22 de gener del 2008

Salvadó regalarà 'L'exiliada' de Bladé i Desumvila a Montilla i els consellers

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, té previst obsequiar el president José Montilla i tots els consellers que avui visitaran Tortosa amb un exemplar del llibre L'exiliada, de l'escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila. Així ho ha avançat avui el portal Llibresebrencs.org. El gest de Salvadó es produirà amb motiu de la reunió del consell executiu de la Generalitat, que avui tindrà lloc a Tortosa, i just la setmana en què s'han tancat els actes de commemoració del centenari del naixement de Bladé i Desumvila. Es tracta d'un fet històric, ja que és la primera vegada que el consell executiu del govern català celebra la seua reunió setmanal a les Terres de l'Ebre, i també el primer cop d'aquest mandat que se celebra fora de Barcelona. Per la seua banda, L'exiliada és el dietari que va escriure Bladé i Desumvila quan va haver de marxar a l'exili, i més concretament entre els anys 1939 i 1940, concentrant-se sobretot en les seues vivències a Montpeller en els mesos que seguiren a la desfeta republicana a la Guerra Civil. Podeu conèixer més detalls sobre L'exiliada i sobre la figura de Bladé i Desumvila a la fitxa del llibre que apareix al web de Cossetània, editorial que ha reeditat l'obra completa de l'escriptor de Benissanet amb motiu del seu centenari.
D'altra banda, una de les actuacions que té previst aprovar avui el consell executiu és un pla d'iniciatives de dinamització comarcal, que s'executarà fins el 2010 a la Terra Alta i a tres comarques més, l'Anoia, el Pallars Jussà i el Ripollès. Amb aquest pla, que invertirà uns 6 milions d'euros a la Terra Alta, la Generalitat pretén estimular l'activitat econòmica de cada comarca, amb el suport al teixit productiu, l'aplicació de polítiques per fixar la població, i l'avançament del calendari d'algunes infraestructures.

Més informació:
-La Generalitat impulsa un pla a la Terra Alta per afavorir el seu creixement econòmic i de població (El Punt)

3 comentaris:

  1. gràcies per publicar la notícia. pensem que és important el gest de donar un llibre d'un autor ebrenc a les màximes autoritats del país. a més és un gran llibre.

    Llibresebrencs.org

    ResponElimina
  2. Coincideixo plenament amb l'Albert, l'anterior comentari, sobre el fet que és un dels millors llibres que es podia regalar als membres del govern. Narra uns fets tràgics, d'una manera amena i transparent, amb un autèntic amor a la terra que deixava. Bladé és el nostre gran retratista i un dels màxims memorialistes de la ´literatura catalana. Esperem que els senyors Consellers el llegeixin i aprenguin sobre les coses de la nostra terra, ja que Bladé ensenya a estimar la nació catalana i la terra de l'Ebre.

    ResponElimina
  3. Un bon títol també per a explicar el que el trio fantàstic està fent a ERC

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta