23 de febrer del 2008

La carretera de Tortosa a Roquetes tindrà quatre carrils i un carril bici

La mancomunitat adjudica les obres de la carretera de Jesús, que també es convertirà en un passeig

En pocs mesos, Tortosa i Roquetes poden haver millorat dos dels seus vials de connexió més importants. El ple de la mancomunitat de municipis va adjudicar ahir les obres de la carretera entre Roquetes i Jesús, amb un pressupost d'un milió d'euros i un termini d'execució de quatre mesos i mig. Els alcaldes, Ferran Bel i Francesc Gas, van destacar que fa deu anys que les dues ciutats esperen l'obra, i que finalment han pogut desbloquejar les expropiacions. A més, Gas va anunciar que una altra obra molt esperada, el projecte de la carretera entre Tortosa i Roquetes, és imminent i preveu la construcció de quatre carrils i un carril bici.

Francesc Gas va remarcar que la reforma de la carretera entre Tortosa i Roquetes és una obra «molt important», ja que millorarà la comunicació de la gent de les dues poblacions, tant a peu com amb qualsevol tipus de vehicle. «Un cop redactat el projecte, hem vist que serà una carretera amb doble carril de circulació, cosa molt important perquè servirà per descongestionar el trànsit que moltes vegades s'acumula en arribar a la plaça Corona d'Aragó», va anunciar. «A més, també serà un passeig, ja que el projecte preveu voreres a banda i banda, així com un carril bici per poder fer els desplaçaments en bicicleta amb més comoditat i més seguretat», va dir.
A l'octubre passat, la Diputació va reparar provisionalment el ferm, ja que era una de les vies més malmeses i transitades de Tortosa (3.799 vehicles per dia). Però la millora era de caràcter puntual i només va servir per renovar el ferm i evitar els bassals d'aigua que s'acumulaven quan plovia. Segons Gas, la previsió és que la Diputació puga executar l'obra definitiva durant el 2008, «un any molt important per a la millora de les comunicacions en el triangle entre Tortosa, Jesús i Roquetes». Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacar que la millora de la carretera T-341 és una obra «molt esperada», sobretot pels veïns del barri de Ferreries i per la gent de Roquetes. «Esperem que es converteixi en un veritable passeig, amb voreres als dos extrems, il·luminació i un nou arbrat», va remarcar l'alcalde tortosí. A més, Bel va confirmar que el projecte ja ha estat redactat i que sortirà a concurs públic «d'aquí a poques setmanes». Segons la memòria de les obres, el projecte representa una millora del ferm i de tots els serveis, des de la plaça Corona d'Aragó fins al límit de Roquetes, amb un pressupost d'1,5 milions d'euros. La carretera tindrà dues calçades amb dos sentits de 3 metres d'amplada, separades per una mitjana d'un metre, i acabarà amb una rotonda de 40 metres de diàmetre i dos carrils de 4,45 metres.

> Becsa farà el vial de Jesús a Roquetes

El ple de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes va aprovar ahir al matí l'adjudicació de les obres del nou passeig entre Roquetes i Jesús a l'empresa Becsa, amb un pressupost d'1.025.000 euros. Segons l'alcalde tortosí, Ferran Bel, és «una obra esperada des de fa molts anys» pels veïns de Roquetes i de l'EMD de Jesús. «Hem solucionat les expropiacions de les finques adjacents afectades, una qüestió que s'havia encallat», va dir Bel, que va calcular que les obres podran estar acabades abans de finals de l'estiu. Tant Bel com l'alcalde de Roquetes van remarcar que «més que una carretera, ara serà un passeig, un nexe d'unió entre les dues poblacions». Un total de set empreses s'havien presentat al concurs per optar al projecte, que també inclou l'enllumenat públic, la construcció de voreres i mobiliari urbà.

El Punt (23-Febrer-2008)

Més informació:
-Memòria i annexos
-Plànols
-Plec de condicions
-Expropiacions

10 comentaris:

  1. I VORERES, VORERES, VORERES.
    A mi me la bufa que hi hagin 4 com 8 carrils per banda, el caos de la entrada a la rotonda de quatre camins sera el mateix, pero que al 2008 hi hagin els basals que hi han a l'altura de la CIMO i "l'escoleta"...
    es vergonyos, i no nomes te la culpa el SR. Bel i el Sr. Sabaté, tb tots els responsables que tenen alguna cosa a vore en aquest tram, Concell comarcal, ajuntament de Roquetes, Diputació....
    Es vergonyos que hi hagi una via tant important com aquesta en aquestes condicions.

    ResponElimina
  2. Està el planol penjat a algun lloc?
    Seria interessant veure quines cases o arbres és cepillen.
    Francament no veig com hi caben tants carrils i passeig.

    ResponElimina
  3. Jo tampoc veig com hi poden cabre quatre carrils.
    A l'anonim de mes amunt, dir-li que el tram ple de bassals pertany a Tortosa i que dificilment pot tindre cap responsabilitat l'Ajuntament de Roquetes. I el Consell Comarcal tampoc.

    ResponElimina
  4. I la sendereta que hi ha més amunt abans d'arribar a Privat de qui és?

    ResponElimina
  5. Els quatre carrils caven perfectament. Sinó mireu davant l'hotel Corona, que venint de Roquetes hi han dos carrils just avanç de la rotonda, més un altre carril cap a l'altre sentit són tres. I el quart carril el treuen dels aparcaments.
    a més es molt provable que expropien un tros de la SAMO, després cap perfectament.

    El que crec que s’hauria de fer es una rotonda al encreuament a l’eix de l’Ebre amb l’avinguda que ve de l’ajuntament de Roquetes i el carrer que ve pel costat del pavello.

    Per cert pel qui parlava de la cendereta del costat de la Privat crec que no tardaran gaire arreglar-ho ja que segons vaig sentir l’altre dia a TTV, que li feien a Alegret, deia que allí va un nou CAP i les dependències de les ambulàncies

    ResponElimina
  6. Company, t'has deixat d'afegir una vorera per banda i un carril bici, pero be, "doctores tiene la iglesia"

    ResponElimina
  7. al anonim de les 9.28, crec que les aseres seguiran la que hi ha davant l'hotel, per això he dit que expropiaran un tros de la SAMO, fent que l'asera arribe fins la mateixa porta de l'empresa

    ResponElimina
  8. Però, els que pagarem l'obra, podem veure els plànols sense tindre que recórrer desenes, centenars o milers de kilòmetres?
    Que parliguen los dels ajuntaments, si vos plau!
    Que demostriguen que no estàn lluny del poble.
    Respostes!

    ResponElimina
  9. He adjuntat a la notícia els enllaços als plànols, a la memòria i als annexos del projecte, així com als documents sobre les expropiacions i al pressupost detallat.

    ResponElimina
  10. Gràcies!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta