17 de març del 2008

El periodista Jordi Calvet, nou corresponsal de l'agència EFE a Cambobja

El periodista Jordi Calvet, actual col·laborador de Catalunya Ràdio a la comarca del Montsià, serà el nou corresponsal de l'agència EFE a Cambodja, tot i que també cobrirà informativament altres països de la península d'Indo-xina, com Laos i el Vietnam. Nascut a Sant Celoni, Calvet va arribar a Tortosa per treballar a Ona de l'Ebre (Ona Catalana), però després del tancament de l'emissora va estar compaginant diferents col·laboracions amb el setmanari La Veu de l'Ebre i les revistes Sàpiens i Descobrir Catalunya. Calvet afronta la corresponsalia d'EFE amb un cert coneixement del país i de la zona en què treballarà, ja que l'estiu passat va estar de vacances a Cambodja, i també ha estat dues vegades al país veí de Tailàndia. A més, està a punt d'enllestir el màster en estudis de l'Àsia Oriental que imparteix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). De fet, Calvet ja tenia previst buscar una feina a la Xina, abans de rebre l'oferta professional de l'agència EFE. A partir del juny, el periodista s'establirà a Phnom Penh, la capital cambodjana, amb poc més d'1,4 milions d'habitants. Cambodja va ser un protectorat francès entre 1863 i 1953, quan va aconseguir la independència i va restaurar-se la monarquia. Però des del 1975 al 1979 va esdevenir una república governada pels Khmers Rojos del sanguinari Pol Pot. Finalment, després d'un període de guerra civil en què també va tenir lloc una invasió vietnamita i una missió d'interposició de les Nacions Unides, a Cambodja es va reinstaurar la monarquia l'any 1993, amb el retorn de l'antic rei Norodom Sihanuk. Els amics i companys de feina de Calvet li desitgem que tinga molta sort. I personalment, només li demano que ens expliqui la seua experiència a través d'un bloc!

10 comentaris:

  1. m'alegro molt per ell, de ben segur que serà una experiència bestial

    MOLTA SORT JORDI

    susanna

    ResponElimina
  2. Li desitjo bona sort. Crec que és un bon professional i el trobarem a faltar en aquells actes que acostumava a cobrir. Ahir mateix el vaig escoltar a Catalunya Informació.

    ResponElimina
  3. Jo soc una fan seua!

    Calvetti! ara que ja havies après la nostra estranya forma de parlar!!!

    ResponElimina
  4. Una oportunitat extraordinària i un premi a la bona feina. Molt bona sort.

    ResponElimina
  5. Felicitats Jordi, t'ho mereixes. Has fet una gran feina a l'Ebre (malgrat que alguns no ho hagin apreciat igual. Molts lamentem la decisió de L'Ebre d'acomiadar-te). Aquesta és ara la recompensa. Molta sort i confiem poder llegirte per alguna banda.

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats, Jordi, perquè sé que és la feina que desitjaves. Realment és un premi a la teva professionalitat. Estic d'acord amb l'anònim de les 12:08. Lamento que La Veu de l'Ebre t'hagi acomiadat. Ells s'ho perden. Però, veus, no tot són males notícies. Ara t'arriba la millor. Espero que aprofitis aquesta experiència vital i professional al màxim i que tinguis molta sort. També t'animo com Gustau, a explicar-nos-ho en un blog.
    Et trobarem a faltar pèrò et seguirem d'aprop. Salut!

    Una companya teva... també provinent de les terres del Nord

    ResponElimina
  7. Enhorabona Jordi! La feina ben feta sempre es recompensa, tot i que alguns no ho han sabut o no ho han volgut reconèixer. Personalment ja t'he fet arribar el meu suport després que t'acomiadessin de La Veu de l'Ebre, una decisió que, com saps, pocs companys de professió compartim. Però quan una porta es tanca sempre s'obre una altra, i ara tens una oportunitat única per fer un tipus de periodisme que sé que t'ompli.

    Et trobarem a faltar, però et desitjo moltíssima sort en aquesta nova etapa!

    Salut!

    ResponElimina
  8. bona sort Jordi!!!! el que vale vale y el que no para... l'Ebre, ja ja ja. Molta trempera al de Sant Celoni.

    ResponElimina
  9. Crec que és tot un repte per a tu i que a més hi diu molt de la teva manera de ser...continua sent tant autèntic i fent aquest "Guacamole" tant bó que ens acostumaves a fer per a les festes de Roquetes!!!

    Salut!! i bona feina....

    ResponElimina
  10. Molta sort i que els vents et sigon favorables per portat al port on desitges arribar.
    NOGUES

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta