13 de febrer del 2008

Treballar a Tortosa de nit

Una vegada cada quinze dies, em toca treballar en horari nocturn. La plaça Alfons XII està gairebé deserta, i no cal baixar al pàrquing subterrani per poder trobar aparcament. A més, a la zona blava no es paga. Les faroles il·luminen el centre de la plaça amb una llum suau, potser massa baixa, mentre els aparadors i els cartells lluminosos de bancs i caixes són l'única nota de color d'una espai urbà feréstec, gens acollidor. Durant uns minuts, mentre espero que altres companys escriguin els seus articles per demà i altres els corregeixin, desconnecto de les tertúlies de la ràdio i penso en tota la gent que ara mateix està treballant, aquí a Tortosa. Evidentment, penso en els metges, en les infermeres, en els policies, en els bombers, però també en els cambrers dels bars que puguin quedar oberts. Aparentment, Tortosa no és una ciutat amb molta vida nocturna, i menys un dimecres a la nit, però sé que al carrer hi ha els treballadors de la recollida de la brossa, i que en algunes fàbriques també hi ha gent que fa torns de nit, i que ara també deuen estar treballant. I gent que en realitat s'aixecarà d'aquí a una estona, per anar a treballar a les quatre, a les cinc o a les sis del matí, que és quan jo estaré més adormit. Segons un estudi recent, treballar de nit és dolent per a la salut, ja que els transtorns neuropsicològics, digestius i cardiovasculars augmenten un 40% en els treballadors nocturns. Com a mínim, si em començo a sentir malament, sé que podré anar a l'hospital i també em trobaré algú que està treballant...

Foto: Cèsar Bel a Flickr

4 comentaris:

  1. mira que he trobat: www.fotolog.com/estimotortosa

    Nose qui ho fa, ni la ideologia que te.. pero està de P*** mare!

    ResponElimina
  2. i treballar de dia no és dolent per la salud ?! pregunta a la Reina Mare anglèsa que va aguantar 100 anys sense fotre brot, o a les persones que just abans de jubilar-se moren.
    Jo vull ser rei de gran.

    ResponElimina
  3. esta guapa la foto!!!
    Si tota Tortosa tingues els fanals amb bombetes de color groc, com aquestes, Tortosa seria una altra!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta