30 de gener del 2008

Els empresaris de Tarragona volen més nuclears?

Avui he llegit que la Cambra de Comerç de Tarragona va aprofitar la visita d'ahir del ministre d'Indústria, Joan Clos, per reclamar una política energètica "més activa i valenta" en matèria nuclear. El president de la Cambra, Joan Abelló, va recordar la preocupació dels empresaris per l'excessiva dependència energètica de l'exterior, que ara és del 80%, i va demanar a Clos un impuls al desenvolupament de l'energia nuclear. Per sort, el ministre d'Indústria va tindre prou cintura per contestar els empresaris, ja que va tranquil·litzar-los sobre l'abastament energètic i va posar en dubte que tenint més nuclears es millorés en competitivitat. Sembla que els empresaris de Tarragona volen més centrals nuclears, però dubto que s'atreveixin a dir en quin lloc les posarien. Això sí, puc imaginar que no voldran nuclears més amunt de Vandellòs, o entre el coll de la Teixeta i Reus. Si es fessin més centrals, tindríem tots els números perquè els empresaris del Camp ens les vulguessin colar a les Terres de l'Ebre. De fet, sospito que voldrien aprofitar les mateixes instal·lacions de Vandellòs i Ascó, per allargar la vida de les centrals o bé construir-ne de noves, al mateix lloc. Vandellòs III i Ascó III, ja m'enteneu... Just ara que al territori hi ha un important moviment per evitar la instal·lació del cementiri nuclear, els empresaris de Tarragona prefereixen encetar un altre debat.
Per saber més:

4 comentaris:

  1. Els empresaris de Tarragona manifesten ser uns ignorants.
    Pregunta: Perquè es va deixar de fer nuclears i ara no se'n construeixen?
    Resposta: Perqué ningú les va voler, ni les vol comprar pel cares i ruinoses que son! Un nyap de negoci, vaja.
    Així van los nostres empresaris, "a lo grande, ande o no ande"!
    Ja ni m'hi poso en lo tema dels residus, ni que les nuclears necessiten d'immenses subvencions públiques, ni "leshes que explotan" com a Xernòbil.
    Avui, quan el decreixement és el tema i l'adaptació a un horitzó amb un petroli car i escàs la clau de la subsistència del sistèma econòmic actual, estos empresaris de ESADETE encara estan enganxats en la post-guerra europea.
    Quina pena pel territori!
    Potser no mereixem més!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Esta clar que la creixent demanda de combustibles fòssils, especialment en els països emergents, i la impossibilitat d’augmentar la seva producció, farà cada cop posar mes nerviosos als mercats amb l’inevitable encariment d’aquestos. La situació cada cop es mes urgent i a 15 anys màxim, ja s’han de veure alternatives clares al petroli. Els reactors de tercera generació estan ja al laboratori i es precisament el que el govern del Reino de España esta esperant, mentre esta defugint de pronunciar-se favorable a la anergia nuclear, lo qual els hi faria perdre molts de vots. Ara, oficialment es l’hora de les energies renovables i de la eficiència energètica....Mentre ens conformarem en importar dels excedents de França....Al temps...

    ResponElimina
  4. Lo de França és una quantitat força baixa. no arriba al flux d'un MW. L'equivalent a un 3% de l'energia consumida diàriament a l'estat. És és el "manteniment" comercial de la línia.
    Per cert, d'urani queden menys reserves que de petroli, proporcionalment,ja em diràs!
    No hi ha color. Que és pugue fer una altra nuclear a l'estat és molt difícil sinó és via "pelotasso". fer-ne dues la hòstia. Després ja no quedarà urani, i lo mateix:
    o decréixer o el "caos".
    Algun president de gran petroliera acaba de dir gairebé el mateix. I és que a ells també els interessa "rendabilitzar" les seues reserves de petroli al millor preu possible.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta