7 de març del 2008

Carod diu a Tortosa que ni Zapatero ni CiU són «de fiar»

El president d'ERC adverteix que no donarà «cap xec en blanc»

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va reclamar ahir a Tortosa el vot de les persones que tinguin una visió «catalanista i progressista». Carod va recordar els pecats «imperdonables» de CiU, que va fer president dues vegades Aznar i va donar suport al transvasament de l'Ebre, però va advertir que el PSOE «no és de fiar».

Prop de 400 persones van omplir ahir al vespre l'auditori de Tortosa, amb motiu de l'acte central d'ERC a les Terres de l'Ebre. Carod va dedicar el seu discurs a mobilitzar els votants catalanistes i progressistes en favor d'un vot útil per a Catalunya, i va recordar que Esquerra «mai traeix la paraula donada». En aquest sentit, Carod va remarcar que, en relació amb el transvasament, el PSOE «només és de fiar si al costat té algú que el colli». Segons el president d'ERC, «una majoria absoluta del PSOE és tan perillosa com una del PP», i cal que hi hagi una força política «de confiança» que pugui collar els socialistes. «Si li donem un xec en blanc a Zapatero, farà els números i el voldrà cobrar», va advertir. «Ens tocarà pagar a Catalunya, i segons com vagin les coses, potser rebre a les Terres de l'Ebre», va dir.
Carod va descartar que CiU siga la força apta per collar els socialistes. «De fet, a CiU són tan submisos que van aprovar el pla hidrològic del PP i amb els socialistes la retallada del gran Estatut que havia sortit del Parlament», va afegir-hi. Segons Carod, que CiU fes president Aznar dues vegades, i que a més donés suport al transvasament de l'Ebre, «són dos pecats que no tenen perdó de Déu». Per la seua banda, el candidat d'ERC al Senat, Pere Muñoz, va recordar que el PP i CiU «van forçar la gent de les Terres de l'Ebre a fer política per aturar les agressions al territori». A més, va dir que quatre anys després el riu Ebre continua amenaçat.

El Punt (7-Març-2008)

38 comentaris:

  1. si tan perillossos son els socialistes, que trons fan anant junts en coalició al senat?

    ResponElimina
  2. La veritat és que l'acte d'ahir va ser un autèntic èxit. Segur que a les eleccions conseguirem trencar la majoria absoluta del PSOE!

    ResponElimina
  3. Pos si, que deu ser veritat que l'obesitat es un problema greu pel mon desenvolupat al segle 21 ...... si dius que 400 persones van "omplir" l'auditori !
    :)

    (és broma, eh! que a mi ja em semblen molts, que 400 persones vulguin assistir a un acte electoral - pot ser el famos "apatia" de cara a la politica no serà veritat)

    ResponElimina
  4. CiU va fer president Aznar i va tirar avant lo PHN... però és que ERC ha fet president Montilla i és el primer a tirar avant minitransvasaments i similars.

    Prou hipocresia!

    ResponElimina
  5. carod embustero igual q zapatero, q us donin x darrere a tots!!!

    ResponElimina
  6. Que no s'esforcen, que no els votarem,ja ens han enganyat prou.
    Segur que com a tots els meetings de tots els partits estaven tots els militants de les Terres de l'Ebre i cap ciutadà normal, perquè els ciutadans normals no van als meetings

    ResponElimina
  7. L'acte va estar molt i molt bé, cal felicitar a tots els participants.

    Joan Mulet va fer una molt bona introducció dels candidats, Dani Andreu és molt i molt bo fent vibrar l'auditori. No va estar malament Aragonés, i Pere Muñoz és un senyor, preparat i solemne; i Carod, en la seva línia, diu les coes pel seu nom ( I això a alguns els emprenya!!!).

    Però sens dubte el millor: el billet de 2622 euros que cada any perd cada català amb l'espoli fiscal.

    ResponElimina
  8. I tota la secta aplaudint entussiasmats!!

    ResponElimina
  9. A mi m'entussiasmava el sr. Carod fins que vaig veure el seguidisme al PSOE, l'amor a la poltrona i que el que deia era tot mentira.
    Ara ja no els tornaré a votar.
    A més este Aragones no és aquell posat per la cupula contra la voluntat de la militància que tan follon va haver a Reus?

    ResponElimina
  10. Al "Anònim" de l'amor a la Poltrona dir-li que efectivament, esquerra s'estima molt les poltrones, aquelles poltrones que han servit per aturar el PHN, aquelles poltrones que han servit per tirar endavant, entre moltes altres bones obres, una llei de dependència que aquells qui en treuran profit sabran valorar i aquelles poltrones que han de servir per retornar aquest espoli fiscal als catalans i que serviran per a que Catalunya igui sobirana! Aquelles poltrones que gràcies a que ERC les ocupa no les ocupen ni trasvassistes ni espanyolistes anticatalans ni el braç polític de Rouco Varela o Gimenez Losantos.
    I per cert, efectivament segur que tots els militants de les TTEE de l'ebre estaven ahir a l'auditòri aplaudint (és lo lògic en un partit cohesionat i unit tot i que fassi treure els colors a d'altres....)
    Salut i Visca Catalunya LLiure!

    ResponElimina
  11. Primavera de praga, algu ja t'ho ha dit al teu bloc i podries esforzar-te una mica. Creus que pots escriure: "Però sens dubte el millor: el billet de 2622 euros que cada any perd cada català amb l'espoli fiscal".
    El millor que vol dir? que es bo que sigue aixi?.
    O el millor vol dir, que es digues?
    Que no ho sabies?

    ResponElimina
  12. Algú recorda quanta gent va estar a les anteriors generals al pavelló de Tortosa ,es per comparar si van mentir aquell dia dient la gent o esta vegada. Ho ja no son tants .gràcies

    ResponElimina
  13. Veig que alguns feien fins i tot de majorets a l'acte perque no els hi van demanar que fecin d'altres coses.
    Vaig sentir moltes ambulàncies i diuen que el Verge de la Cinta es va colapsar. M'ha dit una infermera que va haver molta gent que es va desmaiar, van agafar histèries i els crits de ¡Queremos un hijo tuyo! perdó volia dir¡Volem un fill teu Josep Lluís! o potser millor un càrrec , es sentien inclús des de Ferreries.

    ResponElimina
  14. 6:58 PM

    No hi toques. No hi veus, no hi sents. Sols escups babes.

    ResponElimina
  15. Ja que se va passar per aquí, hagués pogut aprofitar per a depurar la seua secció local, que fa una mica de pena.

    ResponElimina
  16. A L’ ANGEL ALTES:

    Celebro que reconeguis honestament que a ERC l'interessin les poltrones. És un gest que t'honora.

    Voldria, però, fer-te notar algunes coses: ERC no ha aturat el PHN. El PHN l'ha aturat la gent del territori que es va aixecar, es va manifestar i va deixar ben clar que no pensava vendre el seu futur. Sense la força de la ciutadania ningú ho hagués aturat perquè quan això passava el PP tenia majoria absoluta i el partits no podien, ni sumant tots junts en la mateixa direcció tombar aquesta majoria absoluta.

    Un cop passades les eleccions, la composició de la cambra del congrés de diputats era la següent: PSOE (164) , PP (148), CIU (10), ERC(8), PNB(7), IU (7) I Grup Mixt (8). Pots explicar-me com, només amb 8 diputats, ERC tot soleta va aturar el PHN? . Siguem seriosos!, que quan esteu en plena efervescència electoral i entre els vostres empreu aquests tipus de missatges, ho trobo comprensible , però no ens prengueu als demés per il•lusos com si no sabéssim sumar dos i dos.

    I parlant de sumes, fa 4 anys vau reunir 2500 persones al pavelló poliesportiu de Tortosa, ara a l’auditori n’heu reunit només 400. Això significa un 84 % menys que fa 4 anys. Si com dius tu, tots els militants de les TTE estaven a l’Auditori i tenint en compte que fa varios mesos vau difondre pels mitjans de comunicació que n’éreu 500, vol dir que tothom que hi havia a l’auditori era militant i encara us faltava un 20% de la militància per assistir? Si faltava un 20% de la militància, us heu parat a pensar perquè es degut, si teniu un partit tan cohesionat i unit?

    Si teniu tanta cohesió i unió perquè tots els mitjans en van plens dels diversos sectors que teniu, de les lluites fraticides entre sectors, perquè surten sectors crítics als quals castigueu, etc.?

    Jo no sé que és lo lògic en un partit, perquè mai n’he estat en cap, però el que si tinc clar és que no es bo intentar fer combregar a la gent amb rodes de molí, perquè això genera desencant i allunyament de la política, però això no cal que us ho expliqui perquè des de que us interessen tant les poltrones, elecció rera elecció, ja ho heu vist a les urnes.

    ResponElimina
  17. Ai pena, penita, pena. A l'últim anònim: sembles una folclòrica parlant de penes.

    I també sembles un metge parlant de depuració. Si parlessis de purgació estaries més prop de semblar un metge estalinista. Potser qui caldria "depurar-se" ets tú mateix. Para compte, t'enverinaràs amb els teus propis "sucs" o "miasmes". Rebenta.

    ResponElimina
  18. Per cert, les últimes declaracions de Marta Cid justificant la venda d'aigua a Tarragona, sense fer cap reflexió sobre la necessitat o no de questionar el minitrasvassament, com cal interpretar-les?

    ResponElimina
  19. 7:10 PM

    No hi toques. No hi veus, no hi sents. Sols escups babes.

    Xeic és la primera vegada que entro a la noticia , això dels anonims es lo joc dels disbarats!

    ERC és fotra un castanyot lo diumenge , per lo CIU també.

    La meva opinió per lo qui la vulgui :

    ERC i CiU , que amb les seves actuals cúpules, d’allò més provincianes, ingènues, acomodades i conformistes, donen el seu suport incondicional al PSOE, un partit unionista sense empenta ni criteri en res, ni per Catalunya ni per Espanya. Perquè no ens enganyem, Espanya segueix a la cua d’Europa malgrat continuar sent el país que més subvencions europees rep. Això no és per enorgullir-se de res. I CiU i ERC es barallen per ser la parella de ball d’aquesta pífia, d’aquest fracas! Els dos partits sobiranistes es barallen per ballar amb l’unionista Zapatero! Increïble però cert . Cada any que passa Catalunya i els seus ciutadans perden molts diners pel fet de pertànyer a Espanya i no tenir un estat propi. La nostra economia se’n ressent. La nostra cultura ho pateix. Som espanyols de segona, perquè paguem lo nostre i lo dels altres, quan podríem ser catalans de primera. En un món on ningú regala res, els catalans som els únics rucs a fons perdut. Com si anèssim tan sobrats.
    Amb el congelament ideològic que les cúpules segueixen imposant a les bases dels dos partits sobiranistes catalans, el desànim entre la ciutadania està arribant a nivells asfixiants, gravíssim i em repugna que cap dels dirigents actuals d’aquestes dues formacions no opti per cedir el seu lloc a altres professionals més competents,

    ResponElimina
  20. Què serà per a Angel Altes un partit desunit i sense cohesió perquè si tant unida i cohesionada està ERC no se per què tothom està parlant de les punyalades que hi haurà després del dia 10 entre els sectors Carod, Puigcercós, Carretero, Bertan...

    ResponElimina
  21. Quina capacitat argumentativa, el de la pena, penita, pena.
    Per cert, a veure si us renoveu que els miasmes eren de l'època premicrobiana, ara en el segle XXI calen altres discursos, i sobretot convèncer, no imposar. Lo de rebenta cal interpretar-ho com una amenaça, una diana, o simplement com l'exabrupte d'algú que no tolera que algú no pensi com en ell?

    ResponElimina
  22. Penso que a ERC l'ataquen molt perquè la gent hi va posar ilusió a la legislatura anterior i han defraudat molt. Conec gent que votava ERC i ara en parla com del dimoni.
    No s'haurien de replantejar els dirigents el seu rumb?

    ResponElimina
  23. Segurament que sí que van generar il.lussió, pero vols dir que la cúpula d'ERC entendrà que cal fer un canvi. No els veig capaços.

    ResponElimina
  24. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  25. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  27. Els TBOs que llegeix la gent, sr.Altés no són més que els blocs dels seus companys de partit que critiquen al grup municipal a la que poden.
    En l'únic que estic d'acord és en que els blocs siguen com els TBOs, per infantils ,no per enginiosos.
    Els mitjans no diem res de les lluites ja les demostren vostès.

    ResponElimina
  28. Benvolgut Angel,

    També sense acritud, la gent que va sortir al carrer no tota va votar a ERC, el seu vot va ser molt dispers tal i com s'ha demostrat en moltes ocasions.

    També penso que s'ha de diferenciar d'un partit sectari a un d'assembleari. El que no tinc tan clar és que l'actual direcció d'ERC ho tingue tan clar.

    No he parlat en cap moment de secció local, em referia a la direcció del partit, no tinc dades de la secció local de Tortosa. Segurament que ara anireu molt units després de que us desenpalleguesseu de la gent que abans teniu representant-vos de la qual prefereixo no opinar per no faltar al respecte a ningú.

    Respecte a l’abstènció que et quedi clar, no la defenso, la gent que tenim una certa edat sabem el que ens ha costat arribar on som. Penso votar, però no a ERC . el veritalbe perill és el PP i cal neutralitzar-lo i vuit diputats, que ara no tindreu, ja se que no ho neutralitzaran.

    Sense acritud.

    ResponElimina
  29. L'altre dia que van matar quatre dones també estaven tant de dol los politiquillos? O és que en morts també hi ha classes?

    ResponElimina
  30. 9:52

    Ja tens raó , la violencia cap a les dones , també ens afecta a tots.
    Tots hem tingut ó tenim mare , molts som casats ( amb dones ) i alguns fins tenim filles.
    L´altre dia van matar quatre dones , demá no ho sabem,i els politics sol están de dol, quant ni maten un d´ells.

    Condeno los assesinats de ETA , però els de les dones també ,però per les dones los Mitings no van parar.

    ResponElimina
  31. Les morts, clar que son totes iguals ( sobre tot per al que es mort) pero no voldreu comparar la dimensio i trasendencia colectiva que pot tindre (i te) el terrorisme dels cabrons de la ETA amb un miserable que mata la seva parella, que sovint despres se suicida.
    Que no se m'entengue malament, que no vull treurel·li gens d'importancia a la violencia de genere i la necesitat de parar els canalles que la practiquen, pero tal com es comenta el tema, per part dels anteriors anonims, sembla com si els "politiquillos" es diu no haguesen d'estar de dol.
    Ho dire d'una altra manera: per molt rebutjable que sigue la violencia de genere, no deixa de ser un problema d'una persona particular encara que en la mesura que hi han molts de casos, el fet esdeve escandalos. Sospito que els anteriors anonims, son partidaris del dialeg( com jo ) per acabar amb el terrorisme, la qual cosa vol dir que al fenomen, li concedim una dimensio especial que no li otorgem a la violencia de genere.
    Si que es cert que els etarres han demostrat una nula receptivitat a la immensa majoria que els hi diu (diem) que prou d'assassinats, pero no obstant aixo i, com implicitament els reconexem una component politica, ens manifestem, protestem i fem crides per a que abandonen les armes, cosa que convindrem en que es ridicul fer-ho amb els desgraciats que maten la parella en la mesura que no es res que provingue de cap organitzacio ni res institucionalitzat.
    Menys demagogia tampoc aniria malament.
    Per part meua, em queda l'immens orgull de no haver dit MAI des del 1977: "alguna cosa haura fet"

    ResponElimina
  32. Txeic, sóc l'anònim que ha dit rebeta. Ni era una amenaça, ni una diana, potser sí un exabrupte. Però no d'intolerància. O és que quan treus bromera per la boca mostres la teva tolerància? Deia rebenta, perquè amb la bromera i aquests sucs podrits que portes dins et possaràs malalt. Però t´tot solet ho tries, i per tant, rebenta.

    ResponElimina
  33. L'hipnotitzador

    Un actor que es guanya la vida recorrent diferents teatres amb un espectacle d'hipnosi, acudeix a un poble que serà la cruïlla de camins per a gran part dels fantasmes (els seus propis fantasmes) que des de fa força temps i espai el persegueixen.

    Els esdeveniments extrems d'aquest personatge paradoxal, ja que té la funció d'hipnotitzador però està terriblement hipnotitzat, es mostraran en diversos espais d'aquest poble .

    Però tot solet ho tries, i per tant, NO rebentis,encara que treguis bromera per la boca.

    ResponElimina
  34. Bueno, jo he sigut lo primer en parlar de depuracions. M'han dit que si sóc un metge estalinista. Home, la veritat és que per aquí anaven los tiros... A vere, la mediocritat de l'aparell local d'ERC és algo ben evident, i així ho reconeixen militants del mateix partit d'altres parts del país. En realitat és algo que salta a la vista, així que no crec que sigue necessari, per part meua, escriure més sobre el tema. En quant a les meues babes, a vegades és veritat que tinc molta mala baba... Ja vos ho fareu.

    ResponElimina
  35. Molt superior és qui parla de mediocritat. Si és superior aquest ser on podem parlar amb aquesta excel.lència? Potser amagat baix les pedres o llepant ferides imaginàries? Perdent el temps per aquests contrades blogaires, cercant la resposta de sers mediocres? Ser superior, revelat. Volem ser els teus seguidors cap a la llum de la veritat!!

    ResponElimina
  36. Restarem atents a veure quina serà la propera "sorpresa", de totes les que fa temps que estem esperant que passi.
    Ni Nostradamus ho va tenir tan fàcil.

    ResponElimina
  37. Matxo, qùe passa? és que són intocables los d'Esquerra de Tortosa o què? Pos si són uns arroplegats

    ResponElimina
  38. Carod....Que van per tú...! Després a que no saps el proper pas quin sirá? Jo si ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta