer Santa Teresa, que connecta el carrer Pescadors amb les galeries Sant Blai.

17 comentaris:

  1. El que sobretot cal millora és la consciència social de la gent, que es pensa, en general, que pot fer el que li dóna la gana al carrer perquè paga impostos. Si nosaltres paguem a algun professional perquè ens faci un servei, mierm de facilitar-li al màxim les coses, ja que en cas contrari ens costarà més diners i més temps. Amb la via pública passa el mateix.

    ResponElimina
  2. Em pareix collunut que posin pilons a tot arreu!!Sobretot en falten als accesos de les rampes de les voreres ja que quan vas amb un cotxet de crio emprenya bastant esquivar vehícles mal aparcats.És molt greu el cas de mercat que té zona de carga a la plaça de la Pau, pero que realment es fa a la Generalitat ( normalment pel matí trobes 5 o 6 camions o furgonetes ocupant tot el carril de la dreta)o el tram desde el carrer Tarragona ( cotxes el doble fila per comprar tabac),Rambla Catalunya ( parada al caixer i/o videoclub) fins 4 Camins.Avui mateix veig que posen pilons a la plaça Corona d´Aragó.

    ResponElimina
  3. trobo be això dels pilons. crec que en falten com ara al carrer Llotja ( a hore punta fa que només es pugui utilitza un carril provocan retencions que arriben a la plaça Corona d'Aragó).
    El que e pogut comprovar es que en llocs de més d’un carril, si l’ajuntament i col•loca pilons aparquen al mig del carril.

    ResponElimina
  4. Pos jo , aixó dels pilons ho trobo una xorrada...Reivindico una Tortosa sense pilons!!Es comença per posar pilons i després et trobes murs de formigó. FORA PILONS!!
    MES CIVISME I MENYS PILONS!
    Prohibit Prohibir!!

    ResponElimina
  5. Ara es hora de multar o ser presos per la grua tots aquells que aparquen als passos de vianants i que obstaculitzen a les persones de a peu!!!!

    ResponElimina
  6. Jo crec que ara que s'acosta nadal una bona forma de tenir uns diners extra es que actuï la grua en tots aquells casos en que els cotxes estiguin molestant o usant indiscriminadament els passos de vianants, QUE ACTUÏ LA GRUA!

    ResponElimina
  7. El pilons nomes demostres dos coses:
    primer, la incapacitat dels governats ( tots ) de fer cumplir les normatives encara que sigue de forma coercitiva, que prefereixen possar barreres que possar sancions, sempre impopulars.
    segon, ( o primer ) la indiciplina, insolidaritat i falta de respecte dels usuaris de la via
    que si no es amb barreres fisiques, no fem cas de res.

    L'altre dia vaig ser testimoni, a les 11 del mati, com un cotxe funebre volia anar cap a l'esglesia de sant Blai i es va trobar amb el pilo pujat, i correns i depressa van tingue que trucar a la policia local per a que el baixesen i poder passar.
    Sor que en aquest cas nomes van ser 5 minuts.
    Per acabar d'adobar-ho, a Jesus, ( al menys al carrer principal )es posen grans jardineres en comte de pilons, aixo si, si protestes molt
    davant del teu comerç no t'en possaran, per tal de que puguin aparcar el cotxes.

    ResponElimina
  8. Jo no he vist mai pilons posats en tan poca gràcia. Als dos dies ja a més ja estan torts

    ResponElimina
  9. Jo no estic gens d'acord amb els pilons del carrer Sant Blai.
    Sóc veïna d'allí i cada cop que vull entrar al pàrking, em toca anar pel C/ Montcada. Si és de dia no passa res, però a les 12 de la nit... Ves-hi ves-hi, que és lo carrer on hi trobes més gent.
    En diumenge també han d’estar posats?

    ResponElimina
  10. PILONS PILONS PILONS.

    A Ferreries es indignant. A l'avinguda catalunya a l'alçada de les caixes es molt dificil veure algun dia una vorera sense cotxes.
    I a la plaça Francesc Macia he arrivat a contar vint-i-un cotxes dalt la plaça. VINT-I-UN. Heu vist com esta la plaça, plena de roderes?

    ResponElimina
  11. Creepy: els cotxes en doble fila a la Rambla Catalunya ( no avinguda)per traure diners a Caixa Tgna,La Caixa o videoclub és problema de ser un carrer de 2 vies ; de fet hi han pilons (dels collons,rima i tot tu )

    ResponElimina
  12. Be es lo que te no mirar més enllà de les urnes.

    Si l'amic Bel enlloc d'esperonar a la gent del velodrom i amb el 4 i el cabo que alli s'hi entrenen, hagues pensat en el bé dels 40.000 habitants de Tortosa, avui potser tindriem un parquing de 400 vehicles a la plaça de l'estadi, però enlloc d'això ens gastarem els diners cubrim un velodrom, vell, obsolet i sense cap mena d'utilitat, però quan el que prima es la demagògia per damunt del bé comú ens acaben passant aquestes coses.

    Fem-ho Be, pilons per tothom (nou eslogan de l'ajuntament de Bel)

    ResponElimina
  13. Bé, jo em pregunto, si has de treure diners dels caixers, i et desplaces des d'un altre lloc de Tortosa, que fas amb el cotxe ? És que hi ha aparcaments a prop ? O bé si vas a urgències al Temple, se suposa que no aniràs caminant des de Ferreries, o Remolins, i el cotxe on el pots deixar ?. I si has d'anar a visitar-te a l'Ambulatori, on molta gent, per l'edat, o per malalties físiques no poden caminar molt troç, on deixés el cotxe ?. La política urbanística de Tortosa, des de fa ja molts anys, no des d'ara, no ha tingut en compte l'augment de vehicles. I a zones noves, com ara Ferreries nord, no s'han fet els carrers el suficient amples per aglutinar estacionaments (exemples, carrer Arnes, València, Pompeu Fabra...). I si has d'anar a alguns organismes públics que estan situats al casc antic, ja pots oblidar-te d'anar en cotxe, i moltes vegades venen persones de fora de Tortosa que desconeixen la problemàtica i es troben en un embut. S'ha d'intentar buscar-hi solucions i despegar-nos una mica el cul del seient del cotxe.

    ResponElimina
  14. L'Ovidi em perdone!

    El preu que es paga per a viure.
    El preu que es paga per a viure.
    Quan més pobre ix més car.
    Quan més ric el preu és lliure.
    Pots pagar o no pagar.
    Per a pagar o no pagar.
    Quan més pobre, ix més car.

    Com que la cançó és per a viure.
    Com que la cançó és per a viure.
    No volem violentar.
    Ni en la solfa ni en l'escriure.
    Als qui ens han de perdonar.
    Als qui ens han de perdonar.
    No volem violentar.

    Qui perdona certes coses.
    Qui perdona certes coses.
    Té la vara del manar.
    I depèn de com et poses.
    Més o menys t'ha de pegar.
    Més o menys t'ha de pegar.
    Qui perdona certes coses.

    De manars i garrotades.
    De manars i garrotades.
    Ja n'estem fins dalt del cap.
    I amb aquestes "valencianes".
    Ens volem manifestar.
    Ens volem manifestar.
    Ja n'estem fins dalt del cap.

    I ara per acabar.
    I ara per acabar.
    Demanaré l'amnistia.
    La justícia i llibertat.
    I el dret a l'autonomia.
    Oïu-nos en alegria.
    Verge dels Desemparats.

    ResponElimina
  15. Tornant als pilons, algu em podria dir si a la Rambla Catalunya, a la vorera que va des de l'IES de L'Ebre a la rotonda, tambe se'n possaran de pilons? . En cas de resposta negativa ( que es el que espero ) pregunto: Quin es el savi criteri que aconsella possar-ne a la vorera de Vodafone ( plaça Corona Arago)i no possarne a l'altre lloc? : Perque ja em direu amb el deficit d'aparcament que tenim a Tortosa i ferreries en particular, quina nossa fan el vehicles aparcats a la plaça? sobre tot si ho comparem amb els altres, que si que es pot entorpir al vianants i representa un risc quant se surt marxa atras.

    ResponElimina
  16. Una altra de transit, ja fa dies, o potser setmanes, que ho he vist, pero com hi acabo de passar ara mateix ho comento:
    anant per l'avinguda de la Generalitat, pel carril de la dreta i tot just arrives al final del mercat, te troves de cop i volta que t'has de canviar de carril perque hi han unes tanques -per les obres del mercat del peix- que ocupen tot aquest carril fins la farmacia; be la questio es: com es posible que nomes hi hague una trista senyal d'obres ( que te la trobes alli mateix a la tanca) i no hi hague anticipadament com seria obligatori cap senyal com ara fletxa obligatoria, d'estretiment o, el que es pitjor, quan es fa fosc, cap senyal lluminosa.
    M'hi jugo un pa i un peix que per alli davant hi han passat 100 vegadas mes d'una dotzena de policies locals, els caps i altres responsables de transit.

    ResponElimina
  17. m'oblidaba:..... i el/a guardia de proximitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta