7 de febrer del 2008

Duran adverteix que CiU «mai més» donarà suport al govern de l'Estat en un transvasament de l'Ebre

El delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona aposta per la interconnexió

El candidat de CiU a les eleccions estatals, Josep Antoni Duran i Lleida, va tornar a parlar ahir del transvasament. Des de Madrid, Duran va deixar més clar que CiU no donarà suport «mai més» a cap govern espanyol que vulga fer un transvasament de l'Ebre, en una clara advertència al PP, que encara no ha decidit si l'incorporarà al seu programa electoral. De fet, Duran va recordar que van donar suport al transvasament durant l'anterior etapa del PP al govern, i que és un error «oblidat per sempre».

Duran va assegurar ahir a Madrid, durant un esmorzar informatiu al Congrés dels Diputats, que CiU no donarà suport «mai més» a un govern de l'Estat que vulga tirar endavant un transvasament de l'Ebre. El candidat de CiU a les eleccions del 9 de març va situar el rebuig al transvasament dintre del paquet de condicions d'un possible pacte, de la mateixa manera que ja va dir que no pactaran amb Rajoy si el PP no retira abans el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut. Duran va afegir-hi que el transvasament de l'Ebre és una proposta «rebutjada i oblidada per sempre», i que CiU va sentir-se enganyada pel govern del PP. Com ja havia fet el dia anterior a Barcelona, Duran va voler deixar clar que l'únic transvasament que vol CiU és el de l'aigua del Roine, que «no només beneficiaria Catalunya». Duran va assegurar que el transvasament del Roine és una aposta «factible» des del punt de vista econòmic i polític, i va lamentar que l'Estat i el tripartit es limitin a «mirar el cel esperant que plogui». Duran va recordar que l'índex de pluja ha baixat molt, mentre que la població catalana no para d'augmentar. «Hi ha més boques i menys aigua», va assenyalar.
Per la seua banda, el vicepresident del govern d'Aragó, José Ángel Biel (PAR), va provocar ahir una allau de reaccions contràries, ja que va suggerir fer un transvasament de l'Ebre des del Delta, «abans que l'aigua dolça del riu es torni salada». Per exemple, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va dir que fa anys que l'aigua dolça no arriba al mar per l'entrada de la falca salina, i que tècnicament és una opció impossible. A més, va recordar que les avingudes puntuals són molt beneficioses per a l'ecosistema marí.

>Xavier Sabaté s'embolica

El delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, va defensar ahir obertament el projecte de la interconnexió de xarxes, que faria arribar el minitransvasament de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona. En una entrevista publicada pel diari Aquí, Sabaté va dir que Catalunya es troba en una «crisi nacional» per la sequera, i que cal que hi hagi «solidaritat d'on sigui». En concret, Sabaté va parlar d'aprofitar l'aigua «sobrera» del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Les declaracions de Sabaté van provocar la resposta immediata del candidat d'ERC per Tarragona, Lluís Aragonès, que va lamentar el canvi d'actitud dels socialistes en política hidrològica. Segons Aragonès, el PSC està recuperant el discurs a favor del transvasament amb la interconnexió de xarxes, una política «incoherent» amb la nova cultura de l'aigua.

El Punt (7-Febrer-2008)

Més informació:
-Descarrega't un exemplar del diari Aquí.

8 comentaris:

  1. .

    Ni puto caso!
    Estem en eleccions i ja se sap.
    Los transvasistes posen tubs on sigue.... bons son ells!
    Roine?
    Ruina?
    Ebre sinó?
    Interconnexió de xarxes?
    Ruina!
    Que pensen en com parar la màquina més que de donar-li mes de menjar i beure. Perquè quan la màquina s'hagi menjat els recursos del planeta se'ns menjarà a natros.
    Buuuuuuuu!!!!!

    ResponElimina
  2. Si guanya el PP i per ser ministre el Sr Duran te que pacta amb ells, altra vegada tornarem a parlar del transvassament i el Sr Duran davant.

    ResponElimina
  3. Puaaaahhh! Per què hem d'aguantar tanta poca vergonya?

    ResponElimina
  4. ¿Hasta cuando tendremos que aguantar que se rian de nosotros estos de CiU?

    ResponElimina
  5. Pos a veure que diu el Sr Caballol regidor a Tortosa d'UDC, que clarament es va mostrar antitransvàs a la primera assemblea de la PDE, allà a l'any 2000, i que tants li vam agraïr la franquesa (agraïr, però no votar).

    ResponElimina
  6. convido al sr. Duran a que vaigue cal notari i deixe estes declaracions per escrit,
    de passada que s'endugue de braçet a Mas i Puig i que lo Sancho de l'Ampolla vaigue a fer de testimoni,

    i després de deixar-ho per escrit a cal notari que vaigue a misa i face la promesa davant Deu, la Verge i tots els Sants, que s'emporte com a testimoni a l'abad de Montserrat que sembla mes de fiar que els de la Conferencia Episcopal i mes valent que l'arquebisbe de Barcelona


    allavontes, a lo millor me'l crec i tot

    ResponElimina
  7. Si al transvassament del Roine, prou a l'expoliació de recursos de l'àrea metropolitana.
    I vosaltres, aneu votant el PSOE, que si guanya ,vigileu que no fotin un transvassament de l'ebre encara més bèstia que el del PP, això si, amb molt "talante.
    O és que no us enrecordeu del Borrel?

    ResponElimina
  8. Nosaltres votarem a qui ens doni la gana, faltaria més, Kanopus06.

    I el Sr. Duran, si s'emporta de braçet al Sr. Mas a visitar el notari, que aprofiti l'ocasió per anul.lar l'escritura de "no pactar mai més amb el PP", per "silesmosques".

    Si guanya el PP amb l'ajuda de CiU, tindrem transvasament de l'Ebre, amb notaris o sense notaris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta