18 de febrer del 2008

Política ebrenca 2.0

Els partits de les Terres de l'Ebre comparteixen un bloc col·lectiu a internet que vol ser un punt de trobada plural, amb tots els punts de vista sobre l'actualitat i els projectes de futur

El blocaire ampostí Manel Zaera, sens dubte el més veterà dels més de 200 blocaires que hi ha actualment a les Terres de l'Ebre, ha posat en marxa el bloc d'internet Política Ebrenca, que busca implicar els partits polítics del territori en la construcció d'un espai comú, per debatre els temes de l'actualitat política i els projectes de futur. Per si encara no ho sabeu, un bloc és un lloc d'internet en què qualsevol persona pot escriure i manifestar les seues opinions, així com rebre els comentaris dels lectors, sense que siga necessari tenir grans coneixements d'informàtica o de disseny de pàgines web. En l'última edició de l'Ebrebloc, la trobada que va organitzar la nova associació de Blocaires Ebrencs, el president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, va proposar la creació d'un bloc col·lectiu, i Zaera no va trigar a recollir el guant. De fet, el responsable de Política Ebrenca ja havia fet un bloc semblant durant la campanya de les eleccions municipals, però havia quedat inactiu i ara calia ressuscitar-lo, així com aprofitar altres eines de l'anomenada web 2.0. Així, a més a més del bloc, accessible a l'adreça http://www.politicaebrenca.blogspot.com/, Zaera també ha habilitat un compte de Política Ebrenca a Twitter i Facebook, dos dels serveis que utilitzen els precandidats de les eleccions nord-americans per estendre les seues xarxes de suport social a internet.
«Ara estem a l'expectativa, perquè encara no podem dir que el bloc estiga en marxa definitivament», assenyala. Zaera remarca que ERC encara ha de dir de quina manera s'afegirà al projecte, i que el PP encara no ha respost al seu oferiment. «Amb tot, la participació és força regular, encara que potser hi influeix el fet que s'apropen les eleccions estatals i els partits ja estan en campanya», calcula Zaera, que considera que d'aquí a uns tres mesos es podrà fer un balanç «menys contaminat» del funcionament del bloc. En aquest sentit, els convergents Francesc Sancho i Xavier Pallarès fan intervencions «molt en la línia» de les que ja fan al seu propi bloc (http://www.ebrediputats.blogspot.com/), amb l'ànim de polemitzar constantment i de deixar en evidència els socialistes. De fet, va ser a través d'un article al bloc, escrit per Sancho des del Parlament, que a l'Ebre es van conèixer les declaracions del delegat del govern al Camp de Tarragona sobre la interconnexió de xarxes.
Divendres, el PSC va penjar un article per valorar, gairebé de manera instantània, l'adjudicació de les obres de la variant de l'Aldea. Una intervenció molt esperada, ja que durant tota la setmana a Política Ebrenca havien estat debatent sobre el dèficit en infraestructures, a proposta de Zaera. «Hi ha molts missatges partidistes, però estaria bé que els participants anessin més enllà», valora Zaera, que troba a faltar més «opinions personals, no de consigna», i reflexions sobre temes locals. «Una de les coses que van funcionar del bloc que vam fer durant les municipals és que vam donar veu als polítics dels pobles més petits, que difícilment arriben als mitjans de comunicació», recorda l'administrador de Política Ebrenca. En qualsevol cas, Zaera explica que el més interessant és que el bloc evolucioni com vulguin els participants. «Però estaria bé trobar opinions pròpies, que són les que desperten més interès i generen més interacció i debat amb els lectors», conclou.

El Punt (18-Febrer-2008)

18 comentaris:

  1. També està bé per a donar veu als partits xicotets com lo partit Republicà Català, que també es presenta estes eleccions generals amb lo lema: Adéu Espanya!

    ResponElimina
  2. PROVEM EL JOC NET :


    El contrincant no és el teu enemic.

    Respectem els companys de l´altre grup i del nostre.

    Sempre parlem net, sigui qui sigui el contrincant.

    Siria el millor pels projectes de futur.

    ResponElimina
  3. Núria i no ens podem presentar amb el lema ADÉU NÚRIA??

    ResponElimina
  4. L'últim anònim es veu que no ha llegit a l'anterior que deia Provem Joc Net.

    "Respectem...sempre parlem net"

    Ni davant dels morros que els hi fiques sempre hi haurà gent amb el cervell més sec que un abadeixo.

    ResponElimina
  5. 2:37

    Crec que som del mateix poble , soc lo de PROVEM EL JOC NET , espero que ho faiguis , jo també ho faré, lo de les 1:40 , lo millor es ignorar-lo.
    Nuria cada vegada m´agrada més lo del Adéu Espanya!

    ResponElimina
  6. que un abadeixo.... sec, vols dir, no? perque tambe ne hi ha de fresc i fins i tot de congelat.

    ResponElimina
  7. 2:37

    Lo 1:40 i el 5:06 ,deduixo que deuen ser el mateix, jo surto de esta noticia.

    ResponElimina
  8. 2:37
    Reconec que lo dels anonims , pot arrivar a ser el joc dels disbarats, però surto de la noticia.

    Però: Provem el joc net .

    ResponElimina
  9. Anònim de Provem el joc net.

    He fet una intervenció a les 2,37. I es que em crispa la falta de respecte. Podré compartir o no les opinions de la Núria, però he de respectar-la. Ella és una opinadora com qualsevol altre. No és un càrrec polític. Al càrrec polític també se l'ha de respectar però és pot anar un poc més lluny en les crítiques i les opinions. Però amb persones com la Núria estic cansat que li facin "linchaments". Núria, em coneixes, i potser no et creuríes que t'estés defensant. Però ho he de fer. Aquí la gent són com els corvs. Quan algú pica i fa sang, tots a escarbar la ferida. Prou.

    ResponElimina
  10. prometo que m'he perdut, amb tants "dostrentasets" i hores dalt i baix.
    Nomes dir que soc el de l'abadeixo congelat ( no Lluis ) i no el de 1:40, encara que tampoc pasa res si, axi com ella diu adeu Españya, algu li diu adeu Nuria.

    ResponElimina
  11. El lema del Partit Republicà Català ,per a mí és boníssim, molt millor que els dels altres partits.
    En quant a Núria sempre l'ataqueu perque planta cara i no s'amaga. Però ningú es posa en les intervencions i blocs d'alguns trepes de partits que realment fan plorar.

    ResponElimina
  12. Mira l'anònim anterior que valentet que és el nen des de l'anonimat. Com jo de valent és clar que també escri anònim. Doncs sí. Torno a ser el de les 2,37 (ho sento si t'has perdut), el que he defensat a Núria perquè té dos collons o dos ovaris. Avui, i altres vegades. I la tornaré a defensar perquè ella no sol ofendre sino tan sols opina. I gairebé no hi ha dones opinadores. Falten dones i ho diu un home.

    ResponElimina
  13. Be, jo no voldria falta a dingu, estic de acor que se a de juga net pero, voldria que me expliquesen perque el partid de CIU i tambe ERC es presenten a unes eleccions espanyoles si dedesten se espanyols. En conte de mareiga la perdiu seguem seriosos i si volen la independencia de Catalunya que la demanen i prou, no nombresem la paraula independencia domes cuan estan aprop unes eleccions.

    ResponElimina
  14. les dones no opinem tan perque per a segons quin comentari, mes val no perdre el temps llegint i escribint

    susanna

    com diu paco de l'aldea "LO TEMPS ES OR I L'AIGUA UN TRESOR"

    ResponElimina
  15. tambe sense anim de faltar-te, pero em penso que no ho tens ben entes tot aixo. ERC ja fa temps que parla del nseu objectiu de independencia sense embuts i sense espera a que s'apropen eleccions. En quant a CiU, si no m'equivoco, tret d'algunes veus individuals, a nivell de partit mai parlen, ni en campanya, de independencia.

    ResponElimina
  16. susanna, si aquest comentari el fes un home, referint-se a les dones, el podriem qualificar de masclista?

    ResponElimina
  17. Si, ERC en parla d'independencia quan venen les eleccions per seguir mantenint la poltrona. Després fan a Montilla president, que és un bon camí per la independencia i parlen de catalanisme de pluja fina.Es adir, foten el pel a la gent.

    ResponElimina
  18. ERC impedeix que es vote una resolució sobre el dret a decidir de Kosovo sobre el seu futur. Montilla no ho vol.
    Així d'independentistes són a Esquerra. Visca la poltrona!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta