16 de desembre del 2007

La Fira de la Solidartitat de Tortosa i la participació ciutadana

La pluja i el fred va deslluir ahir al vespre la renovada Fira de la Solidaritat Ciutat de Tortosa, que va organitzar l'àrea de Joventut dintre del programa d'activitats Jove Elements 2007. Tot i que van participar un total de 17 entitats i organitzacions no governamentals (ONG) de Tortosa i les Terres de l'Ebre, la veritat és que al regidor Emili Lehmann li queda molta feina per fer, si realment vol reactivar el teixit associatiu i les entitats juvenils de Tortosa. Durant dècades, la ciutat ha viscut de mitja esquena a les entitats i les associacions, la majoria del temps desconfiant i sospitant de la seua possible inclinació política. De la mateixa manera, els partits han intentat situar gent propera a les juntes directives, no per ajudar les entitats o per copsar de primera mà el que es coïa al carrer, sinó per controlar-les i utilitzar-les políticament. Com la solidaritat, l'atenció a les entitats no pot ser flor d'un dia, i en aquest sentit és necessari que les administracions donin suport, però també veu i poder de decisió, a les diferents entitats, en la mesura que sigui possible. La veritable participació ciutadana és això, i l'equip de govern no hauria de témer que alguns partits de l'oposició els diguin que fan una gestió populista. Segons com, seria millor això que el despotisme il·lustrat d'altres moments. Els partits que formen part del govern de Tortosa ho portaven al seu programa electoral. Però de moment poca cosa s'ha vist de participació ciutadana, i fins i tot va rebutjar-se al ple una moció d'ICV que demanava la creació d'un consell assessor per tenir en compte l'opinió de les entitats en l'organització de les festes de la Cinta.

4 comentaris:

  1. A TOrtosa per als joves no hi ha res, ni discoteca, ni cines, ni zones lúdiques, cada cop hi han menys pubs...

    I per contra, Amposta: bolera, karaoke, discotea, molts de pubs, servei de bus per arribar a la zona d'oci, zona per fer skate...

    A Tortosa de cara als joves no hi ha res!

    Gustau, fes alguna entrada sobre això, a veure si a vosté l'escolten!

    ResponElimina
  2. eic! jo tinc 51 tacos però sempre ha sigut igual.
    muertosa no és d'ara.
    et passo el relleu!
    ànims i sort!
    ..
    avís, son durs com la pedra en la que va antrompessar lo cavall de sant Pau.

    ResponElimina
  3. No hi ha res de res, sort de la gent que porta els pubs! gràcies a ells encara podem anar a pendre algun cubatilla....

    I a fi d'any que? la GO stà tancada. Que tenim q fer a les 5 quan tanquen els pubs? agafar el cotxe i cap AMposta?

    SI no doneu pas a posar una discoteca, poseu un bus per poder nar a la super zona d'oci que ha posat Amposta, allò si que és competent..

    ResponElimina
  4. Gustau: els partits han intentat colocar penya amb afinitat a les entitats; i altrament, hi ha penya que s'ha colocat a les entitats per fer-les afins als partits. Sigues just.
    En l'assumpte de la marxa: com diu el comentari dels 51 anys: tortosa no ha aixecat cap mai de la vida en això de la marxa i l'oci: estem massa pendents del què diran, som una ciutat amb ànim de catetos.
    Realment alguns empresaris de la nit i la cultureta son valents . Mentres mon anessem a la muntanyeta los dissabtes, no hi ha res a fer.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta