18 de març del 2008

Alerta a la PDE pels indicis que podria haver-hi transvasaments d'emergència

Sancho (CiU) adverteix que el tripartit és «un llop amb pell de corder» i l'acusa d'enfrontar territoris
A la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) s'han encès totes les alarmes. El moviment social té cada cop més clar que la intenció del govern català és tirar endavant una interconnexió de xarxes, amb l'objectiu de fer arribar l'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, el tripartit ha vulnerat el seu compromís amb les Terres de l'Ebre, ja que està dient «de totes les maneres possibles» que portarà aigua des del Segre o fent la interconnexió de xarxes. En la mateixa línia, CiU va tornar ahir a reclamar més transparència en la gestió de la sequera, i va insistir a demanar un transvasament del Roine.

La PDE no tenia previst tornar a reunir-se fins després de les vacances de Setmana Santa. Amb tot, aquests dies el moviment social ha hagut de tornar a la feina, després de les últimes notícies sobre la preparació d'un transvasament urgent des del Segre, així com per la possible interconnexió entre la xarxa del minitransvasament de l'Ebre, que acaba a Cunit, i la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat (ATL), que ara s'acaba a Vilanova i la Geltrú. «El govern català està actuant amb massa prepotència, amb falta de respecte i amb deslleialtat cap a les Terres de l'Ebre», va lamentar ahir Manolo Tomàs. El portaveu de la PDE va recordar que ja els van posar en alerta les últimes declaracions de l'exalcalde de Tarragona, que va assegurar que la interconnexió entre Cunit i Vilanova ja estava en funcionament. «Nosaltres també teníem rumors que ens indicaven que aquesta canonada ja estava en marxa, però vam decidir esperar-nos una setmana per no interferir en les eleccions», va dir.
Segons Tomàs, a la PDE estan convençuts que la intenció del govern català és tirar endavant el projecte de la interconnexió de xarxes, que va quedar expressament exclòs del Compromís per l'Ebre, el document que el PSC, ERC i ICV van signar amb el moviment social l'octubre del 2003. «Estan dient de totes les maneres possibles que volen portar l'aigua a Barcelona, i volen aprofitar la situació de sequera per plasmar-ho amb actuacions concretes», va denunciar. Així, Tomàs va reclamar més transparència al govern català, i va anunciar que en la pròxima reunió de la PDE decidiran si cal reactivar les mobilitzacions. De la mateixa manera, el col·lectiu també dirà si donarà suport a les reivindicacions de la nova plataforma L'Aigua No ens la Prendran, que dissabte es presentava a Tarragona, contra la cessió a Barcelona de l'aigua dels aqüífers. «Sembla que el tripartit no vol solucionar el problema de la sequera, sinó aprofitar la situació per fer una sèrie d'obres polèmiques», va advertir Tomàs. El portaveu de la PDE va insistir que la Generalitat evita parlar del transvasament de l'Ebre, però que pretén agafar aigua del Segre i aprofitar les concessions actuals de l'Ebre, per així fer arribar l'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona.
D'altra banda, el diputat de CiU al Parlament, Francesc Sancho, també va acusar el tripartit de tirar endavant «transvasaments més o menys encoberts». Segons Sancho, les notícies sobre el Segre i l'ampliació del minitransvasament «no són rumors», ja que els membres del govern «han admès en privat» que volen enviar l'aigua de l'Ebre a Barcelona.

> CiU demana el control del Parlament i una aposta clara pel riu Roine

Els diputats ebrencs de CiU al Parlament, Xavier Pallarès i Francesc Sancho, van acusar ahir el govern català de fer una política «contradictòria» i «erràtica» per resoldre la sequera, així com d'impulsar «d'amagat» diferents transvasaments. «No podem acceptar que ens vulguin separar el Segre de la conca de l'Ebre, ja que és la mateixa aigua», va advertir Sancho, que va afegir-hi que CiU ha presentat una moció i una interpel·lació al Parlament per reclamar una gestió de l'aigua més transparent i amb control parlamentari. Segons Sancho, la gent de l'Ebre va denunciar «el llop» quan el PP i CiU volien fer el transvasament, però ara el tripartit és «un llop amb pell de corder» que també vol emportar-se l'aigua. Els diputats de CiU van tornar a reclamar el transvasament del Roine, si les polítiques hidrològiques basades en la nova cultura de l'aigua no acaben de funcionar. «Però que no facin transvasaments encoberts», va dir.

>La interconnexió d'Hereu

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), va defensar diumenge una interconnexió de xarxes o un transvasament que «pugui anar en un sentit o en un altre», ja que l'aigua que ara falta a la capital catalana podria necessitar-la després un altre territori. Així, Hereu va donar suport a l'arribada d'aigua de l'Ebre i dels pous de Tarragona, i va ignorar les queixes de les plataformes pel possible transvasament a Barcelona. De fet, Hereu va afirmar que mai ha cregut en els enfrontaments territorials i que prefereix quedar-se amb els pronunciaments dels «òrgans democràtics» partidaris de la interconnexió.
Però els diputats de CiU, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, van acusar el tripartit de voler «enfrontar els territoris» per generar un estat d'opinió favorable als transvasaments. També de generar desorientació i frustració a les Terres de l'Ebre, mentre provoquen el problema de l'aigua a Barcelona, amb majoria d'ajuntaments governats pel PSC i ICV. «Si no hi ha aigua per garantir el cabal mediambiental a l'Ebre, no pot haver-hi excedents per cedir-los», va recordar Sancho.

>L'estat de l'Ebre, en temps real

El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, José Luis Alonso, va presentar ahir el nou portal d'informació electrònica, que obre la gestió de l'ens als ciutadans. El nou sistema d'informació territorial de l'Ebre, (SIT Ebro) ja es pot consultar a internet (http://www.chebro.es/), amb tot tipus de dades i cartografies per conèixer quin és l'estat del riu en temps real.

El Punt (18-Març-2008)

13 comentaris:

  1. Aviam , si mos entenem , l´aigua del “ MINI” arriva a Cunit ( Tarragona ) , ja fa molts anys , i fa 4 anys que també arriva a Cubelles ( Barcelona ) , però lo més fort , es que los de Cubelles venen l´aigua als de Vilanova ( Capital del Garraf ) , o sigue la Canonada de Cunit-Vilanova ( + ó – 9 Kilometres ) , funciona fa uns anys i panys.

    A Vilanova arriva la xarxa d´Aigües Ter-Llobregat ( però sense aigua ) , si fiquem una manguera de qualsevol ferreteria , de la Conca del Segre a la Conca del Ter-Llobregat , ja podem dir , que l´aigua arriva del Segre , però realment d´un arriva es de l Ébre.

    Xeics , ara ja es pot parlar que no hi ha Eleccions.

    Queda Clar!

    ResponElimina
  2. hahaha, al final el transvassament us el fotrà el govern d'esquerres, tan que bramàveu en contra de ciu i pp.
    Us manifestareu aquesta vegada?

    ResponElimina
  3. si, menos mal que superman, batman i robin mos salvaran, ja

    ja

    i ja

    esperem a vore que hi ha de cert en lo que diuen els ebreconvergents i els seu satelit, esperem a vore que diu OFICIALMENT el govern i despres sabrem on és la veritat.

    I el rollet del Roine ja fa pudor, el que podria fer el govern es dir que ells estan a favor de trasvassar l'AMAZONAS, argumentalment te la mateixa consisitencia que lo del Roine, que NO ES POT FER, NO S'HA DE FER, no es sostenible i a més ELS FRANCESOS NO VOLEN. Quina alternativa presenta CiU, no CAP! nomes demagogia!

    ResponElimina
  4. aqui teniu als socialistes!!!!!!!11

    ResponElimina
  5. visca el tripartit!!!defensant el nostre territori???
    ens estan dient a la cara sense embuts que SI volen el trasvassament, o és que encara esteu tant cecs que no ho veieu???

    ResponElimina
  6. El Nadal ja ho ha dit, hi haurà transvassament del segre, dels pous de tarragona i del què calgui.
    La putada és que ara no en podreu fotre la culpa demagògicament a convergència.
    La vida és dura, i de vegades dóna voltes inesperades.
    Però encara no m'heu respost a la pregunta. Us manifestareu ara que manen els vostres?

    ResponElimina
  7. kanopus

    NO,NO i NO, Com vols que mos manifestem í anéssim contra els que ems paguen som verds , però no locos.
    Nadal mos paga tu NO, Kanopus , mana i et creurem.

    ResponElimina
  8. Avui he escoltat a TV3 les noticies sobre els pous d'aigua de Tarragona i tot el llarg etc. dels transvasaments. Espero que el tripartit no cedeixi a aquest "robo"institucionalitzat i humiliant del nostre territori. Això sí seria fer de puta, pagar el beure, posar el llit i... perdre del tot la poca dignitat que ens queda.

    Si passa, tindré clar a qui mai més votar en el que em quedi de vida. Prefereixo l'enemic de cara, podem-me defensar, que els ignominiosos i vomitius atacs a traicio que estic sentint.

    Espero equivocar-me. L'únic que demanava de l'esquerra, ja que no operativitat governativa, sí dignitat institucional. I, si ho fan, per mi perdran fins i tot això.

    ResponElimina
  9. Te nasos que sigui ara Sancho el gran defensor de l'Ebre quan va haver de sortir per potes varies vegades per voler-se'l vendre

    ResponElimina
  10. Xeics , no puc anar ni tres hores a cremar rama , i aquí ja un foc que fa tremola.

    KANOPUS-007 , Convergència se ha mort, ERC s´ha suïcidat , ICV ni ells ho saben, lo PP no existeix i el PSC fa lo mateix que feia Convergència “ pidolar a Madrid “.

    Ahir en vaig sortir una mica del “Delirium tremens”, que porto i portem, escoltan a l´Agustí Colomines , va dir el problema i ens va donar la solució.

    Lo PSC , a Madrid res de res , i més ara amb temps de crisi .

    Que ningú ho dubti a Barcelona no faltara aigua , algú parlava del riu Amazones , pos si convé fins d´alli ó del Riu Grog ó del Roig o de l´Arc Iris.

    Los vots son alli , i els partits ho saven i los conten cada dia.

    Tot es Marketing, Santa Coloma de Gramanet té els mateixos habitants que totes les Terres de l´Ebre.

    ResponElimina
  11. Aquestes eleccions han demostrat que només ens interessa que guanyi la dreta o l'esquerra i hem deixat de banda el territori. Els polítics així ho han entés i ara comencem a veure les orelles al llop. Massa tard.

    Fins d'aquí a 4 anys!

    ResponElimina
  12. Pa variar, les estadístiques d'un i altre costat no quadren, però a banda de numerets, el que compta és que ja no li queden orelles al llop per a tant de pèl.

    Olla Barrejada..... Solució?


    La taula de la cuina està coberta amb un plàstic de lule de flors de colors, on reposa l´olla barrejada i una safata d’amanida feta amb productes de l’hort.

    Les gallines cada cop ponen menos ous i no hem canviat de gra. Els conills estan escagassats, em penso que han agafat la passa.

    Ahir vaig parlar precisament amb Boldo i em va dir que el seu bestiar també està força estrany aquests darrers dies.

    Les hortènsies estan pansides, em faig un tip de regar-les i sempre tenen el cap baix , penso
    planta farigola que no és tan delicada i ens podem fer un plat de sopes! I si no, ho arrancaré tot, total les flors només serveixen per donar feina......

    ResponElimina
  13. Jo la veritat no entenc que ara la pde no pugi parlar per no interferir en unes eleccions, quan era anar contra ciu aquesta consideració no es tenia.
    La pde ha de defensar el territori hi hagi o no eleccions, i si això ofen al amics del psc o esquerra que es fotin, si no defensen el territori com van prometre es mereixen que se'ls critiqui, ens fotran l'aigua d'amagat, "nomes en casos emergencia" o "canonades de doble sentit" son salvatjades per justificar l'injustificable, han arribat al poder enganyant al territori i no saben com gestionar la questió de l'aigua, només anar en contra. I com deia molt bé un anonim anterior, per població ho tenim molt fotut, els interessa molt més tenir content al cinturó roig que no els 4 vots que poden aconseguir aqui.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta